Gå på High School I Australien

 

Som udvekslingsstudent I Australien får du mulighed for at opleve den rigtige Aussie livsstil, som landet er kendt for. Med solen som skinner året rundt, og fantastiske sandstrande som tilbyder gode snorkling muligheder, er det nemt at forstå hvorfor dette land hvert år tiltrækker en masse udvekslingselever fra hele verden. 

Med Explorius får du muligheden for at opleve High School livet I Australien, lige som du gerne vil have det. Du kan kombinere en aktiv fritid med fremragende uddannelse I nogle populære stater, såsom New South Wales eller Queensland.

Levestandarden er I top, befolkningen er venlig og du vil blive flydende I verdens mest brugte sprog. Ikke så dårligt, vel?

Velkommen til landet Down Under!

Ansøg om et år på High School

Vores High School programmer

I Australien tilbyder vi flere udvekslings programmer. Læs mere om vores programmer I Australien. 

Nyhed! Sommer High School

Få den bedste sommerferie nogensinde ved at gå på High School I Australien I tre måneder, på vores nye sommer High School program. Dette er det perfekte program til dig, som gerne vil studere på en High School I australien, men heller ikke ønsker at gå glip af skolen I dit hjemland. Læs mere om Sommer High School.

Soft Landing Camps i Sydney

Vores Soft Landing Camps er den bedste måde at starte dit udvekslingsår på. Vi tilbyder to forskellige Soft Landing Camps I den smukke by Sydney.

Soft Landing Camp I Sydney er den perfekte start på dit udvekslings semester eller år I Australien. Du får mulighed for at møde de andre Explorius elever , som ser frem til det samme eventyr som dig, såvel som at lære mere om Australien. Naturligvis får du også mulighed for at opdage den spændende by Sydney, gennem sightseeing og sjove udflugter.

Soft Landing Campen for Classic High School, såvel som for Kombi programmet er obligatorisk og inkluderet I prisen. Soft Landing Campen for vores Select High School program er valgfrit og kan tilvælges mod et ekstra gebyr.

Soft Landing Camp – Classic High School & kombi

Når du ankommer I Sydney, vil du blive mødt af vores personale og sammen vil vi tage til hotel eller hostel hvor vi vil opholde os under campen. Du vil dele værelse med en eller flere Explorius elever. Nedenfor finder du et eksempel på et skema for hvordan dagene I Sydney for Classic High School og Kombi programmet* kan se ud.

Dine dage i Sydney

Dag 1: Vi ankommer, finder os til rette og lærer hinanden at kende til forskellige gruppe aktiviteter I løbet af dagen. En sjov og afslappende dag venter forude.

Dag 2: Vi nyder en introduktion, gruppe aktiviteter og workshops. Efter aftensmaden, er der arrangeret en film aften.

Dag 3: Vi opdager Sydney på en bytur og ser Opera huset, samt Sydney Harbour Bridge blandt andre ting. Vi deltager på en færge tur og har fritid I Manly bagefter.

Dag 4: Afrejse tid. Lad udvekslings eventyret begynde!

*Vær opmærksom på at Soft Landing Camp ikke er inkluderet når du tilmelder dig kombi programmet Australien + New Zealand for et semester.

Soft Landing Camp – Select High School

Ved ankomst I Sydney, vil du blive mødt af vores personale og sammen vil vi tage til vores opholdsted hvor vi checker ind og finder os til rette. Du vil dele værelse med andre Explorius elever. Nedenfor finder du et eksempel på et skema for dagene I Sydney for Select High School programmet, som det kan se ud.

Dine dage i Sydney

Dag 1: Vi falder på plads, nyder udsigten til Bondi Beach og lærer hinanden at kende.

Dag 2: Vi opdager det bedste af Bondi og nyder den frie livsstil. Surf timer på Bondi Beach bliver tilbudt mod et ekstra gebyr.

Dag 3: Vi tager færgen til Sydney Harbour og Opera huset. Vi går på opdagelse I Sydney centrum. 

Dag 4: Afrejse tid. Lad udvekslings eventyret begynde!

Ansøg om et år på High School


Om High School i Australien

Som udvekslingsstudent I Australien vil du få mulighed for at opleve hvordan det er at leve som en australsk teenager. Skole uniformer, udendørs camps og fremragende undervisning er alle elementer som venter på dig. Down Under.

I modsætning til de fleste skoler I Europa og Amerika, er Australske High School bygninger bygget på den måde, at du vil tilbringe en del af din tid udendørs. Du går ud mellem fagene, går gennem forskellige blokke, passerer smukke træer og natur. Det er de små ting der tæller, og ofte er det disse småting som bliver utrolig værdsat af udvekslingseleverne.

Fag og skole aktiviteter

Når du studerer I Australien vil du ofte kunne sammensætte dit eget skema, sammen med din skole vejleder. Udover at have obligatoriske fag såsom matematik og engelsk, er der ofte frit slag mellem en række interessante fag. Vi anbefaler stærkt at du tilmelder dig dig nogle fag som ikke er så almindelige I Danmark. Det kunne være Aboroginal Studies, Marine Studies eller Outdoor Education, som eksempel. 

Hvilke fag der tilbydes, varierer fra skole til skole. I de australske High Schools er der ofte forskellige sportsgrene og aktiviteter som man kan deltage I. Afhængigt af hvilken stat du bor I, forskellige slags sport er tilbudt under forskellige sæsoner. Populære sportsgrene er fodbold, australsk fodbold og basketball. Nogle skoler tilbyder også klubber såsom kunst klub eller lektie klubber. At involvere sig I disse klubber er en god måde at finde venner på og blive en del af skolens samfund.

Semestre og ferie

 

Det australske skoleår er opdelt I fire semestre. Semestrene starter normalt I februar, april, juli og oktober. Som udvekslingselev vil du starte I enten januar/februar eller juli. 

De fleste skoler har en to-ugers påske ferie, to-ugers ferie I juni/juli, to ugers fri I september/oktober og omkring 7 ugers sommer ferie I december til januar. 
Ugerne fri fra skole er gode til at få planlagt ture og udflugter med dine venner og værtsfamilie.

Din fritid I Australien

Utrolig natur, livlige metropoler, mangfoldigt dyreliv og smukke strande. Afhængigt af hvor I Australien du kommer til at bo, vil din fritid se anderledes ud. Du kan, uanset hvad, regne med at opleve mange, hvis ikke alle, af de ovenstående hændelser under dit udvekslingsår I Australien, uanset hvor du bor. Der er rigeligt af organiserede* ture under dit udvekslingsår, som betyder at du vil få mulighed for at se en hel del forskellige områder I det store land.


Sport og aktiviteter

Som udvekslingselev I Australien får du muligheden for at udøve din favorit sportsgrene og aktiviteter I lokale klubber rundt omkring I byen. Sport aktiviteter er noglegange også tilbudt som en ekstra aktivitet I skolen. Nogle High Schools tilbyder endda unikke sports timer, såsom surfing eller dykning.

Vi anbefaler stærkt at du er så aktiv som muligt under dit High School år I Australien. Det behagelige vejr giver perfekte muligheder for udflugter og sjove udendørsaktiviteter.

Du kan opdage landet ved at tage på seje hikes, på road trips med din familie og skole udflugter for eksempel. Deltag i surf undervisning, prøv dykning eller tag ud at snorkle I det utrolige Barrier Reef. Massevis af sjove muligheder venter på dig forude, I landet Down Under.

*Mod et ekstra gebyr

Ansøg om et år på High School

At bo hos en australsk værtsfamilie

Uanset hvilket af vores udvekslings programmer I Australien du vælger, vil du bo hos en omsorgsfuld australsk værtsfamilie. Din værtsfamilie vil introducere dig og give dig et indblik I den australske kultur.
Alle vores familier ser anderledes ud – nogle bor I byen eller på landet, andre bor ved havet, nogle har børn, andre har ikke. Hvad de dog alle har tilfælles er at de er spændte på at byde dig velkommen I deres liv og hjem, samt vise dig hvordan man lever livet som en rigtig Aussie.

Australske helligdage og specialiteter

Som en del af en australsk familie, vil du deltage i sjove og interessante helligdage såsom Australien dag og Anzac dag. Du vil også kunne nyde typisk australsk madlavning såsom meat pie, seafood barbeques og selvfølgelig - den berømte Pavlova dessert.
En anden kulinarisk oplevelse du skal prøve er Vegemite, en saltet paté som populært smøres på toast.

Det vil være spændende at prøve og opleve alle de nye ting i Australien, men husk at din familie også gerne vil vide noget om dig og hvor du kommer fra. Fortæl dem om Danmark, lav nogle typiske danske retter, og introducer dem for dine favorit film og musik. De vil sætte stor pris på at lære dit hjemland at kende, såvel som du ønsker at lære deres at kende.

Betaling

Generelt modtager ingen af vores værtsfamilier betaling eller kompensation for at modtage en udvekslingselev I deres hjem. De bliver værtsfamilie fordi de ønsker det, tror på at det er sjovt, spændende og givende. Vores værtsfamilier I vores Select High School program I Australien modtager dog en kompensation for at byde elever velkommen I deres hjem. Dette er for at forsikre at vi kan finde familier som bor tæt på din valgte skole.
De er uanset hvad, lige så nøje udvalgte og godkendte som familierne på vores andre High School programmer.

Læs mere om High School programmer I Australien


Quick facts: High School udveksling i Australien

  • Alder: 15–17 år
  • Afrejse: Januar/februar eller juli
  • Sprog krav: Grundlæggende engelsk kundskaber
  • Visum: Ja
  • Område ønske: Ja
  • Soft Landing Camp: Ja, i Sydney
  • Skole dag: Normalt fra 8.15 til 15.20
  • Fag: Der er både obligatoriske fag, såvel som valgfag
  • Rejse muligheder: Ture bliver organiseret, mod et ekstra gebyr
  • Program: Flere muligheder
Ansøg om et år på High School