Din værtsfamilie


I Storbritannien er der en mangeårig tradition for at tage imod udvekslingsstuderende fra hele verden, og mange familier vælger år efter år at tage imod studerende.

Hvad er en "rigtig" værtsfamilie?
Hos Explorius støtter vi mangfoldigheden og diskriminerer ikke, og alle værtsfamilier er rigtige familier for os. Dog skal sikkerheden selvfølgelig altid være i orden, også ved valg af værtsfamilie. Den rigtige værtsfamilie er i vores optik den familie, som har overskud og hjerterum til dig. Familierne kan bestå af voksne med børn, enlige, unge og ældre ægtepar uden børn, det kan være en familie med en anden etnisk herkomst og familien kan også være et homoseksuelt par m.m.

Du kan blive placeret i hele Storbritannien, såsom England, Skotland og Wales. Værtsfamilierne bor typisk i mindre byer, og du må regne med transporttid mellem hjem og skole.

I Storbritannien får værtsfamilierne et stipendium, som dækker nogle af omkostningerne som følger med at have en studerende boende. Dette vil primært være til mad. Alle familierne er oprigtig interesserede i at have en udvekslingsstudent boende, og de skal igennem en grundig godkendelsesproces, som vores kolleger i Storbritannien sørger for.

Godkendelse af værtsfamilien
Alle værtsfamilierne gennemgår en grundig godkendelsesproces for at sikre, at de lever op til alle krav. Krav som både stilles af vores britiske kollegaer, men også krav fra myndighederne i Storbritannien. Vores kollegaer i Storbritannien har mange års erfaring i udvælgelse af familier, og her er de trin, som hver enkelt værtsfamilie skal igennem for at kunne blive godkendt:

Personligt besøg
Interview
Referencer tages i familiens netværk
Baggrundstjek, herunder tjek hos de britiske myndigheder
Endelig godkendelse af vores britiske kollegaer

Efter godkendelse af værtsfamilien
At finde værtsfamilien er første step i Classic programmet. Når familien er fundet og godkendt, starter det store puslespil for vores britiske kollegaer. Nu skal der findes en skole, som ønsker at optage udvekslingsstuderende. Når værtsfamilie og skole er fundet og godkendt, nærmer sig dét, som det hele handler om for dig: At kunne tilbyde udveksling i Storbritannien!


Close
Mange tak for din interesse! Ved afsendelse af denne formular, vil vi enten sende dig den forespurgte information eller kontakte dig. Dine personlige data vil blive gemt i al fortrolighed og vi vil ikke udlevere dine informationer til tredje parter. Ved at fremgå på vores mailing lister vil du modtage updates, nyheder og specielle tilbud, såvel som invitationer til informationsmøder og andre arrangementer. Vælg venligst nedenfor, om du er indforstået med vores vilkår.