Udvekslingsstudent i Argentina

Oplev Argentina som udvekslingsstudent. Bliv flydende i Spansk, opnå indsigt i en anden kultur og mød en kærlig familie, under dit spændende studieår i landet. Under din high school-udveksling i Argentina vil du opleve det smukke og blomstrende land, som har så meget at byde på.

Udover at tilbyde enestående natur og forskellige klima, tilbyder den store nation en perfekt blanding af traditionel latinamerikansk livsstil, men også en europæisk indflydelse, som du også vil lægge mærke til ved maden. Menneskerne her er venlige, nysgerrige og snakkesalig, og de ser frem til at byde dig velkommen i deres land.

Velkommen til Argentina!

Ansøg om et high school-år


Vores high school-programmer

I Argentina tilbyder vi vores udvekslingsprogram Classic High School. Læs mere om Classic High School.

Om high school i Argentina

Som udvekslingsstudent i Argentina vil du få mulighed for at opleve det argentinske teenage-liv. Den første ting du måske lægger mærke til ved skolen, er vigtigheden af “El saludo de la Bandera”. Det er et morgen-ritual, hvor to elever rejser det argentinske flag, imens resten af eleverne forbliver stille. I nogle skoler vil nationalhymnen blive sunget. Du vil lægge mærke til at de argentinske elever har en dyb respekt for deres nationale symboler, både i skolen og i deres hverdag.

Lærerne i Argentina bliver tiltalt formelt, skolens regler bliver fulgt og skole uniformer er obligatoriske. Disse elementer er ofte værdsat af vores udvekslingsstudenter, da det tilføjer et ekstra lag på den kulturelle oplevelse.

Fag og skoleaktiviteter

High school-uddannelsen i Argentina er opdelt i to perioder: Basic og Specialization level. Du vil blive placeret i programmet og klassetrin som er tilsvarende dit niveau hjemmefra, uddannelse og alder. De mest almindelige linjer er Natural Science, Social Science, økonomi og kunst. De fleste af programmerne har allerede faste fag, men nogle gange kan du vælge et eller flere selv.

Skolerne i Argentina tilbyder normalt ikke ekstra aktiviteter, såsom sport. Hvis du ønsker at engagere dig i sport eller andre aktiviteter, kan din værtsfamilie eller lokale kontaktperson hjælpe dig med at finde frem til nogle gode klubber rundt omkring i byen.

Semestre og ferier

Det argentinske skoleår starter i marts og slutter i december. Du vil ofte have en sommerferie fra december til marts og en to-ugers vinterferie i juli. Ugerne fri fra skole giver gode muligheder for at se mere af Argentina via de arrangerede ture og udflugter.

Ansøg om et high school-år


Soft Landing Camp i Córdoba

Din første introduktion til dette smukke land vil være på vores Soft Landing Camp i byen Cordoba. I løbet af fem dage vil du få muligheden for at opdage Argentina’s andenstørste by, forbedre dit spansk og lære andre udvekslingsstudenter at kende, som også skal til at opleve et år på udveksling i dette fascinerende land.

Vores Soft Landing Camp er den perfekte start på dit udvekslingsår. På campen har vi fire timers spansk undervisning hver morgen, workshops omkring livet i Argentina og udforske byen via sightseeing. 20 timers sprogundervisning er inkluderet i campen, som giver dig den bedste forberedelse på dit kommende år som spansktalende.

Nedenfor finder du et eksempel på hvordan dine dage i Cordoba kan se ud.

Dine dage i Córdoba

Dag 1: Ankomst og introduktion. Vi finder os til rette, lærer hinanden at kende og nyder en god middag om aftenen.

Dag 2: Spansk timer om morgenen, efterfulgt af gåtur i byen. En workshop omkring hvordan high school-programmet er arrangeret finder sted om eftermiddagen, efterfulgt af fritid og middag.

Dag 3: Spansk timer om morgenen, efterfulgt af sjove aktiviteter og eftermiddags te. Vi nyder en picnic ved en sø og laver udendørs aktiviteter. En workshop omkring hvordan livet hos en værtsfamilie fungerer finder sted om eftermiddagen.

Dag 4: Spansk timer om morgenen, efterfulgt af sightseeing om eftermiddagen. “High school i Argentina” workshop, efterfulgt af fritid og middag.

Dag 5: Spansk timer om morgenen, efterfulgt af et “argentinsk kultur” seminar. Vi opfordrer til udendørs aktiviteter og har et afsked-bål med empanadas, typisk argentinsk mad.

Dag 6: Spansk timer om morgenen, og så er det afrejse tid! Lad udvekslingseventyret begynde!

Ved ankomst vil du blive mødt af vores personale i lufthavnen. Sammen vil vi tage til værtsfamilien, hvor du vil bo sammen med omkring tre andre udvekslingsstudenter, under selve campen. Kost og logi er inkluderet (morgenmad, frokost og aftensmad) under hele campen.


Din fritid i Argentina

Du vil have en masse af opleve og opdage under dit high school-år i Argentina. Hvad du laver i din fritid, afhænger meget af dine personlige interesser, såvel som hvor i landet du kommer til at bo. Argentina er rig på geografiske forskelle. Fra de nordlige subtropiske regioner til de sydlige zoner, med lange grønne strækninger og Amerika’s højeste bjerge midt imellem. For dig som udvekslingsstudent vil der blive arrangeret flere forskellige ture i løbet af året, som giver dig mulighed for at udforske det bedste af landet.*


Mate og asados

Det sociale liv er en utrolig vigtig del af det argentinske samfund. Det, som vores tidligere udvekslingsstudenter i Argentina særligt satte pris på, var venligheden og den åbne tilgang fra folket. Du kan forberede dig på at få en masse opmærksomhed og spørgsmål fra nysgerrige klassekammerater i løbet af dine første dage på skolen.

Efter skole hænger de argentinske teenagere ofte ud i store grupper, spiller basketball eller fodbold, eller får en god snak over en “mate”, som er en ekstremt populær drik i Sydamerika, som minder om te. Arrangering af barbeques, asados, sammen med venner og familier er også meget almindeligt her. At tage til Argentina på et udvekslingsår er perfekt for dig som gerne vil tale og lytte til det spanske sprog, samt er interesseret i at lære en masse mennesker at kende.

*Mod et ekstra gebyr

Ansøg om et high school-år


At bo hos en argentinsk værtsfamilie

Som udvekslingsstudent i Argentina vil du bo hos en omsorgsfuld argentinsk værtsfamilie. Det er en fremragende måde at lære kulturen at kende på. Du vil få masser af muligheder for at teste og arbejde på dit spansk, deltage i asados såvel som at komme tættere på en kærlig værtsfamilie.

De argentinske familier er ofte meget åbne og lige til. Vær åben og sig hvad du føler og tænker, men tag det ikke personligt hvis nogen hæver stemmen. Folk her taler ofte meget højt, med masser af passion og meget. Det er måske lidt nyt og ukendt i starten, men efter et par måneder vil du finde dig selv deltage i højlydte samtaler og debatter på spansk.

Nøje udvalgte værtsfamilier

Vores værtsfamilier er alle nøje udvalgte og ser frem til at byde dig velkommen i deres hjem. Familierne kommer i alle størrelser og former, men den typiske argentinske familie består af en mor, far og 2-3 børn. Familierne er normalt meget tætte med deres bedsteforældre, tanter, onkler og kusiner/fætre, så du kan forvente at få glæden af en masse søde og venlige argentinere under dit high school-år i landet. Nogle familier bor i landsbyer, andre i små, mellem eller større byer. Uanset hvad, så ser de meget frem til at byde dig velkommen i deres hjem, såvel som at lære mere om dig og din kultur.

Læs mere om vores værtsfamilier


Quick facts: udvekslingsstudent i Argentina

  • Alder: 14–18 år
  • Afrejse: januar/februar eller juli/august
  • Sprogkrav: Ingen, men grundlæggende spansk er anbefalet
  • Visum: Ja
  • Områdeønske: Nej
  • Soft Landing Camp: Ja, i Córdoba
  • Skoledag: Normalt fra 7.35 til 16.00
  • Fag: Der er både obligatoriske fag, samt valgfag
  • Ture: Nogle ture bliver arrangeret og koster et ekstra gebyr
  • Program: Classic High School 

Ansøg om et high school-år