High School Classic i Spanien


Hør hvordan de første uger er gået i Spanien for vores norske udvekslingselev.

På udveksling i Spanien kan du nyde god mad som tapas og paella, være omgivet af glade mennesker og varme spanske rytmer. Dertil har du mulighed for at lære dét sprog, som tales flest steder i verden og samtidig få massevis af oplevelser under sydens sol! Lyder det som noget for dig? Så kan du kaste dig ud i dette High SChool eventyr blot et par timers flyvning hjemmefra - Adios Dinamarca, Holá España!

Livet i Spanien
Der er mange gode grunde til at vælge et High School år i Spanien. Når du bor sammen med den lokale spanske familie, vil du opleve, at Spanien ikke kun handler om sol og god mad. Det handler nemlig også om mennesker. I Spanien lægges der stor vægt på, at tage sig af sine medmennesker og være sammen. Der er rigeligt med muligheder for at nyde livet og holde dig aktiv. Hvis du bor tæt ved kysten, er det oplagt at begynde at dyrke vandsport. Hvis du bor inde i landet, byder Spanien på nogle af de bedste golfbaner i Europa - dit udvekslingsår vil byde på mange oplevelser!

Værtsfamilien
Sammen med vores partnerorganisation i Spanien vil vi sørge for en god værtsfamilie til dig. Som herhjemme er alle familier i Spanien også meget forskellige. Det er familien som vælger dig ud fra din ansøgning og beskrivelse af dig selv. Familien vælger således dig, fordi de mener, at du vil passe perfekt ind i deres familie og deres interesser. De glæder sig til at inddrage dig i deres hverdag og vise dig, hvordan et rigtig spansk liv leves, samt høre om dit liv i Danmark. I Spanien er familie noget af det vigtigste, og sammenholdet kan tydeligt mærkes.  Du vil spise dine måltider hjemme sammen med din værtsfamilie, og det vigtigste er aftensmaden. Spanierne spiser aftensmad sent og længe, da familien er samlet og kan tale om dagen, der er gået. Da der tales meget i familierne i Spanien, vil dit spanske blive bedre i løbet af ingen tid - familierne er nysgerrige, så du slipper ikke for at fortælle en masse.

Din High School
Skolerne starter i midten af september og slutter omkring slutningen af juni. Bachillerato elever's skoleår slutter omkring slutningen af maj. Da skolen er delt op i tre semestre med start i september, vil du blive indskrevet på skolefag efter dine sprogkundskaber. En skoleuge i Spanien går fra mandag til fredag, hvor timerne typisk vil ligge fra kl. 8.30 til 14.30. Der er også en times frokostpause midt på dagen. Eksaminer kan variere alt efter skole eller klassetrin, og generelt afhænger de endelige karakterer meget af de endelige eksaminer. Daglig lektielæsning og trimester-eksamenresultater, forberedelse til timerne og ens generelle attitude i klassen, spiller en rolle i forhold til de endelige karakterer, som vil blive givet. Skolerne i Spanien tilbyder ikke altid sport eller andre fritidsaktiviteter, så det er vigtigt selv at undersøge mulighederne i lokalområdet.

Hvem kan søge og hvornår rejser du?
For at komme på udveksling i Spanien, gælder Explorius' generelle ansøgnings betingelser. 
Din afrejse vil ligge midt i august, hvis du tilvælger sprogkurset, ellers vil afrejse være omkring den første uge i september. Du vil rejse hjem til Danmark i juni året efter.
Dit ophold i Spanien starter med en Soft Landing Camp i Barcelona/Madrid. Camp er inkluderet i programprisen. 

Det er ikke et krav, at du har kendskab til spansk inden du rejser på udveksling til Spanien. Vi anbefaler dog, at du deltager i et tre-ugers sprogkursus som afholdes i Madrid. Dette er ikke med i programprisen. Du kan læse mere om sprogkurset her

Priser
Du kan læse mere om vores priser for et skoleår her.

Særlige ønsker?
Som udvekslingsstudent i Spanien, har du mulighed for at vælge den by som du helst vil bo i. Du kan læse mere om de forskellige byer her.
Du har også mulighed for at vælge High School Select i Spanien, hvor du kan have endnu mere indflydelse på dit udvekslingsår.

Close

Mange tak for din interesse i Explorius. Explorius er en del af Educatius Group AB som består af flere forskellige partner organisationer indenfor udveksling. Educatius Group AB tilbyder unge mennesker muligheden for at studere i udlandet og opleve en ny kultur.

Vi tager dit privatliv meget alvorligt og vil derfor sikre, at vi giver dig alle muligheder for at kontrollere, hvordan vi kommunikerer med dig og hvordan vi bruger dine personlige oplysninger som du har delt med os.

For at behandle din anmodning beder vi dig derfor om at vælge din præference nedenfor, ved at vælge enten "Ja" eller "Nej".