Udvekslingsstudent i Canada

Som udvekslingsstudent vil du kunne opdage hvor fascinerende et land Canada er. Canada er en mangfoldig og smuk nation, som tilbyder forskellige klimaer, sprog og landskaber. Befolkningen er venlig, uddannelsen er en af verdens bedste og naturen er enestående. Canada har alt hvad du behøver, for at få et succesrigt år på high school-udveksling.

Den store nation tilbyder alt fra det livlige byliv i Vancouver og Toronto, stå på ski i Rocky Mountains, til lange sandstrande ved kysten. Du vil meget snart lægge mærke til at Canada tilbyder langt mere end sneklædte landskaber, kolde temperaturer og ishockey spil, som er det typisk velkendte ved Canada. Landet har det hele og du vil takke dig selv for at have valgt at tilbringe et år på udveksling her.

Ansøg om et high school-år


Vores high school-programmer

I Canada tilbyder vi flere forskellige high school-programmer. Læs mere om vores programmer i Canada.


Om high school i Canada

Ved at tilbringe dit high school-år i Canada, vil du få et unikt indblik i den canadiske teenagers hverdagsliv. Canadiske skoler er velkendte for deres fremragende omtale og uddannelse. Du vil kunne genkende en række elementer som også er typiske for amerikanske high schools her, såsom de gule skolebusser, high school spirit og de klassiske arrangementer som prom og homecoming. Et sjovt og lærerigt high school-liv i Canada venter forude.


Fag og skoleaktiviteter

Når du går på en canadisk high school, vil du få en fremragende mulighed for at skabe dit helt eget skema. Du kan vælge fag som passer til dine interesser eller som er meget sjældne i Danmark. Benyt muligheden for at lære nogle fag fra nye linjer, et fag som du aldrig har hørt om før eller måske noget kreativt. Det er helt op til dig.

Der er masser af forskellige sportsgrene og aktiviteter so du kan blive en del af efter skoletid. Du kan meget ofte blive en del af sportshold som spiller fodbold, volleyball, curling eller lacrosse for eksempel. Nogle skoler har også klubber såsom Social Justice Club eller Recycling Club.

Lad os vide om der er en bestemt sportsgren du gerne vil dyrke eller om der er en bestemt skole med en sportsprofil du gerne vil gå på. Canada har fremragende high schools med fokus på hockey, ski og basketball for eksempel. Hvis du er interesseret i at forbedre dine evner, så kan du med fordel gøre det her.

Semestre og ferier

Det canadiske skoleår er generelt inddelt i to semestre. Semestrene starter normalt i september og februar. De fleste skoler har en to-ugers juleferie, to-ugers forårsferie i marts, to-ugers fri i september/oktober og omkring to måneder sommerferie i juni til august. Dertil kommer der også lokale helligdage. Ugerne eller dagene fri fra skole er perfekte for at få planlagt nogle ture og udflugter med dine venner og værtsfamilie.

Ansøg om et high school-år


Soft Landing Camp i New York & Vancouver

Dit canadiske udvekslingseventyr starter på vores populære Soft Landing Camp.* Til vores Canada-elever tilbyder vi Soft Landing Camp i enten New York eller i Vancouver. Soft Landing Camp er den perfekte måde at starte dit ophold på. Du får rig mulighed for at møde andre udvekslingselever, som også lige er startet deres udvekslingseventyr, ligesom du bliver godt klædt på til dit forestående ophold. Derudover får du naturligvis også oplevet enten fantastiske New York eller magiske Vancouver på sight seeing-ture og sjove udflugter.

Soft Landing Camp i New York

Eftersom de fleste elever på Soft Landing Campen i New York skal tilbringe deres udvekslingsår i USA, er der på denne Camp størst fokus på USA og introduktion til livet i USA. Uanset hvad, vil du få nyttig information omkring hvordan du tilpasser dig en ny kultur, skole og værtsfamilie, samt du får muligheden for at møde andre, som står foran det samme spændende eventyr, som du selv gør. Nedenfor finder du et eksempel på hvordan dine dage i New York kan se ud.

Dine dage i New York

Dag 1: Ankomst og introduktion.

Dag 2: “Tilpasning til Amerika/Canada” workshop om morgenen. Upper Manhattan sightseeing inklusive frokost i Central Park efterfølgende. Få set Rocekfeller Center, Fifth Avenue, Times Square og Madison Square Garden.

Dag 3: “Amerikansk/Canadisk kultur” workshop om morgenen. Lower Manhattan sightseeing efterfølgende. Få set 9/11 Memorial, The Statue of Liberty, Wall Street, Chinatown og Little Italy.

Dag 4: Afrejse. Lad udvekslings-eventyret begynde!

Ved ankomst i lufthavnen vil du blive mødt af vores personale. Sammen vil vi tage til hotellet hvor du vil dele et værelse med andre Explorius-elever. Morgenmad er inkluderet hver dag på campen.

Soft Landing Camp i Vancouver

Vancouver, Canada

På Soft Landing Campen i Vancouver får du den første velkomst til den canadiske livsstil. Du vil møde andre udvekslingselever, som er lige så spændte som dig, på deres forestående canadiske eventyr. Der vil være workshops og andre sjove fællesaktiviteter, som giver dig en grundig introduktion til hvad der venter dig på dit udvekslingsår i Canada. Du vil selvfølgelig også komme på sight seeing-ture i og omkring smukke Vancouver.

*Vær opmærksom på at dette vedrører dig som rejser på et efterårssemester.

Ansøg om et high school-år


Din fritid i Canada

Fortryllende søer, sneklædte bjerge, livlige byer og imponerende nationalparker. Hvordan din fritid i Canada ser ud, afhænger af hvor i det store land du kommer til at bo. Det som mange af vores udvekslingsstudenter i Canada har tilfælles er at de tilbringer en stor del af deres fritid ved at deltage i efter skoletid aktiviteter på deres high school. Dette giver dig en fremragende mulighed for at afprøve nye ting, møde mennesker og holde dig selv beskæftiget under dit udvekslingsophold i Canada.

Vinter og sommer aktiviteter

Grundet de optimale vejrforhold og natur betingelser, er at stå på ski en populær sport over hele Canada. De mest populære ski provinser er British Columbia og Alberta i vest og primært Quebec men også Ontario i øst. Ski i de vestlige provinser er kendt for at være det bedste i hele verden, som tilbyder enestående ski muligheder omkring Whistler og Canadian Rockies. Skisæsonen varer normalt fra november til april.

Hvis du kan lide vintersport, vil du elske det her. Men der er mere at lave end at engagere sig i vinter aktiviteter i din fritid i Canada. Forår og sommer er normalt varmt og solrigt, som tilbyder mulighed for at slappe af ved stranden, hiking i smukke nationalparker og svømme i søerne eller i havet. De større byer tilbyder ofte musik arrangementer og forskellige slags festivaler, som gør Canada til et livligt sted om sommeren.

Ansøg om et high school-år


At bo hos en canadisk værtsfamilie

Ved at bo hos en værtsfamilie vil du få et dybt indblik i den canadiske hverdag. At bo sammen med en canadisk familie er den bedste måde at lære landet at kende på. Du vil opleve den sande canadiske kultur såvel som deltage i din værtsfamilies fritidsaktiviteter. Du vil også kunne prøve lækkerier som er populære i landet, såsom poutine, bannock bread og tourtiére.

Nøje udvalgte værtsfamilier

Alle vores familier er nøje udvalgte og ser frem til at byde dig velkommen i deres hjem. Nogle familier har børn og dyr, nogle er unge, andre er ældre. Det som de alle har tilfælles at de ser frem til at introducere dig til deres kultur, såvel som deltage i din. Det er altid meget værdsat når de studerende tager initiativer og for eksempel tilberede nogle retter fra deres hjemland. Imponer dem ved at servere frikadeller, tarteletter eller en typisk dansk lagkage.

Om vores værtsfamilier

Quick facts: Udveksling i Canada

Alder: 14–18 år
Afrejse: August/September
Sprogkrav: Grundlæggende engelske kundskaber, nogle gange noget grundlæggende fransk, afhængigt af skole
Engelsk test: Nej
Visum: Ja
Områdevalg: Ja
Soft Landing Camp: Ja, i New York eller Vancouver 
Skole dag: Normalt fra 8.30 til 15.00
Fag: Der er både obligatoriske fag, samt valgfag
Rejse muligheder: Udflugter kan blive arrangeret af skolen eller den lokale kontaktperson, og vil koste et ekstra gebyr
Program: Flere muligheder

Ansøg om et high school-år