Udveksling i Japan

Hør norske Charlotte fortælle om sit udvekslingsophold i Japan.

Konnichiwa! Japan er et meget spændende land, hvor du som udvekslingsstudent vil kunne se og opleve ting, som ikke er muligt nogen andre steder! Kunne du tænke dig at få en unik profil og blive en del af et utroligt spændende samfund, hvor gamle traditioner møder det moderne samfund? Så skal du på et High School år til Japan!

 

Livet i Japan
Japan er et land, hvor gamle traditioner går hånd i hånd med moderne arkitektur og farvestrålende reklamer. Under dit udvekslingsår i Japan vil du kunne få en unik profil og blive en del af en speciel kultur, som adskiller sig meget fra den kultur du kender. 

Japan har mange ting at byde på, og du vil få rig mulighed for at deltage i den japanske ungdomskultur, hvor du også vil kunne finde en masse venner. Vær dog opmærksom på, at japanere godt kan være tilbageholdende og generte, så hold lidt lav profil til at starte med og find ud af, hvad der fungerer i Japan. Se mere under Særligt for Japan.

Værtsfamilien
Som udvekslingsstudent kommer du til at bo hos en japansk værtsfamilie. Sammen med vores partnerorganisation i Japan, vil der blive fundet en familie til dig, som vælger dig ud fra den ansøgning, som du laver. Familien vælger netop dig, fordi de mener, at du vil passe perfekt ind i deres familie. En typisk japansk familie er travl i hverdagen, og de vil derfor forvente, at du tag medansvar for, at hverdagen fungerer sammen med resten af familien.

Japanerne er varme og gode mennesker, men det tager lidt tid at lære dem at kende, da de kan være meget tilbageholdende. I Japan betyder respekt utrolig meget, og man skal ikke få sine medmennesker til at tabe ansigt, derfor er det vigtigt, at du følger din værtsfamilies regler og ønsker. Hvis de ønsker at vide, hvad du laver, og hvornår du er hjemme, skal du informere dem om det. Det er meget vigtigt at passe tiden og overholde aftaler. Du kan læse mere generelt om værtsfamilier her.

Din High School

Skolen i Japan er også vigtig, og disciplinen er betydeligt mere striks end i Danmark. En skoledag varer fra ca. 8.30 til 16, og det er bedst hvis du behersker japansk, inden du tager afsted. Du vil ikke få nogen sprogundervisning, derfor forventes det, at du kan så meget på forhånd, at du kan klare en basis dialog. Det er hårdt i begyndelsen, men allerede efter et par få måneder vil det føles naturligt, og du vil lære meget mere. Hvis du er udfordret på sprog, så kontakt os og vil vil se på en løsning.

Da der er stort fokus på skolen, vil det være en god ide, at du studerer specielt hårdt i begyndelsen for at komme ind i studierytmen, og blive accepteret af dine lærere. Der er ingen der kræver, at du skal kunne alt med det samme, men hvis de kan se, at du arbejder hårdt, vil du blive respekteret.

Japanske skoler har oftest gode tilbud til aktiviteter efter skole, og det kan både være drama, dans, mange variationer af sportsgrene og kulturelle klubber. Der er noget for enhver smag, og vi opfordrer dig til at tilmelde dig aktiviteter, da det er en god måde hurtigt at komme ind i dit nye liv i Japan på. Aktiviteterne ligger efter skolen slutter kl. 16 og varer typisk 2-3 timer. Der skal dog også være tid til lektier, da lærerne i Japan forventer, at man laver sine lektier og møder velforberedt til timerne.

Hvem kan søge og hvornår rejser du?

For at komme på udveksling til Japan gælder Explorius' generelle ansøgnings betingelser.

Det er derudover bedst, hvis du enten har haft 2 års undervisning eller som minimum kan de to stavelsesskrifter, hiragana og katakana. Derudover skal du kunne minimum 50 kanji tegn.

Ønsker du at følge det japanske skoleår rejser du ud i marts og vender tilbage igen i januar året efter. Hvis du vælger at følge det danske skoleår, skal du afsted i august og hjem igen i juni året efter. Dit ophold starter med en Soft Landing Camp i Tokyo, som er inkluderet i prisen.

Priser
Du kan læse mere om vores priser her.