Gå på High School I Irland

Oplev High School livet I det charmerende land Irland, som udvekslingsstudent. “The Green Island”, som Irland ofte bliver kaldt, tiltrækker elever som gerne vil have en god uddannelse, såvel som et dybere indblik I den irske kultur.

Som udvekslingselev I Irland vil du opleve et fascinerende land med karakteristisk traditionel musik, et interessant sprog og smukke omgivelser. Til trods for landets lille størrelse er der rigeligt at lave og at opdage på øen. Fra vilde fester på St. Patricks Day, rolige landskaber med masser af får og heste, til traditionelle irske festivaler og arrangementer om sommeren. Nyd dit år på udveksling I et blomstrende land.

Ansøg om et High School år

Vores High School programmer

I Irland tilbyder vi en række af High School programmer. Læs mere om vores programmer I Irland.

Soft Landing Camp i Dublin

Vores populære Soft Landing Camp I den smukke irske hovedstad Dublin er inkluderet I prisen for dig som tilmelder dig vores High School Classic program*.
Hvis du tilmelder dig et af vores andre programmer, kan det blive tilvalgt mod et tillæg til programprisen.

Vi opholder os I Dublin for tre nætter, hvor vi forbereder os på året som kommer, såvel som lærer hinanden at kende. Sammen med Explorius elever fra hele verden, vil du få den bedste forberedelse til dit år på udveksling.
Nedenfor finder du et eksempel på, hvordan skemaet for dine dage I Dublin kan se ud.

Dine dage I Dublin

Dag 1: Ankomst og introduktion. Vores personale arrangerer workshops om den irske kultur og historie. Vi leger nogle forskellige lege og aktiviteter og lærer hinanden at kende. Vi spiser frokost og aftensmad på campus.

Dag 2: "Irsk skole system" workshop om morgenen, og fritid I Dublin efterfølgende. Aftensmad I det centrale Dublin efterfulgt af en guided tur igennem byen. Vi skal se Trinity College, St. Patrick’s Cathedral, St. Stephen’s Green og The Tempel Bar.

Dag 3: Afrejse tid. Lad udvekslingsåret begynde!

Ved ankomst vil du blive mødt af vores personale og sammen vil I tage til Dublin City University Campus. Det er et smukt campus I det centrale Dublin, hvor vi vil opholde os under campen. Du vil dele værelse med en eller flere Explorius elever. Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet hver dag.

*Vær opmærksom på at Soft Landing Camp ikke er inkluderet for dig som rejser for et forårs semester.

Ansøg om et High School år

Om High School I Irland

Som en udvekslingsstudent I Irland vil du opleve det irske High School live. Uddannelse og undervisning har et rigtig godt omdømme I landet og tiltrækker en stor mængde af udenlandske studerende hvert år. Som udvekslingselev vil du højst sandsynligvis gå på Transition Year.


Transition Year

Transition Year er det første år af det såkaldte “Senior Cycle” I irske High Schools. Dette år er normalt ikke så krævende som de andre år, som fint passer udvekslingsstuderende. Siden fagene ikke er så stressende, får du mere tid til at forbedre dine sproglige kundskaber og følge med I de fag, som du skal lave lektier til. Det giver også ekstra tid til opdagelse og andre aktiviteter.


Yderligere information

Lærerne er erfarne og fagene er ofte relativt små, med omkring 17 elever per lærer. Engelsk og matematik er obligatoriske fag og du vil kunne tilvælge nogle valgfag selv. Alminidelige fag er science, IT, sprog og økonomi.

Skole uniformer er obligatoriske på mange High School I Irland, både private og offentlige. At gå I skole uniform er noget vores udvekslingselever virkelig sætter pris på, da det ofte giver et ekstra tillæg til den kulturelle oplevelse.


Din fritid I Irland

Hvordan din fritid I Irland vil se ud, afhænger af dine interesser, såvel som hvor I landet du vil bo. Du kommer måske til at nyde levende kaste spil I den livlige by Limerick, besøge de smukke søer I Killarney eller se de store bølge surfere I Mullaghmore. En ting er sikkert, og det er at du vil have nok at lave og opdage som en udvekslingsstudent her.


Sport & musik

De irske High Schools tilbyder oftest ikke nogle ekstra aktiviteter, såsom sport. Hvis du dyrker en sport, vil vi stærkt anbefale dig at kontakte de lokale sportsklubber inden eller ved ankomst. Gaelic Athletic Association (GAA) er kæmpestort I Irland, hvor Hurling (kast) og Gaelic fodbold er de to dominerende sportsgrene. Hvorfor ikke kontakte din lokale GAA klub og give det et forsøg? Det er en rigtig god måde at integrere I den irske kultur og møde de lokale på.

Kunst og musik er normalt fag som du kan have I skolen. At spille et instrument er meget almindeligt blandt den irske ungdom. Hvis du også spiller et, har du nu muligheden for at forbedre dine evner massivt. Hvis du ikke spiller et instrument, kan du tage muligheden for at lære hvordan man spiller, for eksempel klaver, violin eller bodhrán, en irsk ramme tromme.

Ansøg om et High School år

At bo hos en irsk værtsfamilie

I Irland er familien en stor del af kulturen. Din værtsfamilie vil ikke se dig som en gæst, men hurtigt som en del af dem. Når du bor hos en irsk familie, vil du opleve den irske kultur og familie livet helt tæt på. Familierne her er ofte store og elsker at tilbringe tid sammen. Husk at deltage I alle dine værtsfamilies aktiviteter, især I starten af din udveksling. De sætter stor pris på din interesse I dem og deres måde at leve på.

Du og din værtsfamilie vil også lære hinanden at kende over mange irske gryderetter og boxties, som er en typisk irsk kartoffel pandekage. Du vil også opleve irske helligdage såsom St. Patrick’s Day eller "Lá Fhéile Pádraig" som det hedder på irsk. Det er en sand unik helligdag, hvor du aldrig vil glemme fejringen af denne.


Howya! Tá Gaeilge agat?

Din værtsfamilie I Irland vil tale engelsk, men en stor del af indbyggerne taler også irsk. Nogle gode irske ord at kende er “howya” (hej), "tá Gaeilge agat?" (taler du irsk?),"sláinte" (skål), "the jacks" (toilet), og "gas" (sjovt).
Hovedfokus under dit udvekslingsår eller semester vil være at styrke og forbedre dit engelsk, men det kan også være sjovt at lære lidt irsk når du nu er der!


Betaling

I modsætning til mange andre af vores værtslande, modtager værtsfamilierne I Irland et mindre tilskud for at tage imod udvekslingselever. De er, uanset hvad, lige så nøje godkendte og udvalgte, som alle vores andre værtsfamilier verden over.

Læs mere om vores High School programmer I Irland.

Quick facts: High School udveksling I Irland

 • Alder: 14-18 år

 • Afrejse: August eller januar

 • Sprog krav: Grundlæggende engelsk kundskaber

 • Engelsk test: Nej

 • Visum: Nej

 • Område ønske: Ja

 • Soft Landing Camp: Ja, i Dublin

 • Skole dag: Normalt fra 8.45 til 15.45

 • Fag: Der er både obligatoriske fag, såvel som valgfag

 • Rejse muligheder: Udflugter kan blive arrangeret af skolen eller den lokale kontaktperson, mod et mindre tillæg

 • Program: Flere muligheder

Ansøg om et High School år