Bliv værtsfamilie - sådan fungerer det

Bliv værtsfamilie!

Trin 1: Hvem kan blive værtsfamilie?
Trin 2: Send din forespørgsel
Trin 3: Mød udvekslingsstudenterne
Trin 4: Interview og hjemmebesøg
Trin 5: Velkommen til programmet!
Trin 6: Lær din udvekslingsstudent at kende
Trin 7: Lad udvekslingseventyret begynde!
Trin 8: Under selve udvekslingen
Trin 9: Efter udvekslingen

Oplev et udvekslingseventyr i dit eget hjem ved at blive værtsfamilie for en af vores udvekslingsstudenter. At være værtsfamilie for en udvekslingsstudent er en fantastisk mulighed for at udvide dit internationale netværk og lære mere om en anden kultur – lige fra din egen stue!

I mere end 10 år har Explorius budt elever mellem 15-18 år velkommen til Danmark. Disse nysgerrige og ambitiøse elever kommer her for at studere på en skole eller et gymnasie, lære mere om vores kultur og sprog. Tilgengæld får vores værtsfamilier et internationalt familiemedlem som de kan værdsætte, såvel som et dybere indblik i elevens kultur og traditioner.

En sjov og givende oplevelse

At være værtsfamilie er i sandhed en sjov og givende oplevelse som vi kun stærkt kan anbefale alle som interesserer sig for unge og kulturel udveksling. At være vært for en udvekslingsstudent er fremragende forberedelse til dig som har et barn som også selv rejser på udveksling med os. På den måde vil du få en bedre forståelse omkring forholdet mellem værtsfamilier og udvekslingsstudenter, samt holde dig beskæftiget og have en anden teenager at værdsætte, når dit egen barn er rejst afsted på eventyr.


Udvekslingsstudenter fra hele verden

Vores elever kommer fra hele verden og ser frem til at lære mere omkring hverdagen her i Danmark. Vil du gerne introducere dem til din? Grib chancen og bliv vært for en af disse ambitiøse og nysgerrige elever – det vil være et en oplevelse for livet!

Nedenfor kan du se trin for trin information omkring hvordan du bliver værtsfamilie hos Explorius.

Trin 1: Hvem kan blive værtsfamilie?

Udveklsing i Danmark, bliv værtsfamilie

Der er ingen typisk Explorius værtsfamilie - vi er åbne for alle slags familier i hele Danmark. Du bor måske på landet, i en lejlighed i byen, har børn selv eller er single, blandt mange andre ting. Det som er vigtigt, er at du har en interesse for andre kulturer og unge mennesker. Du skal også kunne lide tanken om at byde nysgerrige studenter velkommen i dit hjem og dele dit hverdagsliv her i Danmark, såvel som lære mere om hvor de kommer fra.

Udover dette, er der flere og mere praktiske kriterier som skal opfyldes, for at kunne blive en værtsfamilie. Disse er:

  • Mindst 25 år
  • Godkendt interview
  • Midler til at have eleven boende rent økonomisk, ift. Kost og logi (vand/stræm etc)
  • Ren straffeattest på alle familiemedlemmer over 18 år
  • En seng og nok plads i jeres hjem til eleven personlige ejendele*.

*Eleven skal altid have en privat seng, men kan godt dele værelse med en værtssøskende som er af samme køn og omtrent samme alder.

Trin 2: Send din forespørgsel

Hvis du er interesseret i at blive værtsfamilie og opfylde kravene ovenfor, så send din forespørgsel til os allerede i dag. Vi vil så kontakte dig og give dig flere informationer omkring værtsfamilieprogrammet og besvare de spørgsmål du måtte have.

Du vil også skulle udfylde en ansøgning med informationer omkring dig, din familie og dine interesser, som hjælper os med at finde den passende udvekslingsstudent til dig. Vær opmærksom på, at indsendelse af en forespørgsel er komplet uforpligtende!

Send os din forespørgsel

Trin 3: Mød udvekslingsstudenterne

Du kan allerede nu få en introduktion til nogle af vores udvkslingsstudenter som kommer til Danmark snarest. Læs deres præsentationer og se om der er en passende elev til dig og din familie. Det er altid dig, som vælger hvilken elev der skal bo i dit hjem.

Mød eleverne

Trin 4: Interview og hjemmebesøg

Vi har lokale repræsentanter over hele Danmark og den som bor tættest på dit område vil komme hjem til dig for at afholde et interview og se dit hjem. Den lokale repræsentant vil også være din kontaktperson fra Explorius, når du starter på værtsfamilieprogrammet, som du altid kan kontakte og tale med.

Vores repræsentant vil fortælle dig mere omkring hvordan programmet fungerer og besvare alle dine spørgsmål. Målet er at vi kan lære hinanden bedre at kende og sikre at vores værtsfamilieprogram er noget som passer til dig og din familie.

Hvis alt går som planlagt under besøget, vil vi også introducere dig til de elever som passer godt til din profil og vores forventning er at du så udvælger den elev, som du gerne vil dele dit hjem med. 

Trin 5: Velkommen til programmet!

Efter et succesrigt interview og hjemmebesøg, vil du være accepteret til programmet og endelig klar til at blive værtsfamilie for en spændt udvekslingsstudent.


Trin 6: Lær din udvekslingsstudent at kende

Inbound students on easter break in Denmark

Os hos Explorius vil håndtere alle de praktiske ting i forhold til planlægningen af elevens udveksling, såsom at finde en plads på en skole tæt på hvor du bor. Du behøver slet ikke at tage dig af noget administrativt.

Vi anbefaler stærkt at du kommer i kontakt med eleven f.eks. igennem sociale medier eller e-mail, allerede på nuværende tidspunkt. Det er en god måde for at kunne introducere hinanden og lære hinanden lidt at kende, inden I mødes personligt.

Trin 7: Lad udvekslingseventyret begynde!

Nu er det endelig tid til at mødes og lade udvekslingseventyret begynde. Uanset om du er vært for en elev i nogle uger eller måneder, er vi helt sikre på, at du vil få enormt meget ud af denne oplevelse.


Trin 8: Under selve udvekslingen

Vores lokale koordinator i dit område vil være din personlige kontaktperson gennem hele udvekslingen og er kun et opkald væk. Som en værtsfamilie hos Explorius kan du regne med at altid vil sikre os, at din oplevelse med den kulturelle udveksling er positiv og givende.

Vi arrangerer længere ture for vores udvekslingsstudenter i løbet af året. For eksempel rejser vi rundt i Danmark, til nabolandene Sverige og Norge, samt får set en masse seværdigheder og arrangerer også små lokale ture til f.eks. Tivoli, Legoland eller noget helt tredje.

Repræsentanten arrangerer normalt også sammenkomster for udvekslingsstudenterne i områderne, samt for dig og andre værtsfamilier.

Trin 9: Efter udvekslingen

Tiden flyver afsted, endnu hurtigere end du tror! Lige pludselig er det tid til at sige farvel til dit nye familiemedlem.

Sidst i udvekslingen er eleverne meget optagede af skolen og forberedelsen på at rejse hjem igen. Alle elever rejser hjem indenfor syv dage efter at skolen er sluttet. Din kontaktperson vil foretage en sidste evaluering inden eleven rejser afsted. Når skoleåret er ovre, er det tid til at sige farvel til eleven og dette er en meget særlig tid.

Send din forespørgsel