Udvekslingsstudent i New Zealand

Bliv udvekslingsstudent i det smukke land New Zealand. New Zealand er en fascinerende nation placeret i det pacifiske hav, langt væk fra de fleste andre lande i verden. Landet tilbyder rigtig god undervisning, venlige indbyggere og enestående natur. At tage hertil som udvekslingsstudent er et fremragende valg.

Når du læser i New Zealand vil du få muligheden for at opleve alt som landet har at tilbyde. Landets relativt lille omfang, gør det muligt at besøge både ørken, regnskov og kystlinie indenfor en time. Det er den ultimative destination for dig som søm ønsker at kunne stå på ski og hike i smukke bjerge, såvel som nyde strandlivet, under din udveksling. Dette land har det hele!

Du kan se frem til en livlig og spændende high school-udveksling i et af verdens smukkeste lande.

Ansøg om et år på high school


Vores high school-programmer

I New Zealand tilbyder vi en lang række af udvekslingsprogrammer. Læs mere om vores programmer i New Zealand.


Soft Landing Camps i Auckland 

 

Vores Soft Landing Camp er den bedste måde at starte sit udvkeslingsår på. Vi tilbyder Soft Landing Camp i den smukke by Auckland i New Zealand. Vores camp i Auckland er rigtig god til at introducere dig for hvad der venter forude i New Zealand. Du vil lære andre Explorius elever at kende, som ser frem til det samme eventyr som du selv gør, såvel som at lære livet i New Zealand at kende. Du får også mulighed for at opdage den interessante by Auckland, gennem sightseeing og sjove udflugter.

Soft Landing Camps for Classic High School såvel som Kombi-programmet* er obligatoriske og inkluderet I prisen.** 

*Soft Landing Camp for vores Kombi-program er en en-dags camp, hvor vi opdager Auckland via sightseeing.
** Vær opmærksom på at Soft Landing Camp ikke er inkluderet for dig som tilmelder dig et Kombi-program i Australien + New Zealand for kun et semester.

Soft Landing Camp – Classic High School 

Ved ankomst i Auckland vil du blive mødt af vores personale og sammen tage til hotel eller campus hvor vi vil opholde os under campen. Du vil dele værelse med en eller flere Explorius-elever. Nedenfor finder du et eksempel på et skema for hvordan dagene i Auckland for Classic High School-programmet kan se ud.

Dag 1: Vi falder på plads og lærer hinanden at kende igennem nogle sjove gruppe aktiviteter og informationsmøder. Vi nyder noget god mad og har en rolig og afslappende dag, for at overkomme jetlag.

Dag 2: Vi starter dagen med workshops og senere udforsker vi Auckland gennem sightseeing. Vi kigger på Sky Tower, Waitemata Harbour og Auckland War Memorial Museum, blandt mange andre ting. En rigtig sjov og aktiv dag venter forude.

Dag 3: Afrejse tid. Lad udvekslings-eventyret begynde!

Ansøg om et år på high school


Om high school i New Zealand

Som udvekslingsstudent i New Zealand vil du få et dybt indblik i hverdagslivet for teenagere på den anden side af verden. Skoleuniformer, sjov high school-spirit og individuelle skoleskemaer er alle typiske træk som den new zealandske skole er kendt for.

Fag og skoleaktiviteter

Udover at tage obligatoriske fag, som ofte er matematik, engelsk og idræt, er der frit for at vælge en række forskellige valgfag. Vi anbefaler stærkt at du tilmelder dig fag som ikke er så almindelige i Danmark, hvis du får mulighed for det. Det kunne være sproget Maori, landbrug eller Outdoor Education for eksempel.

High schools i New Zealand har ofte forskellige sportsgrene og aktiviteter som man kan deltage i. Mange skoler har sporthold som alle elever kan melde sig ind i. Populære sportsgrene er rugby, svømning, basketball, golf og hockey. Aktiviteterne er ofte arrangerede efter skole, af lærer og forældre.

Skolerne i New Zealand har ofte en stærk high school-spirit med massevis af events, sammenkomster og udflugter som finder sted under hele året. Det er sjovt for alle elever, men ikke mindst for udvekslingsstudenter som på den måde hurtigt bliver en del af skole samfundet.

Semestre og ferier

Skoleåret i New Zealand er inddelt i fire semestre. Semestrene starter normalt i januar, april, juli og oktober. Som udvekslingsstudent vil du starte i januar eller juli.

De fleste skoler har en to-ugers forårsferie, to-ugers ferie i juli, to-ugers fri i september/oktober og cirka 6 ugers sommerferie i december til januar. Ugerne fri fra skole er perfekte for at planlægge ture og udflugter med dine venner og din værtsfamilie.


Din fritid i New Zealand

Turkisblåt hav, sneklædte bjerge, spektakulære vulkaner og grønne landskaber. Hvordan din fritid i New Zealand kommer til at se ud afhænger af hvor i landet du bor. Men for det meste vil du det være muligt for dig at udføre de samme aktiviteter på både nord- og sydøen - New Zealand’s to hoved-øer hvor vores værtsfamilier bor.

Aktiviteterne kan dog variere alt efter klima og landskab. Nordøen har et varmt klima, hvorimod sydøen har et koldere klima. Hvad der er fantastisk ved dette land er at du har mulighed for at prøve at stå på ski, surfe, snorkle og andre aktiviteter på hvilken som helst ø du tilbringer din udveksling på.

Sport og aktiviteter

Vi anbefaler stærkt at du er så aktiv som mulig under dit år på udveksling i New Zealand, både i skolen og i din fritid. Deltag i skolens hold, f.eks. basketball, volleyball eller svømning, for at finde venner og blive en del af kulturen.

Grib chancen og udforsk mere af landet i weekenderne og skoleferie, med din familie og venner. Prøv at surfe. Tag på hikes eller på camping. Det er helt sikkert, at du vil have rigeligt at lave og opdage som udvekslingsstudent i New Zealand.

Ansøg om et år på high school


At bo hos en værtsfamilie i New Zealand

 Ved at bo hos en værtsfamilie vil du få mulighed for at opleve hvordan det er at leve som en sand "kiwi". "Kiwi" er et kælenavn brugt til at beskrive beboerne i New Zealand, som kommer af Kiwi fuglen. Når du bor hos en "Kiwi" familie, får du mulighed for at opleve den rigtige new zealandske kultur og familieliv helt tæt på. De vil få dig til at føle dig hjemme og som en del af familien, istedet for en gæst.

Omsorgsfulde og nysgerrige familier

Din værtsfamilie bor måske i en lejlighed eller hus, med eller uden børn og kæledyr, i byen eller på landet. Det som de alle har tilfælles er at de alle har været igennem en grundig godkendelse og er nøje udvalgte, samt ser frem til at lære dig at kende.

Siden New Zealand er meget langt væk, er det ikke normalt for indbyggerne at have rejst så meget, som f.eks. europæere. De ser det som en fremragende mulighed for at lære mere om andre kulturer, ved at have en udvekslingsstudent boende i deres hjem. De vil utrolig gerne have dig til at introducere dem for din musik og film, fra dit hjemland, prøve noget typisk dansk mad og lære nogle velkendte danske sætninger. 

Om vores værtsfamilier

Quick facts: udvekslingsstudent i New Zealand

 

 • Alder: 14–18 år
 • Afrejse: Januar eller juli
 • Sprog krav: Grundlæggende engelsk sprogkundskaber
 • Engelsk test: Nej
 • Visum: Ja
 • Område ønske: Ja, på Select High School
 • Soft Landing Camp: Ja, i Auckland
 • Skole dag: Normalt fra 8.45 til 15.10
 • Fag: Der er både obligatoriske fag, såvel som valgfag
 • Rejsemuligheder: Ture bliver organiseret af enten skolen eller din lokale kontaktperson, mod et ekstra gebyr
 • Program: Flere muligheder

Ansøg om et år på high school