Udveksling i Argentina

Når du rejser på udveksling i Argentina, starter du med Soft Landing Camp i Cordoba!

Overvejer du at lære spansk på et High School år i Argentina? Så vil du opleve et land, hvor du bliver budt velkommen med et stort knus og et par enkelte kys på kinden. Åbn dit sind for smukke Argentina hvor du kan nyde udveksling med landskaber, der strækker sig fra de sydlige Andesbjerge til den patagonske ørken og hele vejen til det tropiske Iguazú. 

Livet i Argentina
Argentina, som er det næststørste land i Sydamerika, har en utrolig spændende og varieret natur. Argentinerne er desuden varme og venlige mennesker, som det vil være en fornøjelse at omgås. Du vil få mulighed for at udforske både regnskove og gletchere, ride på heste på pampasen, tage på dinosaurtur i Patagonien og opleve rigtig tango på gaden i Buenos Aires.

Du vil blive placeret i en mindre by, hvor du i løbet af ingen tid vil kunne føle dig tryg og få nye venner, samt lære spansk. Da det sociale liv er meget vigtigt i Argentina, vil du blive en del af den lokale kultur meget hurtigt. Venner og tætte relationer betyder meget for argentinere, så du kommer helt sikkert til at bruge meget af din tid sammen med en masse mennesker. Unge argentinere går som regel ud i grupper og tager ofte i parken sammen, eller i biografen, shopping eller drikker den lokale te "mate" på en café.

Værtsfamilie
Du vil blive placeret hos en lokal argentinsk familie, som vælger dig ud fra din ansøgning.  Alle familier er forskellige; nogle familier har små børn, andre tenagere og nogle har ingen børn. Uanset familiens størrelse, vil du bliver modtaget som et nyt og velkomment familiemedlem. Det forventes, at du tager del i familieaktiviteterne fra begyndelsen. Du vil sikkert opleve, at alle taler meget, og selvom dine spansk kundskaber i begyndelsen måske ikke er de bedste, så forsøg at være med i samtalerne, så godt som du kan. Alle vil hjælpe og opmuntre dig til at lære sproget, hvis du blot viser interesse og lægger nogle kræfter i det. Familiebåndene i Argentina er meget tætte, og det er meget almindeligt at holde middage eller tage på udflugter, hvor flere generationer af familien er samlet. Forholdet mellem ældre og yngre generationer er meget afslappet. Det er dog vigtigt, at de yngre udviser stor respekt for de ældre medlemmer af familien. 

Din High School
Skoleåret i Argentina starter i marts og ender i slutningen af november. I løbet af sommeren har de argentinske studerende 3 måneders sommerferie og 15 dages vinterferie i løbet af juli. Årstiderne er jo byttet rundt, på den sydlige halvkugle. Dit skoleår vil dog typisk løbe fra juli til maj, så det passer med det danske skoleår.

Skolesystemet er kendt for at have høj standard, og skolegang er obligatorisk fra fem til sytten år. Under dit udvekslingsår vil du gå på argentinsk gymnasium. Du vil få fag som spansk, litteratur, geografi, biologi og matematik. De mest populære sportgrene som tilbydes i Argentina er fodbold, volleyball og basketball. Argentinske skoler udbyder oftest ikke så mange fritidsaktiviteter. Det vil være en god ide at spørge dine nye klassekammerater til råds, hvilke aktiviteter de kan anbefale. Studerende er ofte indmeldt i sports klubber eller tager privat lektioner efter skoletid. Privatlektioner i Argentina koster ca. 20-30 Euro om måneden, afhængig af hvilken aktivitet man har valgt. Sportsklubber koster omkring 40-50 Euro om måneden. 

Hvem kan søge og hvornår rejser du?
Du behøver ikke kunne spansk for at tage på udveksling i Argentina. For at tage kunne tage på udveksling til Argentina gælder Explorius' generelle ansøgnings betingelser. 
Din afrejse vil ligge midt i juli og din hjemrejse i maj året efter. Hvis du ønsker at følge det argentinske skoleår, vil der være afgang i februar og hjemkomst i december samme år.
Dit ophold starter med en Soft Landing Camp i Cordoba. Camp er inkluderet i prisen.

Prisen
Du kan læse mere om vores priser for et skoleår her.