Områder i Canada

Areas
Tager du på udveksling i Canada, kan du vælge mellem provinserne British Columbia, Alberta, Manitoba, Ontario, Quebec, Nova Scotia og Newfoundland. Alle provinser har deres særpræg, og her på siden kan du læse mere, så du kan vælge den provins, som passer bedst til dig som udvekslingsstudent.


British Columbia

British Columbia er den vestligste af provinserne i Canada, og kystlinjen ligger ud mod Stillehavet og provinsen har flere bjergkæder. I naturområder som f.eks. Glacier National Park har du mulighed for både at vandre, mountainbike og campere. I provinsen finder du mange ski muligheder - bl.a. det verdenskendte skiresort "Whistler Blackcomb", hvor vinter OL i 2010 blev afholdt. British Columbia er den mest bjergrige af provinserne, og er også den provins i Canada med flest ting at se og opleve. Storbyen Vancouver ligger også i denne provins - tæt på den amerikanske grænse. Så uanset om du er til ski, snowboarding, vandring, cykling, kajak eller noget helt andet, vil du med stor sandsynlighed finde det i British Columbia.

Alberta
Alberta ligger i det vestlige Canada, og her finder du både bjerge, prærier, nåleskove og flere storbyer fuld af liv og oplevelser. Hovedstaden i Alberta provinsen er Edmonton,og byen huser både nogle af de ældste bygninger i Canada, men også masser af kultur-, shopping- og sightseeing muligheder. I Alberta har de fire sæsoner ligesom i Danmark fra milde somre til kolde og hvide vintre. Kan du lide at stå på ski, findes der også i Alberta flere skisports muligheder. I Alberta finder du også et udvalg af nationalparker, herunder bl.a. Banff National Park som er Canadas ældste nationalpark, etableret helt tilbage i 1885. Er du mere til shopping, så er Alberta også en mulighed - bl.a. West Edmonton Hall, som er det største shopping center i Nord Amerika.

Manitoba
Ny provins hos Explorius og under opdatering. Kontakt os hvis du ønsker information om Manitoba provinsen.

Ontario
Ontario ligger i midten af provinserne i Canada, og grænser op til USA. I Ontario finder du Canadas hovedstad Ottawa. Bor du i Ontario vil du måske komme til at opleve Niagara Falls, Lake Ontario eller Agonquin Provencial Park, som er en fantastisk naturområde på mere end 20.000 kvm med bjørne, ørreder, elge og ulve - her kommer du virkelig tilbage til det oprindelige Canada! I Ontario ligger også Toronto, som er en spændende storby, hvor ca. 4 mill. ud af Ontarios 11 mill. indbyggere bor. Kan du lide temaparker, Marinaland og lignende, findes disse også i stor stil i Ontario. Klimaet i den sydlige del af Ontario byder på dejligt forårsvejr, varme og fugtige somre, efterår som du kender det fra Danmark - og kolde vintre.

Quebec
Quebec er hovedsaglig en fransktalende provins, som ligger i det østlige Canada. Byen Montréal ligger i Quebec og er opkaldt efter Mount Royal, som er en tredelt bakke, der ligger i hjertet af Montréal. Quebec er en stor provins, og har tre forskellige klimaer fordelt på regioner. Syd og Vest Quebec, som har flest indbyggere, har et fugtigt kontinentalt klima med fire sæsoner, hvor sommeren kan være meget varm og fugtig, og vintrene meget ofte er kolde og med sne.

Nova Scotia
Nova Scotia er en historisk og naturskøn provins, som ligger på den sydøstlige kyst i Canada, og forbindes kun via 20 km. land med resten af Canada. Nova Scotia er omgivet af det Atlantiske hav, og er også Canadas varmeste provins, dog stadig med fire sæsoner. Hovedstaden er Halifax, og er den største by øst for Montréal. Nova Scotia er relativt tæt beboet (efter canadiske standarder!) med tæt på 1 mill mennesker på et relativt lille område. I Nova Scotia vil du både finde Nationalparker, kulturelle og historiske seværdigheder.

Vælger du Nova Scotia provinsen, vil skolekomiteen i provinsen beslutte, hvilken skole du skal gå på ud fra fag og interesser.

New Foundland
New Foundland provisen er den østligste af provinserne i Canada, og hovedstaden hedder St. John's. Byens havn er grundlagt af briterne i 1600-tallet, og centrum af byen er kendt for dets farverige rækkehuse. New Foundland provinsen er kendt for sin smukke bjergrige kyst og ikke mindst den relativ nye smukke "East Coast Trail". som er en 540 km. lang vandresti. Der er mange smukke naturoplevelser på New Foundland, og om sommeren er gennemsnits temperaturen 16 grader, og om vinteren er den 0 grader. Er du glad for at stå på ski, kan det også lade sig gøre i New Foundland provinsen, bl.a. ved Marble Mountain i det vestlige New Foundland, hvor der ligger et ski resort i byen Steady Brook. 

Close

Mange tak for din interesse i Explorius. Explorius er en del af Educatius Group AB som består af flere forskellige partnerorganisationer indenfor udveksling. Educatius Group AB tilbyder unge mennesker muligheden for at studere i udlandet og opleve en ny kultur.

Vi tager dit privatliv meget alvorligt og vil derfor sikre, at vi giver dig alle muligheder for at kontrollere, hvordan vi kommunikerer med dig og hvordan vi bruger dine personlige oplysninger som du har delt med os.

For at behandle din anmodning beder vi dig derfor om at vælge dine præference nedenfor, ved at vælge enten "Ja" eller "Nej".