Udvekslingsstudent i Frankrig

Bliv udvekslingsstudent i Frankrig, et fascinerende land i Europa, som hvert år tiltrækker det højeste antal turister i verden. Og med god grund!

Frankrig er et land, som har mange ting at byde på. Overalt i landet findes der historiske steder, monumenter, slotsbygninger og ruiner, som alle har en spændende historie at fortælle. Den ikoniske parisiske livsstil, det glamourøse Côte d’Azur, den franske mode og det franske køkken gør, at det er umuligt at blive træt af fantastiske Frankrig.

Som udvekslingsstudent i Frankrig får du mulighed for at opleve landet meget bedre end som turist. Ved at bo hos en værtsfamilie og gå på en lokal high school, får du en unik daglig indsigt i den franske kultur. Før du ved af det, bliver du også flydende i det franske sprog – endnu en god grund til at rejse til Frankrig på udveksling. Bienvenue en France!

Ansøg om et High School år


Vores high school programmer

I Frankrig tilbyder vi forskellige udvekslingsprogrammer. Læs mere om vores programmer i Frankrig.


Vælg hvor i Frankrig, du gerne vil studere

Bretagne, Normandiet eller Occitane i syd? Med Explorius har du mulighed for at vælge hvor i Frankrig du vil bo i dit udvekslingsår. Se vores udbud af områdeønsker og få sikret din plads i dag. 

Se vores områdeønsker


Om high school i Frankrig

Som udvekslingselev i Frankrig, kommer du til at gå i fransk skole kaldet “Le Lycée”. High schools i Frankrig har et godt ry og lærerne har store forventninger til deres elever.

Alle dine timer kommer til at foregå på fransk, hvilket kan være en udfordring i starten, men dine lærere tager hensyn til dig og står klar til at hjælpe dig. Du vil hurtigt opleve, hvordan din sproglige formåen bliver bedre dag for dag.

Fag og skoleaktiviteter

Du vil blive placeret i det program, som passer bedst til dit niveau, uddannelse og alder. De fleste programmer har obligatoriske fag, men nogle skoler har også valgfag, hvor du selv kan vælge. Matematik, fransk, historie, geografi og et fremmedsprog (engelsk, tysk eller spansk) udgør ofte de obligatoriske fag.

Skolerne i Frankrig tilbyder som regel ikke fritidsaktiviteter som forskellige sportsgrene, for at finde dette skal man på boarding schools. Hvis du gerne vil gå til en sportsgren, kan din værtsfamilie hjælpe dig med at finde en klub eller en forening.

Semestre og ferier

Det franske skoleår starter i september og slutter i begyndelsen af juli. Man har som regel en eller to ugers ferie omkring allehelgensdag, jul og i februar. Skoleferierne er en god mulighed for at planlægge udflugter og opleve sit lokalområde.


Soft Landing Camp i Paris

Uanset hvilket udvekslingsprogram du vælger, starter dit high school eventyr med en Soft Landing Camp i Paris*. I fire dage får du mulighed for at udforske den smukke hovedstad, samtidig med at du forbereder dig på dit nye liv i Frankrig. Sammen med andre Explorius udvekslingsstudenter fra både Danmark og andre lande, vil du få den bedst mulige start på dit ophold.

Nedenfor finder du et eksempel på, hvordan dagene i Paris kan se ud.

Dine dage i Paris

Dag 1: Ankomst og introduktionsmøde. Herefter er der en guidet tur rundt til nogle af Paris’ hovedattraktioner. Efter aftensmaden tager vi ud og oplever Paris By Night.

Dag 2: Sightseeing hele dagen. Guidet tur i Montmartre og Sacré- Cœur, efterfulgt at et besøg på Eiffeltårnets 2. etage.

Dag 3: Vi skal se mere af Paris’ 9. arrondissement og udforske Palais Garnier, Pompidou center og stormagasinerne. Vi besøger også det berømte Louvre Museum og tager en flodtur på Seinen.

Dag 4: Orienteringsmøde og workshops hvor du får den sidste forberedelse før dit udvekslingsophold venter dig. Resten af dagen er der sightseeing og tid til afslapning.

Dag 5: Afgang. Lad udvekslingseventyret begynde! Ved ankomst bliver du hentet i lufthavnen af en af vores kolleger. Sammen tager vi til det hotel eller hostel, hvor du skal bo sammen med andre Explorius udvekslingsstudenter.

*Soft Landing Camp udbydes ikke, hvis udvekslingsopholdet starter i foråret.

Ansøg om et High School år


Solskin, strand og fransk

Vil du gerne blive flydende i fransk og samtidig få sol og strandgaranti? Vi tilbyder en unik mulighed, hvor du kan blive udvekslingsstudent på den franske ø La Réunion, som ligger i det indiske ocean. Læs mere om et high school år på La Réunion.

Din fritid i Frankrig

Trendy byer, charmerende landsbyer, imponerende vinmarker og smukke strande. Frankrig er et land med diversitet og du vil helt sikkert få en unik oplevelse på dit udvekslingsår i landet. Hvordan din fritid ser ud, afhænger af din værtsfamilie, hvor i landet du kommer til at bo og selvfølgelig også af dine personlige interesser.

En god måde virkelig at opleve den franske kultur på, er ved at deltage i din værtsfamilies og dine venners aktiviteter i weekender og efter skole. Det er ikke kun med til at forbedre dine sprogkundskaber, men giver dig også mulighed for at se en anden side af Frankrig og møde nye mennesker. Franskmænd er kendt for at bruge meget tid sammen med deres familie og venner, og hvis de bor i en større by, tager de ofte på weekendture på landet.

Sport og aktiviteter

Mange franske teenagere spiller på et instrument som klaver, guitar, trommer eller violin. Hvis du selv spiller på et instrument, er det en god ide at tage det med. Hvis du ikke spiller på et instrument, hvorfor så ikke starte til klaverundervisning? Et udvekslingsår er den bedste mulighed for at prøve nye ting!

Fodbold er den mest populære sportsgren i Frankrig og mange teenagere spiller i deres fritid, enten i en klub eller sammen med venner. Hvis du har lyst til at melde dig ind i en sportsklub er der helt sikkert gode muligheder for det i din by eller dit område. At være aktiv er en god måde at møde nye mennesker på og blive en del af lokalområdet.

Ansøg om udveksling


Bo hos en fransk værtsfamilie

Ved at bo hos en fransk værtsfamilie, vil du få en god indsigt i dagligdagen i Frankrig. Ved at bo lokalt lærer du virkelig landet at kende. Du kommer bag om de typiske stereotyper, som findes om franskmænd og du kommer helt tæt på en familie. Vores værtsfamilier findes i forskellige sammensætninger og størrelser, men ens for dem alle er, at de glæder sig til at byde dig velkommen i deres hjem.

Om vores værtsfamilier

Den berømte franske madkultur

Madkulturen i Frankrig er kendt i hele verden. En stereotyp om den franske madkultur er, at franskmænd spiser en masse baguettes, croissanter og ost – og det passer! En fransk aftensmad kan bestå af en ostetallerken og du vil få rig mulighed for at prøve at smage ’fromage’ på dit udvekslingsår. Aftenmåltidet kan nydes i timevis, hvor der spises mange forskellige retter og snakkes og hygges.

Prøv gerne at hjælpe din værtsfamilie med at tilberede de forskellige måltider, det er helt sikkert retter, som du kan imponere med, når du igen er hjemme i Danmark. Husk også at din værtsfamilie sikkert er nysgerrige omkring den danske madkultur. Introducer dem til noget typisk dansk mad eller bagværk. Ligesom du vil sætte pris på at få serveret lækres crêpes, pain au chocolates og lækre tærter, vil de også sætte pris på nogle danske lækkerier.

Ansøg om et High School år


Quick facts: udvekslingsstudent i Frankrig

  • Alder: 14–18 år

  • Afrejse: September eller januar

  • Sprogkrav: Ingen, men grundlæggende kendskab til fransk er en fordel

  • Visum: Nej

  • Områdeønske: Nej

  • Soft Landing Camp: Ja, i Paris

  • Skoledag: Normalt fra 8.30 til 17.00

  • Fag: Der er både obligatoriske fag og valgfag

  • Program: Flere muligheder

Ansøg om et High School år