Udvekslingsstudent i Spanien

 

Bliv udvekslingsstudent i det smukke land Spanien! Spanien er en farverig nation, som har rigtig meget at byde på, så du får et succesrigt år på udveksling. Landets rige kultur, behagelige klima, smukke natur og afslappede livsstil tiltrækker hvert år elever fra hele verden. Fra lækre strande langs kysten til imponerende bjergkæder og gamle byer, Spanien har det hele, det vil di meget snart opleve.

Med over 400 millioner spansktalende verden over, er sproget det mest udprægede og brugte i verden. Det betyder, at du vil kunne åbne mange døre ved at studere her, både i forhold til en fremtidig karriere, men også når det kommer til at møde nye mennesker. Se frem til et udvekslingsophold fyldt med solskin, sprogkundskaber og venskaber!

Ansøg om et High School-år


Lige nu: Super Early Bird-tilbud på alle udvekslingsprogrammer!

Book tidligt - Få 5000 DKK i rabat

Ansøgninger til udvekslingsåret 2023/24 er i fuld gang. Book din udvekslingsplads senest d. 31. maj for at blive en Super Early Bird. Med tilbuddet sparer du 5000 DKK på dit udvekslingsprogram.

Gå ikke glip af chancen for at booke dit udvekslingsår til årets bedste pris.

Vil du vide mere? Bestil en gratis og uforpligtende vejledningssamtale med Explorius i dag. Vores High School eksperter fortæller dig mere om tilbuddet og hjælper dig i gang med at planlægge dit udvekslingseventyr.

Bliv en Super Early Bird


Vores high school-programmer

I Spanien tilbyder vi flere udvekslingsprogrammer.

Læs mere om vores programmer i Spanien.


Vælg hvor i Spanien du gerne vil studere

Solskin, strande, store byer eller hvorfor ikke alle tre? Hos Explorius får du med vores Classic og Classic Plus program muligheden for at vælge hvordan dit high school-liv skal se ud, ved at vælge den by du gerne vil bo i. Se vores områder som du kan vælge og få sikret din plads i din drømmeby i dag.

Se vores områder


Om high school i Spanien

Som udvekslingsstudent i Spanien vil du få en unik mulighed for at opleve en helt almindelig skolehverdag som spansk teenager. High school i Spanien er delt op i to, "ESO" og  "Bachillerato". De fleste af vores udvekslingsstudenter bliver placeret i det første år af "Bachillerato" eller sidste år af "ESO".

Fag og skoleaktiviteter 

Du vil normalt kunne vælge imellem tre forskellige high school-linjer under dit udvekslingsophold i Spanien. Disse er videnskab, samfundsvidenskab såvel som humanistiske fag. Obligatoriske fag på alle skoler er spansk, engelsk, spansk litteratur, filosofi og idræt. Du vil oftest kunne vælge imellem et eller to valgfag, afhængigt af hvilken linje du vælger. Disse valgfag kan for eksempel være musik, teknologi, religion og kulturstudier.

Spanske high schools tilbyder generelt ikke så mange ekstra aktiviteter, du kan deltage i, men nogle skoler har deres egne hold i fodbold og basketball. Størstedelen af vores udvekslingsstudenter i Spanien deltager i aktiviteter udenfor skolen. Hvis du vil deltage i en specifik sport, så sørg for at få din lokale koordinator til at hjælpe dig med at tage kontakt til en lokal klub inden ankomst eller ved ankomst. 

Semestre og ferier

Det spanske skoleår er opdelt i tre semestre med start i september og slut i juni. Der er ferier hen over sommer, jul og påske. Derudover er der også helligdage, som kan være forskellige fra distrikt til distrikt. Ugerne og dagene fri fra skole er en god chance for at nyde kvalitetstid med dine venner og familie, og for at få set noget mere af Spanien på forskellige udflugter.


Soft Landing Camp i Barcelona


Uanset hvilket af vores high school-programmer du ansøger om, vil dit store udvekslings eventyr starte på Soft Landing Camp i Barcelona.* I løbet af fem dage vil du få muligheden for at opdage det bedste af den meget populære by, såvel som blive forberedt for dit nye liv i Spanien. Sammen med andre udvekslingselever fra både Danmark og resten af verden, vil du få den bedste start på dit udvekslingsophold.

Nedenfor finder du et eksempel på, hvordan dine første dage i Barcelona kan se ud.

Dine dage i Barcelona

Dag 1: Ankomst og check-in. Informationsmøde efterfulgt af en tur til stranden. Husk badetøjet!

Dag 2: "Tilpas dig Spanien"-workshop om morgenen. Hop On Hop Off-sightseeing tur 1, hvor vi for eksempel ser Sagrada Familia, Park Güell og Plaça Catalunya efterfølgende. Fritid og tid til lidt shopping, samt yderligere sightseeing, vil finde sted bagefter.

Dag 3: Programregler og et møde med generelle råd finder sted om morgenen. Hop On Hop Off-sightseeing tur 2 hvor vi for eksempel ser Arc de Triomf, Park Ciutadella og Plaça Espanya efterfølgende. Vi besøger også Camp Nou, som er Barcelonas berømte fodboldstadion. Frivilligt besøg til Casa Batlló, som er inden for Sagrada Familia eller stranden, bagefter.

Dag 4: Vi tilbringer en fuld dag ved Port Aventura forlystelsespark.

Dag 5: Afrejsetid. Lad udvekslingseventyret begynde!

Ved ankomst vil du blive mødt af vores personale ved lufthavnen. Sammen vil vi tage til hotel eller hostel, hvor du vil dele et værelse med andre Explorius elever. Morgenmad er inkluderet hver dag under campen.

*Vær opmærksom på at dette ikke gælder for dig som rejser på et forårs semester.


Sprogkursus og Soft Landing Camp i Madrid

For at forberede dig på bedst mulig vis i forhold til sprog og kommunikation, tilbyder vi et spansk-kursus i Madrid før dit udvekslingsophold starter. Dig, som deltager i sprogkurset, vil deltage på Soft Landing Camp i Madrid i stedet for i Barcelona. Læs mere om spansk sprogkursus.

Ansøg om et High School år


Din fritid i Spanien

Hvordan din fritid i Spanien vil se ud, afhænger af dine interesser, såvel som hvor i landet du kommer til at bo. Du bor måske tæt på sandstrande, livlige byer eller smukke rolige omgivelser. Hver udvekslingsstudents oplevelse er individuel og du kan være helt sikker på, at få et unikt indblik i den spanske kultur og fællesskab under dit udvekslingsophold i landet.

Sport og aktiviteter

Spaniens behagelige klima giver fremragende muligheder for dig, som gerne vil være aktiv. Du kan tage på udflugter og udøve sjove udendørs aktiviteter, såsom hiking og surfing, afhængigt af hvor du bor. At være aktiv udenfor er en god måde at få set mere af landet på. Hvis du gerne vil dyrke nogle mere almindelige sportsgrene, såsom fodbold, basketball eller håndbold, anbefaler vi dig at kontakte den lokale klub ligeså snart du ankommer, såfremt din high school ikke tilbyder nogle fritidsaktiviteter.

Vi anbefaler også stærkt, at du deltager i din værtsfamilies aktiviteter efter skole og i weekenderne. Din familie går måske til nogle sportsarrangementer, besøger familie og venner eller nyder at tilbringe tid i naturen i deres fritid. Uanset hvad, at være åbensindet og nysgerrig omkring deres livsstil vil berige dit udvekslingsophold, samt din fritid, i Spanien.

Ansøg om et år på udveksling


At bo hos en spansk værtsfamilie

Ved at bo hos en spansk værtsfamilie, vil du få et godt indblik i den spanske kultur. Udover at være den ultimative måde at lære mere omkring den spanske livsstil og hverdag, er det også den bedste måde at styrke dine sprogkundskaber indenfor det spanske sprog. Før du ved det, vil du kunne deltage i intense diskussioner henover familiemiddage såvel som at navigere rundt i det sociale liv.

Spanske helligdage og mad

Som en del af en spansk familie vil du få mulighed for at opleve helligdage så som Día de Reyes og El Día de Todos los Santos, som bliver fejret på forskellige karakteriserende måder i forskellige regioner i Spanien. Du vil også komme til at nyde typisk spansk madlavning såsom croquettes, tortilla española og gazpacho suppe. Spanien er kendt for at være førende inden for fremragende madlavning. Maden er også meget ofte serveret til meget rimelige priser på cafeer og restauranter. Hvis du elsker mad, så gør du helt sikkert det rette ved at vælge Spanien som din udvekslingsdestination.

Det vil være sjovt og spændende at opleve ting omkring Spanien, men husk at din familie også er nysgerrige på der, hvor du kommer fra. Fortæl dem om Danmark, introducer dem til film og musik eller server noget typisk dansk mad eller dessert. De vil sætte pris på at lære mere om det land, som du kommer fra, præcis som du gerne vil lære deres land at kende. 

Om vores værtsfamilier

Quick facts: udvekslingsstudent i Spanien

 

  • Alder: 13–18 år
  • Afrejse: Januar eller august/september
  • Sprogkrav: Nej
  • Visum: Nej
  • Områdeønske: Ja
  • Soft Landing Camp: Ja, i Barcelona (Madrid for dig som deltager i sprogkurset)
  • Skole dag: Normalt fra 8.30 til 14.30
  • Ture: Ture til San Sebastian og Portugal (Surf Camp) bliver arrangeret mod et ekstra gebyr
  • Fag: Der er både obligatoriske fag, såvel som valgfag
  • Program: Flere muligheder

Ansøg om et High School år