Værd at vide

Her på siden finder du praktisk information om udveksling i Australien, om vores programmer samt om hvem som kan søge. Savner du mere information?
Så kontakt os endelig, så fortæller vi dig alt, hvad du har brug for at vide!

Vi tilbyder følgende programmer til Australien: High School Classic, som er det traditionelle program til dig uden særlige krav for dit ophold. High School Select til dig, som har specielle krav for dit ophold og Kombi-programmet (USA+Australien) til dig, som ønsker to destinationer på ét udveklingsår.

Optagelseskrav: Du skal være mellem 14-18 år, og du må ikke have afsluttet en gymnasial uddannelse, se aldersgrænser. Da der i Australien er særlige krav bl.a. til karakterer og helbred, vil du blive spurgt ind til dette, når vi møder dig til personligt interview.

Mulighed for at ønske område: Ja, men kun på vores High School Select program. 

Afrejsetidspunkt: Start juli eller januar/februar.

Programlængde: Ca. 5 eller 10 måneder.

Skoleuniform: Ja, betales af den udvekslingsstuderende.

Sprog og sprogkundskaber: Engelsk. Alt vil foregå på engelsk, der kræves dog ikke nogen test.

Visum: Ja, der vil være krav om visum på dit udvekslingsophold. Visum kan først søges, når du har værtsfamilie. Det skal søges online. Vi hjælper dig på vej.

Forberedelse: Vi har stor erfaring med udveksling i Australien, og vi gør alt hvad vi kan for at forberede dig og dine forældre på dit udvekslingsår. Vi har flere forberedende møder, og du starter også dit ophold i Australien med en Soft Landing Camp i Sydney. Alt er inkluderet i programprisen. Prisen afhænger af, hvilket program du vælger - se mere under "Priser og information".

Værtsfamilie: I Australien starter du ofte i en velkomstfamilie. Nogle gange bliver velkomstfamilien til en permanent værtsfamilie, og nogle gange findes der en anden familie til dig. Australierne er et "laid back" folkefærd, og det betyder, at de ofte  i sidste øjeblik beslutter sig for at være værtsfamilie. De er gæstfrie og ønsker for dig, at du hurtigt føler dig velkommen. Samtidig forventer de også, at du selv gør en indsats for at blive en del af familien.

Klima: Klimaet i Australien er anderledes end i Danmark. Når vi har vinter her, har australierne sommer og omvendt. Vinteren i Australien svarer til forår/efterår i Danmark. Sommeren er varm - og solen er pga. tyndt ozonlag meget stærk. Vær opmærksom på f.eks. at gå med hat og være meget i skyggen. I Australien holdes skolesommerferien i december/januar.

Flora og fauna: Også flora og fauna er meget anderledes i Danmark. Du vil se dyr som søde koaler og wombats, og du vil givetvis også støde på et enkelt krybdyr eller to under dit ophold. 


Har du flere spørgsmål? Så kontakt os allerede i dag!Close

Mange tak for din interesse i Explorius. Explorius er en del af Educatius Group AB som består af flere forskellige partnerorganisationer indenfor udveksling. Educatius Group AB tilbyder unge mennesker muligheden for at studere i udlandet og opleve en ny kultur.

Vi tager dit privatliv meget alvorligt og vil derfor sikre, at vi giver dig alle muligheder for at kontrollere, hvordan vi kommunikerer med dig og hvordan vi bruger dine personlige oplysninger som du har delt med os.

For at behandle din anmodning beder vi dig derfor om at vælge dine præference nedenfor, ved at vælge enten "Ja" eller "Nej".