Særligt for Japan


Når du vil på High School i Japan er der nogle krav, som du skal være opmærksom på skal være opfyldt. Det kan du læse mere om her på siden. Skulle der være et eller flere krav, som du ikke opfylder - eller som du er i tvivl om du opfylder, så kontakt os. 


Vi vil nemlig gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe med at få din drøm om udveksling opfyldt!


Karakterer 
I Japan kræves der som udgangspunkt mindst 4 i alle fag. Hvis nogle af dine karakterer er lavere end det, så kontakt os - der er muligheder alligevel. 

Allergier
 
Det er vigtigt, at du oplyser om allergi eller allergier. Nogle allergier som f.eks. høfeber er ikke noget problem, når du vil på udveksling i Japan, men det er vigtigt, at du stadig oplyser os om det. Pelsdyrallergi vil som regel medføre en ekstra omkostning. Årsagen til den ekstra omkostning er, at det kræver et ekstra arbejde for vores japanske kolleger at finde en familie. Kontakt os for pris.

Har du nogen form for madallergi, skal du også oplyse om dette - hvad der kan lade sig gøre ift. madallergi er meget individuelt, så her vil vi tage en dialog med dig og med vores samarbejdspartner, når vi kender omfanget af allergien. 

Diæter 
Spiser du vegetarkost, gluten- eller laktosefrit eller noget helt fjerde, så skal du oplyse om dette. Specialkost er ingen hindring for at komme på udveksling, men du skal regne med selv at bidrage økonomisk, da der ikke stilles krav til værtsfamilierne om at yde specialkost. Kontakt os, hvis du vil vide meromkostning ved speciel diæt.

Andre helbredsmæssige årsager
Har du diabetes, epilepsi eller andre sygdomme eller diagnoser som OCD, ADHD el.lign, så skal du fortælle os om dette. Det kan også være tidligere eller igangværende psykolog forløb. Vi vil som regel bede om en særskilt lægeudtalelse, hvis det er tilfældet.

Mobiltelefon og brug af net
Dit danske SIM kort virker ikke i Japan, så du skal have din mobiltelefon med og få et SIM kort, når du kommer til Japan. Vores japanske kolleger hjælper dig med dette, når din afrejse nærmer sig.

Når du rejser på udveksling til Japan, skriver du under på, at man max. må bruge internet og sociale medier en halv time om dagen. Det skal de fleste lige vænne sig til, men mange sætter faktisk pris på det efter et stykke tid. Og dagene i Japan er fyldt med skole, aktiviteter og hjælp i huset, så der vil heller ikke være tid til meget mere.

Skolen
Skolen er mere striks end du kender det fra Danmark. Skoledagen er nogenlunde som du kender den med 5 dage om ugen fra 8.30 til 16, men der stilles store faglige krav, og du skal udvise respekt for lærerne på en anden måde end du er vant til. Du kommer til at gå i skole med japanske elever, så du bliver kastet direkte ud i det. Mange finder det svært i starten, men bare klø på og vis at du prøver, så vil du helt naturligt opnå respekt fra dine lærere og medstuderende.

Vigtigt - store kulturelle forskelle
Den japanske kultur er meget forskellig fra Danmark, og det er vigtigt at forberede sig på dette.

Her får du nogle af de vigtigste informationer - resten må du tillære dig, når du er ankommet ved at se, hvordan japanerne gør. Og spørg endelig, bare husk at gøre det på en respektfuld måde. Nedenstående informationer har vi fået fra vores japanske kolleger:

Gruppekultur: Japanerne lægger stor vægt på at høre til i en gruppe, uanset om det er hjemme i familien, på skolen eller på arbejdet. Det giver sikkerhed, og japanerne er meget optagede af, at gruppen fungerer - de går mere op i at gruppen fungerer end at fungere som individ. Hvis man giver gruppen problemer, er højtråbende eller egoistisk, vil det være ilde set. At forstå eller respektere denne gruppekultur er helt essentiel i forhold til at komme til at fungere i det japanske samfund. Man finder sin plads i en gruppe med respekt og ydmyghed, som også er omgangstonen i Japan. Og husk det både gælder i familien, i skolen og i fritiden.

Betænksomhed og beskedenhed: Som en del af en gruppe, forventes det også at man tænker på andre før end sig selv. Sådan gør japanerne nemlig; altid andre før end én selv. Derfor er et godt råd at tænke sig om, inden man taler for ikke at såre andre. Beskedenhed er et vigtigt ord for det japanske folk - er du smuk, rig, dygtig så er det ikke noget man praler med.

Disse forskelle er store i forhold til Danmark, men også én af grundene til, at det er så spændende at være udvekslingsstudent i Japan!

Afsluttende samling i Tokyo
Inden hjemrejse til Danmark mødes du enkelt dag i Tokyo  med de andre udvekslings-studerende og din lokal koordinator. Her får du mulighed for at få en god afslutning på dit udvekslingsophold og høre, hvordan de andres år er gået. Næste dag bliver I alle kørt till lufthavnen for at sætte næsen mod Danmark.

Eksempel på årets gang 
På dette link kan du se eksempel på, hvordan dit udvekslingsår kan forløbe.

Kontakt os 
Vi er her for at hjælpe dig med at få din drøm om et High School år opfyldt. Derfor vil vi også opfordre dig til at kontakte os, hvis nogle af kravene virker uopnåelige, eller du er i tvivl om, hvorvidt du kan komme afsted. Langt de fleste får deres drøm opfyldt og kommer afsted - også selvom de ikke troede, at de levede op til kravene fra begyndelsen.

Close
Mange tak for din interesse! Ved afsendelse af denne formular, vil vi enten sende dig den forespurgte information eller kontakte dig. Dine personlige data vil blive gemt i al fortrolighed og vi vil ikke udlevere dine informationer til tredje parter. Ved at fremgå på vores mailing lister vil du modtage updates, nyheder og specielle tilbud, såvel som invitationer til informationsmøder og andre arrangementer. Vælg venligst nedenfor, om du er indforstået med vores vilkår.