Udvekslingsstudent i Japan


Konnichiwa! Japan er et meget spændende land, hvor du vil kunne se og opleve ting, som ikke er muligt nogen andre steder! Kunne du tænke dig at få en unik profil og blive en del af et utroligt spændende samfund, hvor gamle traditioner møder det moderne samfund? Så skal du et år til Japan!


Livet i Japan
Japan er et land, hvor gamle traditioner går hånd i hånd med moderne arkitektur og farvestrålende reklamer. Samurai og geisha traditioner lever nemlig side om side med Manga kulturen. Under dit udvekslingsår i Japan vil du kunne få en unik profil og blive en del af en meget speciel kultur. Japan har meget at byde på, og du vil få rig mulighed for at deltage i den japanske ungdomskultur, hvor du også vil kunne finde en masse venner. Vær dog opmærksom på, at japanere godt kan være tilbageholdende og generte, så hold lidt lav profil til at starte med og find ud af, hvad der fungerer i Japan. Det er dog også vigtigt, at du lærer noget fra den ældre generation. Japanske familier kan være strenge, set med vores øjne, men disciplin er en vigtig del af deres kultur, som alle vil kunne lære af.

Værtsfamilien
Som udvekslingsstudent kommer du til at bo hos en japansk værtsfamilie. Sammen med vores partnerorganisation i Japan, vil der blive sørget for en god familie. Det vil være familien som udvælger dig ud fra den ansøgning, som du udformer. Familien vælger netop dig, fordi de mener, at du vil passe perfekt ind i deres familie. Du skal dog være opmærksom på, at du godt kan bo hos mindst tre forskellige familier under dit ophold, da pladsen er meget trang i de fleste japanske hjem. Den unikke japanske kultur er meget nærværende i hverdagen, og du vil helt sikkert opleve, at din japanske værtsfamilie er meget anderledes fra din familie i Danmark. Til at starte med er det en god ide at være meget respektfuld og tale med en lav stemme. Familierne i Japan er også meget forskellige, så det er op til dig at finde ud af, hvordan netop din familie fungerer, og hvad du kan tillade dig i deres hjem - men husk én vigtig ting; tag altid skoene af indendørs!

Japanske familier bor oftest på meget mindre plads, end hvad vi er vant til, og derfor er det meget vigtigt at vise respekt for hinandens privatliv i huset. Japanerne er varme og gode mennesker, men det tager lidt tid at lære dem at kende, da de oftest er meget tilbageholdende. I Japan betyder respekt utrolig meget, og man skal ikke få sine medmennesker til at tabe ansigt, derfor er det vigtigt, at du følger din værtsfamilies regler og ønsker. Hvis de ønsker at vide, hvad du laver, og hvornår du er hjemme, skal du informere dem om det. Det er meget vigtigt at passe tiden og overholde aftaler.

Din High School
Skolen i Japan er meget vigtig og disciplinen er betydeligt mere striks end i Danmark. Skoleuniform er også obligatorisk i Japan, og skoledagene kan være meget lange. Du kommer til at gå i en klasse med japanske studerende, derfor er det vigtigt, at du behersker japansk inden du tager afsted. ​Du vil ikke få nogen sprogundervisning, derfor forventes det at du kan så meget på forhånd, at du kan klare en basis dialog​. Kravet er at du enten har haft 2 års undervisning eller som minimum kan de to stavelsesskrifter, hiragana og katakana. Derudover skal du kunne minimum 50 kanji tegn. Det er hårdt i begyndelsen, men allerede efter et par få måneder vil det føles naturligt, og du vil lære meget mere. Da der er stort fokus på skolen, vil det være en god ide, at du studerer specielt hårdt i begyndelsen for at komme ind i studierytmen og blive accepteret af dine lærere. Der er ingen. der kræver at du skal kunne alt med det samme, men hvis de kan se at du arbejder hårdt, vil du blive respekteret. Alt efter størrelsen på din skole og området som skolen ligger i, vil der være forskellige aktiviteter . Det er normalt at skolerne tilbyder sport og kunstneriske aktivitet, efter skoletid. Der skal dog også være tid til lektier, da lærerne i Japan forventer, at man laver sine lektier og er velforberedt til timerne.

Hvem kan søge og hvornår rejser du?
For at komme på udveksling til Japan gælder Explorius' generelle ansøgnings betingelser.
Ønsker du at følge det japanske skoleår som starter i april, vil du rejse ud i marts og vende tilbage igen i januar året efter. Hvis du vælger at følge det danske skoleår, skal du afsted i august og hjem igen i juni året efter. Dit ophold starter med en Soft Landing Camp i Tokyo. Camp er inkluderet i prisen.

Priser
Du kan læse mere om vores priser her.

Charlotte reiste på utveksling til Japan! from Explorius on Vimeo.

Close
Mange tak for din interesse! Ved afsendelse af denne formular, vil vi enten sende dig den forespurgte information eller kontakte dig. Dine personlige data vil blive gemt i al fortrolighed og vi vil ikke udlevere dine informationer til tredje parter. Ved at fremgå på vores mailing lister vil du modtage updates, nyheder og specielle tilbud, såvel som invitationer til informationsmøder og andre arrangementer. Vælg venligst nedenfor, om du er indforstået med vores vilkår.