Din værtsfamilie I Frankrig


Franske familier kan betegnes som åbne og selskabelige. De nyder at dele deres oplevelser med venner og familier, og dette bliver du en del af. Store middage og selskaber forekommer derfor ofte. Franskmænd er generelt et stolt folkefærd, som vil glæde sig til at byde dig velkommen til deres familieliv samt kultur!

Særligt for High School Select programmet
Når du rejser på vores High School Select program, vælger du skole, område eller aktivitet først. Dernæst findes værtsfamilien. Denne rækkefølge er anderledes end, hvis du rejser på vores High School Classic program, hvor værtsfamilien findes først, og derefter findes en skole i nærområdet. Dette er de primære forskelle på Select og Classic.

Nedenfor kan du læse mere om udvælgelse af værtsfamilier, som gælder alle uanset om du rejser på Select eller Classic programmet.

Hvad er en "rigtig" værtsfamilie?
Hos Explorius støtter vi mangfoldigheden og diskriminerer ikke, og alle værtsfamilier er rigtige familier for os. Dog skal sikkerheden selvfølgelig altid være i orden, også ved valg af værtsfamilie. Den rigtige værtafamilie er i vores optik den familie, som har overskud og hjerterum til dig. Familierne kan bestå af voksne med børn, enlige, unge og ældre ægtepar uden børn, det kan en familie med en anden etnisk herkomst og familien kan også være et homoseksuelt par m.m.

Værtsfamilierne bor typisk i mindre byer i Frankrig, og du må derfor regne med transporttid mellem hjem og skole. 

Godkendelse af værtsfamilien
Alle værtsfamilierne gennemgår en grundig godkendelsesproces for at sikre, at de lever op til alle krav. Krav som både stilles af vores franske kollegaer, men også krav fra myndighedene i Frankrig. Vores kollegaer i Frankrig har mange års erfaring i udvælgelse af familier, og her er de trin, som hver enkelt værtsfamilie skal igennem for at kunne blive godkendt:

Personligt besøg
Interview
Referencer tages i familiens netværk
Baggrundstjek, herunder tjek hos de franske myndigheder
Endelig godkendelse af vores franske kollegaer