Udveksling i Italien

Rejs med Explorius og få oplevelser for livet!


Bella Italia er omgivet af middelhavet, her er masser af sol samt glade mennesker. I Italien lærer du at sætte pris på de gode ting i livet - italienerne har en af de højeste levealdre i verden, så de gør tydeligvis noget rigtigt. Nyd middelhavskosten som inkluderer masser af fisk, olivenolie og grøntsager - samt de bedste pizzaer du nogensinde vil smage! Lyder det lige som noget for dig? Så tag et smut på High School til Italien og lær et af verdens smukkeste sprog!

Livet i Italien
Under dit år i Italien vil du lære en masse italienske unge at kende, som elsker at hænge ud i de lune sommeraftener. Italienerne holder meget af at nyde livet, gå på Café, bare hænge ud og bestemt også at se og spille fodbold. Familielivet spiller også en stor rolle, og italienske forældre er meget involverede i deres børns liv. Livet i Italien er meget inspirerende, gaderne er fyldt med liv og livlige mennesker. Der vil være masser af muligheder for at fordybe sig i kultur, historie, sport samt mode og kunst. Du vil ikke fortryde et eneste minut af dit år i Italien!

Værtsfamilien
Sammen med vores partnerorganisation i Italien vil vi sørge for en god familie til dig. Værtsfamilien vælger netop dig, ud fra din beskrivelse af dig selv. De glæder sig til at byde dig velkommen i deres hjem, så de kan lære dig om deres kultur og du kan give dem et indblik i din. I Italien er forældre meget involverede i deres børns liv, dermed også dit. Det betyder, at du bliver nødt til at fortælle din værtsfamilie om dine planer i god tid i forvejen. De er nysgerrige omkring dine venner, så bliv ikke overrasket, hvis dine værtsforældre vil lære dine venner at kende, før de vil lade jer omgås. Det er meget normalt i Italien! Du vil desuden lære flere unge at kende gennem din værtsfamilie. Italienere mødes ofte med familie og venner til middage og sammenkomster, hvor der skal snakkes og hygges. Italienere har generel stor respekt for familien, og især også de ældre, som også altid skal involveres i vigtige beslutninger.

Din High School
Det er meget normalt, at man går med skoleuniform i Italien, og det kan også godt forekomme, at du skal i skole på en lørdag. Der er ikke mulighed for selv at vælge sine fag, da du skal følge et planlagt skema. Du kan dog forvente kortere skoledage med en større grad af selvstudie. En normal skoleuge er generelt på 6 dage, da lørdag som sagt også er en skoledag. Skoledagen forventes at slutte efter frokost, ca. kl. 12.00, da resten af dagen er tiltænkt selvstudie. Skolen i Italien er mere striks, end det som vi kender i Norden. Eleverne må for eksempel ikke komme for sent eller forlade skolen tidligere uden en skriftlig tilladelse fra forældrene. Du vil modtage undervisning på samme niveau som dine italienske klassekammerater, men du skal naturligvis også lære italiensk, og dette vil lærerne give dig lov til. Hvis du har svært ved lektierne, grundet sproget, kan du altid spørge din værtsfamilie eller dine klassekammerater til råds, eller naturligvis gå til en af dine lærere. De vil med glæde hjælpe dig.

Hvem kan søge og hvornår rejser du?
For at komme på udveksling til Italien gælder Explorius' generelle ansøgnings betingelser
Din afrejse til Italien vil ligge i september og din hjemrejse i juni året efter.
Dit år i Italien starter med en Soft Landing Camp i Milano. Camp er inkluderet i prisen.

Priser
Du kan læse mere om vores priser for et skoleår her.