Udveksling i Tyskland

Med sine 83 millioner indbyggere er Tyskland et mangfoldigt land, placeret i hjertet af Europa. Hvis fodbold, kvalitet og natur er noget, som vækker din interesse, vil Tyskland være den rette High School destination for dig! Vil du gerne på udveklsing i dit naboland, og se hvad der virkelig sker? Så siger vi bare "Herzlich Willkommen in Deutschland".

Livet i Tyskland
Det siges, at verdens klogeste unge mennesker bor i Tyskland. Der er en stærk tradition blandt tyske unge for at tage på udveksling, da det er vigtigt for dem at få en masse viden om andre lande og deres kulturer. Tager du til Tyskland som udvekslingsstudent, vil du således kunne tiltrække dig en del opmærksomhed. Livet som teenager i Tyskland, minder på nogle områder om det herhjemme. Biografture, shopping eller café besøg med vennerne er meget populære fritidsaktiviteter. Tyske unge har også en del frihed, men som vi også kender det herhjemme, er det frihed under ansvar - og som en tysker nok ville sige "Ordnung muss sein!".

Værtsfamilien
En god værtsfamilie er grundstenen for et vellykket udvekslingsophold. Vores partnerorganisation i Tyskland har mange års erfaring med at finde værtsfamilier og forberede dem på at tage imod en udvekslingsstuderende. Tyske familier er generelt åbne og værdsætter høflighed. De kan virke bestemte, når de udtrykker deres mening, men så snart et problem er diskuteret, er det ligeså hurtigt glemt igen. Tyskere elsker at diskutere alt muligt, og du kan være sikker på, at din værtsfamilie er nysgerrig efter at vide, hvordan det går i skolen, hvor mange venner du har, og hvordan du har det! Det forventes, at du tager del i samtalerne, da kommunikation i familien er meget vigtigt. Familien ser frem til at dele sin hverdag med dig. I mange familier er måltiderne dagens højdepunkt. I weekenderne tager I måske ud at shoppe, på udflugter og til sports arrangementer - eller måske bliver I bare hjemme og hygger jer.

Din High School
Du vil blive placeret i en 10., 11.eller 12. klasse, afhængig af din alder og studiehistorik. Skoledagene kan variere efter antallet af lektioner, men i gennemsnit går du i skole fra kl. 8.00-13.00, mandag til fredag. Op til 10. eller 11. skolår, i nogle dele af Tyskland, går eleverne i samme klasse i alle lektioner og har en række obligatoriske fag. Hvis du placeres i 12. årgang, kan du vælge to eller tre favoritfag på enten højt eller lavt niveau. Der er dog nogle krav for, hvordan disse fag kan sammensættes. Du vil blive stillet de samme krav i skolen, som de tyske studerende, og lærerne i Tyskland tiltales altid formelt. En meget vigtig ting i Tyskland er desuden punktlighed. Der vil være forståelse for, at dit tysk måske ikke er så godt i starten og sproglige fejl vil lærerne ikke gå op i - inden længe vil du alligevel komme til at både tænke og tale flydende tysk!

Hvem kan søge og hvornår rejser du?
For at komme på udveksling i Tyskland gælder Explorius' generelle ansøgnings betingelser. Din afrejse ligger midt i august og din hjemkomst i juni året efter.
Dit ophold starter med en Soft Landing Camp i Mannheim. Camp er inkluderet i prisen.

Du behøver ikke at have kendskab til tysk, før du tager på udveksling til Tyskland. Soft Landing Camp inkluderer også en sprogcamp, som hjælper dig på vej.

Priser
Du kan læse mere om vores priser her.