Uddannelse til Afrika!


Vidste du, at én af de mest effektive måder at bekæmpe fattigdom på er uddannelse? Og at denne uddannelse giver folk mulighed for at stræbe efter en lysere fremtid?

Sammen med vores partnerorganisationer sponsorerer vi derfor studerende i Gambia igennem vores non-profit organisation AiDucatius. Det betyder at for hver studerende, som rejser på udveksling med Explorius, så får en en elev i Gambia et skolestipendium svarende til et skoleår.

Aid+Education = AiDucatius Foundation!

Hvordan opstod ideen om Explorius' one-to-one sponsorering?
Vi på Explorius har længe følt, at vi burde gøre noget for de unge mennesker, som ikke har muligheden for at tage på udveksling - eller som ikke har mulighed for at uddanne sig i det hele taget. Vi begyndte med at hjælpe til med at bygge et bibliotek i Gambia. Men vi ønskede at gøre mere. Derfor besluttede vi, at Explorius skulle sponsorere en trængende afrikansk studerende for hver udvekslingsstuderende, som vi sender på High School. Og sådan blev det.

Hvad vil vores udveklingsstuderende lære af one-to-one modellen?
Vores udveklingsstuderende vil få et fantastisk, lærerigt og uforglemmeligt år i et fremmed land. De fleste tager afsted til lande med høj levestandard og med stor velstand i samfundet. De udvekslingsstuderende kommer til at vokse og modnes som mennesker på deres første år væk hjemmefra. Men vi i Explorius synes også, at det er vigtigt at give de unge endnu en dimension og endnu mere perspektiv under deres udvekslingsår, når de modnes og formes som individer. Explorius vil derfor gerne bidrage til, at vores udvekslingsstuderende også får kendskab til de vanskelige vilkår, som mange unge vokser op under rundt om i verden. Vi tror på, at kombinationen af at opleve så meget spændende under deres udveksling samtidig med, at de bidrager til en mindre heldig stillet ungdom får en bedre fremtid, kan gøre underværker for, hvordan næste generation vil forandre verden.

Her et uddrag fra AiDucatius egen hjemmeside:

Vi bekymrer os om børn. Vi mener, at alle børn har ret til en tryg hverdag og et liv uden fattigdom, uanset om de bor i Europa, Nord-Amerika eller Afrika.

Vores mål er at bekæmpe fattigdom gennem uddannelse. Ved at uddanne sig kan børnene få færdigheder, som gør dem i stand til at søge job, når de bliver voksne. At få løn giver dem muligheden for at købe de varer, som de behøver for at have et godt liv, og arbejde er grundlaget for et moderne og demokratisk samfund. Mange positive kortsigtede og langsigtede resultater stammer fra uddannelse.

Ved at betale for undervisning, eksamensafgift, skolebøger, uniformer og sko, giver vi mere end 1.400 fattige børn mulighed for at gå i skole.

 
Close
Mange tak for din interesse! Ved afsendelse af denne formular, vil vi enten sende dig den forespurgte information eller kontakte dig. Dine personlige data vil blive gemt i al fortrolighed og vi vil ikke udlevere dine informationer til tredje parter. Ved at fremgå på vores mailing lister vil du modtage updates, nyheder og specielle tilbud, såvel som invitationer til informationsmøder og andre arrangementer. Vælg venligst nedenfor, om du er indforstået med vores vilkår.