Udveksling til Danmark

in front of castle

Explorius sender ikke kun unge mennesker til udlandet for at gå et år på High School. Vi modtager også mange studerende hvert år i Danmark, og de kommer fra mange forskellige lande - ens for dem alle er drømmen om, at få lov til at opleve den danske livsstil og få et uforglemmeligt skoleår i Danmark!

Explorius' udvekslingsprogram
Vi arbejder med udveksling mellem unge, skoler og værtsfamilier i forskellige lande. Vi samarbejder desuden med udvekslingsorganisationer i de studerendes hjemlande, som sørger for at forberede de unge på deres ophold i Danmark.

De studerende, som oftest er i alderen fra 14 til 18 år, kommer blandt andet fra lande som Australien, Taiwan, Italien, Brasilien, Thailand, Japan og Tyskland. De fleste kommer til Danmark for at følge et fuldt udvekslingsprogram fra august til juni, men nogle få vælger at være her i 3 eller 5 måneder. I den tid de studerer her, bor de hos danske værtsfamilier og går i dansk skole. Skolen finder vi, når den studerende er tilknyttet en værtsfamilie.

Vi sørger for at forberede de danske værtsfamilier, så alle parter er klar til den kulturelle udveksling. Under udvekslingen skal de studerende overholde programreglerne, følge den danske skoles undervisning og indrette sig under regler og rammer hos deres værtsfamilier på lige fod med resten af familien.

Vi tror på, at dét at være værtsfamilie for en studerende fra et andet land gør, at man lærer en anden kultur, andre vaner og livssyn at kende i en positiv kontekst og på den måde fremmer forståelsen mellem mennesker.

Explorius' regler for den studerende
For at blive accepteret til vores program, stiller vi krav til de studerende under deres ophold. Vi har udarbejdet nogle regler, som de studerende på forhånd skal læse igennem og underskrive i samråd med deres forældre i hjemlandet. Det gør vi for at sikre, at den studerende er klar over reglerne og rammerne i programmet samt for at afstemme forventningerne under opholdet. 

Vores program er røg- og alkoholfrit, og de studerende skal følge de love og regler, der findes på skolen, i værtsfamilien og generelt i Danmark.

Interesseret i at blive værtsfamilie eller høre mere?
Er I interesserede i at vide mere, kan I kontakte os her. I kan også læse mere om, hvordan man bliver værtsfamilie her.

Husk også, at I har mulighed for at få rabat på jeres eget barns udvekslingsophold, hvis i vælger at blive værtsfamilie.