At være værtsfamilie, for en udvekslingselev

Jeg havde længe gået med tanken om, at det kunne være spændende, at have en studerende boende. Da vores egen søn tog til USA på High school i 10 måneder, havde vi et værelse fri, hvilket gav anledningen til, at vi kunne invitere en studerende ind i vores familie.

Det første tilbud vi fik fra Explorius tog vi. Det var en Australsk dreng, som gerne vil være i DK i 3 måneder.

Det første jeg gjorde var at skrive et brev om, hvem vi var i familien, fortælle lidt om vores job, byen han flyttede til, om vores hus og fortælle om vores interesser. Det sendte jeg til Explorius sammen med nogle billeder, så vi hurtig kunne få en kontakt og så både Nick og hans familie kunne forberede sig på, hvilken familie der ventede ham i DK.
Denne intro af vores familie gav anledning til en masse spørgsmål fra Nick, hvilke betød, at vi fik en rigtig god kontakt til Nick inden han rejste til DK. Vi brugte også at sende en masse billeder, så både Nick og hans familie visuelt kunne få en bedre fornemmelse af os og hvor Nick skulle bo.
Vi har haft mange fantastiske oplevelser med Nick. Men det var også nem at give ham oplevelser, for bare det at gå en tur ned i parken, hvor næsten alle bladene var faldet af træerne og de lå der på jorden i gyldnende farver var en stor oplevelse for Nick.

En anden stor oplevelse for Nick var en morgen han skulle i skole. Da han åbnede hoveddøren lå der masser af sne, det første han gjorde var at grine og løbe ind efter hans kamera. Det var også en oplevelse for os, at se Nick der blev så begejstret af det syn. – Nick havde ikke oplevet sne før.
Nick fik også fat i sine forældre jule aften over Skype, hvor vi kunne ”høre” hvordan han fornøjeligt og grinende kunne berette om en anderledes jul, hvor han var med til at gå rundt om juletræet og synge.
Det behøves ikke altid at koste penge at give oplevelser. Det kommer helt af sig selv, når man får et menneske på besøg fra et andet land med en anderledes kultur.
Men selvfølgelig skulle vi da til Legoland, hvilke gav anledning til en masse snak og historie fortælling ud fra de små miniaturehuse. Det var utrolig hyggeligt og en stor drøm for Nick at se alt den Lego. Han fik taget billeder masser af billeder.

Vi havde mange oplevelser med Nick, men han gav også os igen ved at fortælle historier fra hans land og fortælle os hvad han fik af erfaringer i DK kontra hvordan tingene fungere i Australien.
De tre måneder han var i DK gik alt for hurtig. Han var rigtig glad for at gå i skole. I Australien går han på en ren drenge skole, hvor de bærer uniform. I DK gik han på et almindeligt gymnasium, hvor der i klassen var et klart overtal af piger. Han nød det danske skole liv, hvor man kunne være afslappet uden uniform, grine og have det sjovt, og hvor man kunne have et ”kammerat lignende” forhold til sine lærere.
Under opholdet sendte både Nick og jeg mange billeder hjem til hans familie, hvilke hele hans familien inc. bedsteforældre i Australien nød og derfor fløj de 3 måneder også væk fra dem, da de kunne følge med i Nicks eventyr i DK – som Nicks mor kaldte det.

Når jeg reflekterer over Nicks ophold kan jeg også se, at vi som familie lavede flere ting sammen end vi normalt gør – det var egentligt et skønt stort plus. Vi var også meget mere opmærksomme på at komme rundt om de gamle danske madretter, da Nick var vild med mad – det var også et skønt plus. Det vil sige, at Nick indirekte fik os lidt mere op af ”stolen” og vi nød det, da vi fik så meget igen af Nick. Alt i alt var det en stor varm oplevelse, at havde Nick boende i vores familie.

Vi har stadig en fin kontakt til Nick og hans familie. Vi håber at komme til at se ham igen engang ud i fremtiden.