Udvekslingsstudent i Australien


Som udvekslingsstudent i Australien får du mulighed for at opleve den rigtige Aussie-livsstil, som landet er kendt for. Med solen som skinner året rundt, og fantastiske sandstrande som tilbyder gode snorkling muligheder, er det nemt at forstå hvorfor dette land hvert år tiltrækker en masse udvekslingsstudenter fra hele verden. 

Med Explorius får du muligheden for at opleve high school-livet i Australien, lige som du gerne vil have det. Du kan kombinere en aktiv fritid med fremragende uddannelse i nogle populære stater, såsom New South Wales eller Queensland.

Levestandarden er i top, befolkningen er venlig og du vil blive flydende i verdens mest brugte sprog. Ikke så dårligt, vel?

Velkommen til landet Down Under!

Ansøg om et år på high school


Vores high school-programmer

I Australien tilbyder vi flere udvekslingsprogrammer. Læs mere om vores programmer i Australien. 

Vælg hvor i Australien du vil studere

Vil du gerne bo i en bestemt stat eller tæt ved kysten? Hos Explorius får du mulighed for at vælge, hvor du vil opholde dig under dit Australske high school-ophold. Kig på vores områder og vælg hvor i Australien du gerne vil studere.

Se vores område


Om high school i Australien

Som udvekslingsstudent i Australien vil du få mulighed for at opleve hvordan det er at leve som en australsk teenager. Skoleuniformer, udendørs-camps og fremragende undervisning er alle elementer som venter på dig Down Under.

I modsætning til de fleste skoler i Europa og Amerika er australske high school-bygninger bygget på den måde at du vil tilbringe en del af din tid udendørs. Du går ud mellem fagene, går gennem forskellige blokke, passerer smukke træer og natur. Det er de små ting der tæller, og ofte er det disse småting som bliver utrolig værdsat af udvekslingseleverne.

Fag og skoleaktiviteter

Når du studerer i Australien vil du ofte kunne sammensætte dit eget skema sammen med din skolevejleder. Udover at have obligatoriske fag såsom matematik og engelsk, er der ofte frit slag mellem en række interessante fag. Vi anbefaler stærkt at du tilmelder dig dig nogle fag som ikke er så almindelige i Danmark. Det kunne være Aboroginal Studies, Marine Studies eller Outdoor Education, som eksempel. 

Hvilke fag der tilbydes varierer fra skole til skole. I de australske high schools er der ofte forskellige sportsgrene og aktiviteter som man kan deltage i. Afhængigt af hvilken stat du bor i, forskellige slags sport er tilbudt under forskellige sæsoner. Populære sportsgrene er fodbold, australsk fodbold og basketball. Nogle skoler tilbyder også klubber såsom kunst klub eller lektie klubber. At involvere sig i disse klubber er en god måde at finde venner på og blive en del af skolens samfund.

Semestre og ferie

Det australske skoleår er opdelt i fire semestre. Semestrene starter normalt i februar, april, juli og oktober. Som udvekslingselev vil du starte i enten januar/februar eller juli. 

De fleste skoler har en to-ugers påskeferie, to-ugers ferie i juni/juli, to-ugers ferie i september/oktober og omkring syv ugers sommerferie i december til januar. Ugerne fri fra skole er gode til at få planlagt ture og udflugter med dine venner og værtsfamilie.


Soft Landing Camp i Sydney

Vore Soft Landing Camp er den bedste måde at starte dit udvekslingsår på. Du får mulighed for at møde de andre udvekslingsstudenter, som ser frem til det samme eventyr som dig, såvel som at lære mere om Australien. Naturligvis får du også mulighed for at opdage den spændende by Sydney, gennem sightseeing og sjove udflugter. 

Dina dage i Sydney 

Når du ankommer i Sydney, vil du blive mødt af vores personale og sammen vil vi tage til hotel eller hostel hvor vi vil opholde os under campen. Du vil dele værelse med en eller flere Explorius-elever.

Nedenfor finder du et eksempel på et skema for hvordan dagene i Sydney kan se ud.

Dag 1: Vi ankommer, finder os til rette og lærer hinanden at kende til forskellige gruppe aktiviteter i løbet af dagen. En sjov og afslappende dag venter forude.

Dag 2: Vi nyder en introduktion, gruppe aktiviteter og workshops. Efter aftensmaden, er der arrangeret en film aften.

Dag 3: Vi opdager Sydney på en bytur og ser Operahuset, samt Sydney Harbour Bridge blandt andre ting. Vi deltager på en færge tur og har fritid i Manly bagefter.

Dag 4: Afrejse tid. Lad udvekslingseventyret begynde!

*Vær opmærksom på at Soft Landing Camp ikke er inkluderet når du tilmelder dig Combo High School Australien + New Zealand for et semester.

Ansøg om et år på high school

Din fritid i Australien

 

Utrolig natur, livlige metropoler, mangfoldigt dyreliv og smukke strande. Afhængigt af hvor i Australien du kommer til at bo, vil din fritid se anderledes ud. Du kan, uanset hvad, regne med at opleve mange, hvis ikke alle, af de ovenstående hændelser under dit udvekslingsår i Australien, uanset hvor du bor. Der er rigeligt af organiserede* ture under dit udvekslingsår, som betyder at du vil få mulighed for at se en hel del forskellige områder i det store land.

Sport og aktiviteter

Som udvekslingsstudent i Australien får du muligheden for at udøve din favoritsportsgrene og aktiviteter i lokale klubber rundt omkring i byen. Sportaktiviteter er noglegange også tilbudt som en ekstraaktivitet i skolen. Nogle high schools tilbyder endda unikke sportstimer, såsom surfing eller dykning.

Vi anbefaler stærkt at du er så aktiv som muligt under dit high school-år i Australien. Det behagelige vejr giver perfekte muligheder for udflugter og sjove udendørsaktiviteter.

Du kan opdage landet ved at tage på seje hikes, på roadtrips med din familie og skoleudflugter for eksempel. Deltag i surfundervisning, prøv dykning eller tag ud at snorkle i det utrolige Barrier Reef. Massevis af sjove muligheder venter på dig forude, i landet Down Under.

*Mod et ekstra gebyr

Ansøg om et år på High School


At bo hos en australsk værtsfamilie

Uanset hvilket af vores udvekslingsprogrammer i Australien du vælger, vil du bo hos en omsorgsfuld australsk værtsfamilie. Din værtsfamilie vil introducere dig og give dig et indblik i den australske kultur.

Alle vores familier ser anderledes ud – nogle bor i byen eller på landet, andre bor ved havet, nogle har børn, andre har ikke. Hvad de dog alle har tilfælles er at de er spændte på at byde dig velkommen i deres liv og hjem, samt vise dig hvordan man lever livet som en rigtig "Aussie".

Australske helligdage og specialiteter

Som en del af en australsk familie, vil du deltage i sjove og interessante helligdage såsom Australian Day og Anzac Day. Du vil også kunne nyde typisk australsk madlavning såsom meat pie, seafood barbeques og selvfølgelig - den berømte Pavlova dessert. En anden kulinarisk oplevelse du skal prøve er Vegemite, en saltet paté som populært smøres på toast.

Det vil være spændende at prøve og opleve alle de nye ting i Australien, men husk at din familie også gerne vil vide noget om dig og hvor du kommer fra. Fortæl dem om Danmark, lav nogle typiske danske retter, og introducer dem for dine favorit film og musik. De vil sætte stor pris på at lære dit hjemland at kende, såvel som du ønsker at lære deres at kende.

Om vores værtsfamilier

Quick facts: udvekslingsstudent i Australien

  • Alder: 15–17 år
  • Afrejse: Januar/februar eller juli
  • Sprog krav: Grundlæggende engelsk kundskaber
  • Visum: Ja
  • Område ønske: Ja
  • Soft Landing Camp: Ja, i Sydney
  • Skole dag: Normalt fra 8.15 til 15.20
  • Fag: Der er både obligatoriske fag, såvel som valgfag
  • Rejse muligheder: Ja
  • Program: Flere muligheder
Ansøg om et år på high school