High School Classic i Frankrig


Hør om Saras mange oplevelser på udveksling i Frankrig!

Er du livsnyder og elsker du god mad? Kan du med lethed sige "C'est la vie"? Så skal du en tur på High School i Frankrig! At nyde livet i stor stil er en kunst, som særlig franskmænd besidder. Efter dit år i Frankrig vil du beherske det romantiske franske sprog, kende den franske historie og give kærlige kindkys til alle som du kender!

Livet i Frankrig
Franskmændene nyder, at andre vil lære om deres kultur og sprog. De er meget stolte og går meget op i deres kultur. Baguette, ost og kunstnere med baskerhuer er en realitet i Frankrig, og det er ganske almindelig hverdag. Franskmænd er sociale og nyder gerne deres morgenmad på en lokal cafe. I Frankrig er det vigtigt at nyde livet, derfor er gode middage, lange gåture, smuk kunst og mange venner en vigtig del af deres liv. Den franske hverdag kredser nemlig meget om familie og venner. Som det nyeste medlem af familien, vil det således forventes, at du deltager i disse arrangementer, og på den måde vil du sikkert lære en masse mennesker at kende. 

Værtsfamilien
I samarbejde med vores partner i Frankrig, vil der blive fundet en god familie til dig. Men ligesom herhjemme, er alle familier forskellige. Der findes familier med andre teenagere, mindre børn eller slet ingen børn. Uanset hvad vil den familie som vælger dig, være den helt rigtige - da de netop har valgt dig af en grund! Du kan blive placeret over hele Frankrig, men oftest i en mindre by.

Din High School 
I Frankrig tages skolen med stor alvor, og uddannelsen ligger på et højt akademisk niveau. Du har ca. 25 timer om ugen, hvor du har fri om eftermiddagen for at dyrke sport. Sport dyrkes som regel ikke i skolen, men i sportklubber udenfor skoletiden. Derfor vil du få rig mulighed for at få endnu flere venner!

Du kan dog ende med at gå i skole på en lørdag istedet for. Du vil komme til at læse samme fag som dine franske klassekammerater. Det vil være din skole i Frankrig, der beslutter, hvilken klasse du skal gå i, men sandsynligvis vil du komme i en 11. klasse, hvor der vil være fokus på sprog og litteratur. Du vil typisk spise frokost i kantinen, som du selv betaler. For at komme i skole, vil du formentlig skulle benytte dig af offentlig transport ligesom de franske elever.  

Hvem kan søge og hvornår rejser du? 
For at komme på udveksling i Frankrig gælder Explorius' generelle ansøgnings betingelser. Din afrejse vil ligge i slutningen af august, og din hjemrejse vil ligge i juni året efter. Dit ophold vil starte med en Soft Landing Camp i Paris. Camp er inkluderet i prisen.

Såfremt du ikke har haft fransk før, vil vi anbefale dig at deltage i vores to-ugers sprogkursus, inden du rejser videre til din værtsfamilie. Du kan læse mere om sprogkurset og priser her

Priser 
Du kan læse mere om vores priser for et skoleår her

Særlige ønsker?  
Hvis du ønsker at tage til Frankrig, men drømmer om et specifikt sted, har du mulighed for at vælge et område. Det kan du læse mere om her.

Har du nogle endnu mere specifikke ønsker, såsom en bestemt skole, fag eller aktiviteter, så skal du vælge vores High School Select program. 

Hvis du gerne vil opleve High School på fransk, men også gerne vil prøve noget lidt mere eksotisk, så vil vores destination La Réunion være lige noget for dig!