Udvekslingsstudent i Japan

Konnichiwa! Skil dig ud og tag et high school ophold i Japan. Lær japansk, få indblik i en spændende kultur og få en high school oplevelse ud over det sædvanlige.

Ved at gå på en japansk skole og bo hos en japansk værtsfamilie, får du et unikt indblik i den japanske kultur, som du ikke kan få ved at være turist i landet. Japanere er meget høflige og venlige og glæder sig til at byde dig velkommen og lade dig være en del af deres hverdag – the Nippon way.

Velkommen til Japan!

Ansøg om et High School-år


Vores high school-programmer

I Japan tilbyder vi programmet Classic High School. Læs mere om Classic High School.


Om high school i Japan

Som udvekslingsstudent i Japan, får du mulighed for at være teenager i en meget anderledes kultur. At få lov til at have en hverdag sammen med japanske jævnaldrene er en unik chance. Skoleuniformer, disciplin og hiragana alfabetet er nogle af de ting, som venter på dig i en japansk high school. 

Du skal regne med at få meget opmærksomhed og spørgsmål fra dine nysgerrige klassekammerater på din første skoledag. Øv gerne dine japansk-sprogkundskaber, så du kan svare dine nye klassekammerater.

Fag og skole aktiviteter

Klasserne i en japansk high school er ofte store og kan bestå af mellem 30-40 elever. Du kommer til at gå i en klasse, hvor du passer ind aldersmæssigt og fagligt. Som studerende har man som regel fag som matematik, samfundsfag, fysik, engelsk og japansk, ligesom man har et eller to æstetiske fag. Valgfag er ikke så udbredte i Japan. 

Det forventes at udvekslingselever i Japan også deltager aktivt i timerne og gør en indsats i de forskellige fag, ikke mindst i sprogfaget japansk. Ingen forventer at du kan det hele med det samme, men det er vigtigt at du viser, at du gerne vil lære og gør dit bedste. 

Mange japanske high schools tilbyder forskellige aktiviteter og sportsgrene efter skole. Måske du kunne tænke dig at prøve judo eller melde dig til et origami kursus? At være aktiv på forskellige hold og i forskellige klubber er en god måde at få nye venner på og blive en del af det sociale liv i området.

Semestre og ferier

Japanske high schools har tre semestre. Skoleåret starter i april og slutter i marts. Som udvekslingsstudent har du skolestart i april eller i august/september. 

Sommerferien er i juli/august og varer ca. seks uger. Du har 2-3 ugers vinterferie i december/januar og en forårsferie i marts/april. I dine ferier er det en god mulighed at tage ud og opleve mere af landet.


Soft Landing Camp i Tokyo

Din første introduktion til det fascinerende land bliver vores populære Soft Landing Camp i hovedstaden Tokyo.
Campen er den perfekte måde at starte dit japanske udvekslingsår på! På denne Camp lærer du andre udvekslingselever at kende, du får en introduktion til det japanske skolesystem, den japanske kultur og i øver kalligrafi. Du får også lov til at opleve Tokyo på forskellige sightseeing ture.


Din fritid i Japan

Der er utrolig meget at se og opleve på dit udvekslingsår i Japan. Afhængig af hvor i landet du bor, vil du opleve forskellige vejrtyper og forskellige levemåder. Takket være landets størrelse og gode transportmuligheder, er du aldrig langt væk fra hverken storby eller kyst.


Subkulturer og japansk kultur

Japan har noget for enhver smag. Er du for eksempel vild med anime, manga eller den brede japanske populærkultur, vil du elske at bo i Japan. Ligemeget hvad, vil du uden tvivl se og opleve de forskellige japanske subkulturer under dit udvekslingsophold.

Japan er et land fuld af karakteristiske subkulturer og det er sjovt og spændende at se hvordan de japanske unge udtrykker sig via tøj, musik og livsstil. Som land byder Japan på et væld af teknologi og moderne livsstil, men også ældre autentiske tranditioner. Man kan se templer, deltage i te-ceremonier, lære origami, ikebana eller måske tilmelde sig et kalligrafikursus. At gå på museum er også en god mulighed for at opleve mere af Japans fascinerende historie og kulturarv.

Ansøg om et High School år


At bo hos en japansk værtsfamilie

Når man rejser til Japan som udvekslingsstudent, lærer man sin japanske værtsfamilie godt at kende. Værtsfamilien byder dig velkommen i deres hjem og glæder sig til at du bliver en del af deres familie og af deres kultur. Når du bor hos en japansk værtsfamilie, får du et rigtig godt indblik i landets forskellige skikke og traditioner. Du vil lære om hverdagens forskellige bordmanéer, hilsemåder og sociale manéer. Vær nysgerrig og åben og stil gerne spørgsmål til din værtsfamilie omkring skikke og gøremåder, hvis du er i tvivl. På den måde bliver du ekspert i japanske skikke. Vidste du for eksempel, at man ikke giver håndtryk i Japan og at det anses som meget uhøfligt at slikke på sine spisepinde?

Værtsfamilier over hele Japan

Vores værtsfamilier er bosat i alle dele af landet, lige fra mindre landsbyer til Tokyo, Kyoto og Kobe. Familierne bor som regel i mindre huse eller i lejligheder.

En typisk japansk familie består af to forældre og et eller to børn, men husk, at familiekonstallationer i Japan kan være lige så forskellige, som i resten af verden. Nogle er gifte, andre er enlige, nogle har børn og andre har ikke børn. Det som de alle har til fælles, er at de glæder sig til at introducere dig til deres kultur og høre om din.

Læs mere om vores værtsfamilier

Quick facts: udvekslingsstudent i Japan

  • Alder: 15–18 år
  • Afrejse: April eller august/september
  • Sprogkrav: Ja, basalt kendskab til ideogrammer
  • Visum: Ja
  • Områdevalg: Nej
  • Soft Landing Camp: Ja, i Tokyo
  • Skole: Normalt fra 8.30 til 15.30
  • Fag: Der er både obligatoriske fag og valgfag
  • Udflugter: Forskellige udflugter kan tilkøbes
  • Program: Classic High School 

Ansøg om et High School-år