Værtsfamilien i Frankrig


Franske familier er meget åbne og selskabelige. De nyder at dele deres oplevelser med venner og familie, derfor er store middage med mange mennesker ikke ualmindelige! Franskmænd er et stolt folkefærd, som vil glæde sig til at indvie dig i deres kultur og familieliv.

Hvad er en "rigtig" værtsfamilie?
Hos Explorius støtter vi mangfoldigheden og diskriminerer ikke, og alle værtsfamilier er rigtige familier for os. Dog skal sikkerheden selvfølgelig altid være i orden, også ved valg af værtsfamilien. Den rigtige værtsfamilie er i vores optik den familie, som har overskud og hjerterum til dig. Familierne kan bestå af voksne med børn, enlige, unge og ældre ægtepar uden børn, det kan være en familie med en anden etnisk herkomst, og familien kan også være et homoseksuelt par.

Værtsfamilierne bor oftest i mindre byer og derfor kan du regne med transporttid mellem skole og hjem.

Godkendelse af værtsfamilien
Alle værtsfamilierne gennemgår en grundig godkendelsesproces for at sikre, at de lever op til alle krav. Krav som både stilles af vores franske kollegaer, men også krav fra myndighederne i Frankrig. Vores kollegaer i Frankrig har mange års erfaring i udvælgelse af familier, og her er de trin, som hver enkelt værtsfamilie skal igennem for at kunne blive godkendt:

Personligt besøg
Interview
Referencer tages i familiens netværk
Baggrundstjek, herunder tjek hos de franske myndigheder
Endelig godkendelse af vores franske kollegaer

Efter godkendelse af værtsfamilien
At finde værtsfamilien er første step i Classic programmet. Når familien er fundet og godkendt, starter det store puslespil for vores franske kollegaer.

Nu skal der findes en skole, som ønsker at optage udvekslingsstuderende, som også er tæt på værtsfamilien. Når værtsfamilie og skole er fundet og godkendt, nærmer sig dét, som det hele handler om for dig: At kunne tilbyde udveksling i Frankrig!

Værtsfamilien vælger selv, hvilken udvekslingsstuderende de ønsker i deres familie - ud fra din ansøgning og f.eks. fælles interesser og/eller personlighed.


Close
Mange tak for din interesse! Ved afsendelse af denne formular, vil vi enten sende dig den forespurgte information eller kontakte dig. Dine personlige data vil blive gemt i al fortrolighed og vi vil ikke udlevere dine informationer til tredje parter. Ved at fremgå på vores mailing lister vil du modtage updates, nyheder og specielle tilbud, såvel som invitationer til informationsmøder og andre arrangementer. Vælg venligst nedenfor, om du er indforstået med vores vilkår.