Den amerikanske værtsfamilie


"It's true that there is no typical family! Our host families come from all walks of life, and may be married or single, with or without children. Most host families reside in rural or suburban areas, anywhere in the USA. All host families do share the desire to make an exchange student part of their family; they very generously volunteer to open their hearts and home in order to share their corner of American with a bright young student from another country!" citat fra Eileen, amerikansk kollega

Hvad er en "rigtig" værtsfamilie?
Hos Explorius støtter vi mangfoldigheden og diskriminerer ikke, og alle værtsfamilier er rigtige familier for os. Dog skal sikkerheden selvfølgelig altid være i orden, også ved valg af værtsfamilie. Den rigtige værtsfamilie er i vores optik den familie, som har overskud og hjerterum til dig. Familierne kan bestå af voksne med børn, enlige, unge og ældre ægtepar uden børn, det kan være en familie med en anden etnisk herkomst og familien kan også være et homoseksuelt par mm.

Værtsfamilierne bor typisk i mindre byer, og da USA er et stor land med store afstande, må du regne med transportid mellem hjem og skole.

Godkendelse af værtsfamilien
Alle værtsfamilierne gennemgår en grundig godkendelsesproces for at sikre, at de lever op til alle krav. Krav som både stilles af vores amerikanske kolleger, men også krav fra myndighederne i  USA. Vores kolleger i USA har mange års erfaring i udvælgelse af familier, og her er de trin, som hver enkelt værtsfamilie skal igennem for at kunne blive godkendt:

  • Personligt besøg 
  • Interview
  • Referencer tages i familiens netværk
  • Baggrundstjek, herunder tjek hos de amerikanske myndigheder
  • Endelig godkendelse af vores amerikanske kolleger

Efter godkendelse af værtsfamilien
At finde værtsfamilien er første step på Classic programmet. Når familien er fundet og godkendt, starter det store puslespil for vores amerikanske kolleger. Nu skal der findes en skole, som ønsker at optage udvekslingsstuderende, og da USA er et stort land med store afstande, lykkes det ikke altid at finde den rigtige skole nær værtsfamilien. Det betyder nogle gange, at en godkendt værtsfamilie ikke bliver tilbudt studerende, fordi der ikke er en mulig skole tæt på til de kommende udvekslingselever. Når værtsfamilie og skole er fundet og godkendt, nærmer sig dét, som det hele handler om for dig: At kunne tilbyde udveksling i USA!

Værtsfamilien vælger selv, hvilken udvekslingsstuderende de ønsker i deres familie - ud fra din ansøgning og f.eks. fælles interesser og/eller personlighed.

 

Close

Mange tak for din interesse i Explorius. Explorius er en del af Educatius Group AB som består af flere forskellige partnerorganisationer indenfor udveksling. Educatius Group AB tilbyder unge mennesker muligheden for at studere i udlandet og opleve en ny kultur.

Vi tager dit privatliv meget alvorligt og vil derfor sikre, at vi giver dig alle muligheder for at kontrollere, hvordan vi kommunikerer med dig og hvordan vi bruger dine personlige oplysninger som du har delt med os.

For at behandle din anmodning beder vi dig derfor om at vælge dine præference nedenfor, ved at vælge enten "Ja" eller "Nej".

"Ét eller flere felter mangler at blive udfyldt. Vær sød at se efter og prøv igen!"