Bliv værtsfamilieMange udenlandske studerende drømmer om at opleve et skoleår i Danmark. Derfor har vi brug for værtsfamilier, som har lyst til at åbne deres hjem i og dermed gøre de unges drøm til virkelighed. Kunne det være noget for jer? Hos Explorius vælger I selv, hvilken studerende I ønsker at have boende.

En del af jeres hverdag
Som værtsfamilie udgør I en tryg base for den unge, som er langt væk hjemmefra og den studerende indgår i familien på lige fod med resten af familien med de pligter, rettigheder og regler, som gælder i jeres familie. De unge kommer hertil for bl.a. at opleve det danske hverdagsliv, og selvom I selvfølgelig skal hjælpe den unge godt i gang med skole og sociale aktiviteter, er det vores forventing, at den unge gør en stor indsats ift. at blive godt integreret, og det ved de godt, når de kommer hertil. Den udvekslingsstuderende bor hos jer som en del af familien, og bor her 3, 5 eller 10 måneder. 

Hvem kan blive værtsfamilie?
Den typiske familie i dag kan se ud på mange forskellige måder, og derfor kan alle familier blive værtsfamilie, dog med dét krav, at de voksne i familien skal være fyldt 25  år. Vi har dog nogle betingelser, som skal være opfyldt for at blive værtsfamilie, bl.a. skal man have en ren straffeattest. Læs mere om, hvordan I bliver værtsfamilie her. Når I har valgt at blive værtsfamilie, vil I få besøg hjemme af en Explorius medarbejder, som endeligt godkender jer - og som også vil være jeres nærmeste kontaktperson i den periode, hvor I har den unge boende.

Værtsfamilie på frivillig basis
Man bliver ikke betalt for at have en studerende boende. Til gengæld får man oplevelser for livet, er med til at opfylde et ungt menneskes drøm og samtidig få sig et internationalt netværk. Vi oplever, at mange familier også forbedrer deres sprogkundskaber. Værtsfamilien sørger for kost og logi, og den studerendes forældre sørger for lommepenge til transport, fritid, tøj og diverse.

Explorius er med jer
Som værtsfamilie hos Explorius er I aldrig alene. Vi gør vores bedste for at forberede jer allerede fra det tidspunkt, hvor I har valgt jeres studerende. Inden den studerende er ankommet til familien, får I tilknyttet en lokal repræsentant, som altid er nær jer og klar til at hjælpe jer. Derudover inviteres både I og den studerende til et fælles arrangement, hvor I vil få gode råd, kan spørge ind til udfordringer og ikke mindst møde andre værtsfamilier. Kort sagt er vi med jer hele vejen.

Bliv værtsfamilie i Danmark og få rabat på rejsen!
Vi tilbyder jer helt op 10.000 kr. i rabat på jeres eget barns udvekslingsophold, hvis jeres familie tager imod en udenlandsk studerende her i Danmark i et helt skoleår og 5.000 kr. i rabat, hvis I tager imod en studerende i 5 måneder inden for samme år eller året før eller efter jeres eget barns med Explorius. 

Vil I vide mere?
Så kan I læse Sådan bliver I værtsfamilie eller om 5 grunde til at blive værtsfamilie. I er også meget velkomne til at ringe til os for at høre mere eller sende en kontaktformular, så ringer vi jer op for en uforpligtende snak. Vi glæder os til at høre fra jer!