Forskellen på USA J-1 (Classic) og F-1 (SELECT) High School Programmer

Indian River

Mange familier spørger, hvad forskellen er på et J-1 (Classic) og et F-1 (SELECT) high school program for udvesklingselever og hvilket, der er bedst for deres barn. Begge programmer er unikke og fyldt med oplevelser, som eleven tager med sig fremover, men her er nogle af de væsentligste forskelle.

For det første, er der en stor prisdifference. J-1 high school Classic programmet er den billigste løsning for et high school program i USA og den, de fleste danske familier vælger. F-1 SELECT programmet giver elev og forældre mere indflydelse på opholdet inden afrejse. Derfor vælger nogle familier F-1 programmet, så de selv kan skræddersy elevens ophold ud fra specifikke drømme. Vores F-1 program har også 100% Host Family Happiness Commitment - så her kan eleven blot sige til, hvis han eller hun ikke er glad for sin placering og får så en ny værtsfamilie.

Classic (J-1) er perfekt for

  • Udvekslingselever (og forældre) som er fleksible, og som ikke har alt for specifikke krav til elevens high school eller fritid. Placeringerne kan være i mindre og ikke kendte byer og lokalsamfund. Elevens high school udbyder selvfølgelig sport og valgfag (afhængig af eventuelle restriktioner) og hvis skolen godkender, kan eleven gå i grade 12.
  • Elevens drøm er at bo i USA, opleve en ny kultur, forbedre sit engelsk og udvide sin horisont.
  • Elever som ønsker et kreativt og lærerigt sabbatår med kultur, sprog og oplevelser er hovedfokus.

SELECT (F-1) er perfekt for

  • Elever som har et bestemt ønske og som gerne vil have indflydelse på hvor de skal gå i skole. Du kan se en portfolio over skoler, du kan gå på og ansøge om optagelse på lige præcis dén skole, som du helst vil gå på! Eller du kan fortælle, hvilke krav og ønsker du har og så finder vi nogle gode skoleforslag til dig.
  • Mens J-1 elever kan have et områdeønske til en bestemt stat, kan du på SELECT programmet vælge at studere i byer som Los Angeles, San Fransisco, Boston, Santa Barbara eller Miami; eller vælge en skole som udbyder basketball på højeste niveau, en film-linje eller en anden bestemt interesse du har.
  • Elever som gerne vil gå på en skole som udbyder en bestemt sport, sprog eller fag; gerne vil bo i en bestemt by; vil have valideret sine karakterer og skal gå på IB eller STEM; vil studere der mere end et år og som vil være sikret, at gå i grade 12.
  • Ud over det, som man får som J-1 elev (bo i USA, opleve en ny kultur, forbedre sit engelsk og udvide sin horisont) får man som F-1 elev muligheden for at vælge en bestemt skole eller by; at skolen udbyder specifikke fag, drama, musik eller sportsgrene. Eleven kan studere et semester eller flere år på et F-1 visum.
  • F-1 SELECT elever kan vælge en bestemt skole, de gerne vil gå på via vores high school search tool for at finde drømmeskolen!
  • Endelig har F-1 programmet også 100% Host Family Happiness Commitment!
  Classic (J-1) High School Program Select (F-1) High School Program
Ved første øjekast En kulturelt og akademisk  oplevelse - one size fits all. En akademisk og kulturel oplevelse – du tilrettelægger programmet på forhånd så du ved præcis hvilken skoleoplevelse, du får!
Hvor i USA skal jeg bo?  En værtsfamilie, som bor en hvilken som helst lokation i USA  Vælg lige præcis hvor du vil bo - i en storby som Los Angeles, Boston, San Francisco; tæt på stranden i Florida eller Californien, i bjergene – du bestemmer! 
Pris for et skoleår – inkluderer skoleplads, placering hos værtsfamilie, måltider, månedsrapporter, 24/7 support  Programprisen er 99.950,- DKK  Skolepriserne er individuelle. Priser varierer fra USD $21,000 - $70,000. Dertil betales der altid Servicepakke til Explorius på 49.950,- DKK 
Skoletype Public Public, Private Day eller Boarding
Hvordan bor du Hos en værtsfamilie  Hos en værtsfamilie (Public eller Private Day Schools) eller deler værelse på campus (Boarding School) .
Hvornår får jeg min placering? Vores kolleger gør hvad de kan, for at du får din placering 2-3 måneder inden skolestart. Der er ingen bestemt dato, da værtsfamilien vælger dig. Placeringen kan derfor komme helt op til afrejse.   Vores kolleger gør hvad de kan, for at du får din placering 2-3 måneder inden skolestart.  Seneste placeringsdato er 4 uger inden skolestart.
Kan jeg vælge specifik skole/skoledistrikt?  Nej Ja – Søg i vores USA Skoler og fortæl os hvilken der matcher din drømmeskole! Eller spørg os til råds.
Kan jeg sige, jeg vil have en anden skole, når jeg har fået min placering?  Nej Du beslutter på forhånd hvilken skole du gerne vil gå på. 
Kan jeg få et Diplom fra bestået grade 12?   Måske. Vi kan ikke garantere, om du bliver placeret som senior eller junior på din skole.  Ja. Du kan vælge, hvor du gerne vil indskrives. 
Kan jeg bruge min udveksling, hvis jeg gerne vil på universitetet i USA?  Det kan vi ikke garantere, da det ikke er sikkert, at din high school vil validere dine karakterer og give dig et diplom. Ja. Vælg en skole ud fra akademisk program, universitet- eller college forberedelse. 
Programlængde Semester eller akademisk år. Efter 1 year, kan du skifte til et F-1 program. Semester, akademisk år eller flere år.
Er jeg garanteret en bestemt sportsgren?  Elever kan gå til de sportsgrene, som skolen udbyder, så længe der ikke er restriktioner, som forhindrer dette.  Elever kan vælge en specifik skole ud fra, at de udbyder en bestemt sportsgren. 
Kan jeg bo hos egen familie? Du kan godt bo hos en værtsfamilie, du kender, men det må ikke være familie-relateret Ja, du må godt bo hos familie 
Kan mine forældre komme på besøg?  Det skal godkendes af vores kolleger og det anbefales, at forældre kun kommer ved opholdets afslutning. Det skal godkendes af vores kolleger og der anbefales ikke besøg den første måned. Eleven kan rejse hjem til Danmark til jul eller andre helligdage.
Aldersgrænser 15-18.5 år ved programstart  14-19, nogle boarding schools kan optage yngre elever 
Engelsk krav Du skal bestå en ELTiS (som er en test, du får hos os, som skal tages online)  Afhænger af skolen.  Nogle kræver ELTiS test, andre TOEFL eller SSAT.