Udvekslingsstudent i England - Gå på high school i England

Oplev det britiske high school-liv som udvekslingsstudent. Få en smuk britisk accent, nyd typiske søndagsmiddage og lad dit sarkastiske indre jeg ud. Med humoristiske og kærlige indbyggere, er det nemt at føle sig hjemme i dette fascinerende land.

Som udvekslingsstudent i Storbritannien, vil du opleve et smukt land med en interessant historie og kultur. Trods den relativt lille størrelse, har landet gjort et kæmpe indtryk verden over, indenfor politik, musik, mode og sprog. Uddannelsessystemet er nomineret til et af verdens bedste, såvel som levestandarden. At tage hertil på udveksling er et fremragende valg

Ansøg om et år på high school


Vores high school-programmer

I Storbritannien tilbyder vi en række udvekslingsprogrammer. Læs mere om vores programmer. Om high school i Storbritannien

Som udvekslingsstudent i Storbritannien får du mulighed for at opleve hvad det vil sige, at være en britisk teenager. Uddannelse og undervisning er af en meget høj standard i landet. Lærerne er meget involverede i hver elev’s individuelle udvikling og går meget op i at få dig til at få mest muligt ud af skoledagen.

High school-livet i Storbritannien kan være mere traditionelt, end du er vant til, især hvis du går på Boarding School. Skole uniformer er meget almindelige, og at tiltale lærerne med “Mrs, Mr og Ms” er en grundlæggende standard. Det faktum at high school-livet normalt er mere formelt i Storbritannien er noget mange af vores udvekslingselever sætter pris på. Siden skolelivet er en stor del af dit udvekslingsår, er det interessant at opleve klare kulturelle forskellige hver dag.

Skoletyper og fag

I Storbritannien har de forskellige slags high schools. Du kan gå på et Vocational College, Grammar School eller Sixth Form, som er det mest normale. Du vil blive tildelt et klassetrin som passer til dit niveau og evner. Matematik og engelsk er obligatoriske fag, men udover det, er der relativt frit valg omkring fag, som du ønsker at læse. Vi anbefaler stærkt at du vælger nogle fag, som ikke er så almindelige i Danmark, hvis du har mulighed for det.

Det britiske skolesystem baserer på tre semestre som starter i september, januar og april. Som udvekslingsstudent vil du starte i september eller januar.Soft Landing Camp i London


Uanset hvilket high school-program du vælger, vil dit store britiske eventyr starte i den smukke by London*. Vi er her tre nætter, for at forberedende det kommende år, såvel som at få oplevet den livlige by. Sammen med andre udvekslingsstudenter fra hele verden vil du få den bedst tænkelige start på din high school-udveksling.

Nedenfor finder du et eksempel på hvordan skemaet for dine dage i London kan se ud. 


Dine dage i London

Dag 1: Ankomst og velkomstmøde, efterfulgt af team-aktiviteter. Vi falder på plads, lærer hinanden at kende og nyder en middag på campus.

Dag 2: "Britiske skolesystem" & "hverdagslivet" workshop. Sightseeing om eftermiddagen. Vi besøger det velkendte Leicester Square, Piccadilly Circus og andre kendte steder i centrum af byen.

Dag 3: Klasseværelse aktiviteter om morgenen, efterfulgt af en sejltur på Thames-floden om eftermiddagen. Vi udforsker den østlige del af London, såsom Tower Bridge såvel som South Bank området. 

Dag 4: Afrejse tid. Lad udvekslingseventyret begynde!


Ved ankomst vil du blive mødt af vores personale og sammen vil vi tage til det smukke Harrow Campus. Campus’et tilhører Westminster universitet og det er der vi vil opholde os under campen. Du vil dele værelse med en eller flere Explorius-elever. Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet alle dage på campen.

*Vær opmærksom på at Soft Landing Camp ikke er inkluderet for dig som rejser på et forårs semester.

Ansøg om et år på high school


Din fritid i Storbritannien

Hvordan din fritid i Storbritannien vil se ud afhænger af hvor i landet du kommer til at bo. Du kan være sammen med dine venner ved piers i Brighton eller Bournemouth, prøv lækre delikatesser på mad markeder i Birmingham eller Glasgow, eller prøv at hike blandt smukke scenarier i Cornwall.

I Storbritannien er der meget at opdage. Hovedstaden London er enestående, men landet har meget mere at tilbyde, som du meget snart vil se. Smukke landskaber og middelalder byer, samt en utrolig kystlinje, som gør landet mangfoldigt. Dit år på udveksling i Storbritannien vil være fyldt med forskellige oplevelser og aktiviteter.

Den mest populære sport

Fodbold er en ekstrem populær sport over hele Storbritannien. Hvis du selv spiller fodbold eller en anden sport, skal du helt sikkert prøve at finde nogle lokale hold som du kan træne sammen med, efter skole. Hvis du ikke dyrker nogen sport selv, vil du gøre noget helt rigtigt i at støtte Premier League eller English Football League under din udveksling her. Det er en godt måde at integrere i den britiske kultur. At tale om sidste weekend’s fodbold spil er også en rigtig god ice-breaker når du møder en brite.

Ansøg om et high school-år


At bo hos en britisk værtsfamilie

 

I Storbritannien er der en tradition for at tage imod udvekslingsstudenter fra hele verden. Når du bos hos en britisk værtsfamilie vil du opleve den britiske kultur og familieliv helt tæt på. Alle vores familier er godkendte og nøje udvalgte, og glæder sig til at byde dig velkommen i deres hjem. Mange af vores familier har haft udvekslingselever mange gange før. De ved alt om hvor fantastisk det er at få et nyt familiemedlem, såvel som de kulturelle udfordringer der kunne komme.

Det er vigtigt at kommunikere meget, især i starten af udvekslingsåret. Ting som du tager for givet, er måske ikke så naturligt for din værtsfamilie og det samme gælder den anden vej rundt. Din britiske værtsfamilie kan bo i byen, på landet, i en lejlighed, en villa, med eller uden børn. Nogle har kæledyr, andre har ikke. Uanset hvad, vil du bo hos en sød og omsorgsfuld familie, som glæder sig til at lære dig at kende.

Fancy a cup of tea?

Din værtsfamilie vil tage sig af alle måltider under dit udvekslingsår. Du vil nyde rigtige britiske retter såsom Sheperd’s Pie, Lancashire Hotpot og Bangers and Mash. Ikke for at nævne de liter af te du kommer til at drikke og antallet af småkager du kommer til at spise.

Din værtsfamilie er spændte på at vise dig hvordan det er at leve som en brite, såvel som selv at blive en del af den kultur du kommer fra. Det er altid værdsat når de studerende tager initiativ og laver hjemlige retter eller kager, fra deres hjemland. Hvorfor ikke imponere dem ved at lave nogle frikadeller, tarteletter eller dansk æblekage?

Om vores værtsfamilier

Quick facts: udvekslingsstudent i Storbritannien

 

 • Alder: 16-18 år
 • Afrejse: August eller januar
 • Sprogkrav: Grundlæggende engelsk kundskaber
 • Engelsk test: Nej
 • Visum: Ja
 • Område ønske: Ja, for Select
 • Soft Landing Camp: Ja, i London
 • Skole dag: Normalt fra 8.30 til 15.30
 • Fag: Der er både obligatoriske fag, samt valgfag
 • Rejse muligheder: Udflugter arrangeres af skolen eller din lokale kontaktperson, mod et ekstra gebyr
 • Program: Flere muligheder

Ansøg om et år på high school