Udvekslingsstudent i Irland

Oplev high school-livet i charmerende Irland, som udvekslingsstudent. "The Green Island", som Irland ofte bliver kaldt, tiltrækker elever son gerne vil have en god uddannelse, såvel som et dybere indblik i den irske kultur. 

Som udvekslingselev i Irland vil du opleve et fascinerende land med karakteristisk traditionel musik, et interessant sprog og smukke omgivelser. Til trods for landets lille størrelse, er der rigeligt at lave og udforske på øen. Fra fejring af St. Patricks Day, idylliske landskaber med får og heste, til traditionelle irske festivaler og arrangementer om sommeren. Nyd dit år på udveksling i et alsidigt og spændende land. 

 

Ansøg om et high school-år


Vores high school-programmer

I Irland tilbyder vi forskellige udvekslingsprogrammer. Læs mere om vores programmer i Irland.


Om high school i Irland

Som udvekslingsstudent i Irland vil du opleve det irske high school-liv. Uddannelse og undervisning har et rigtig godt omdømme i landet og tiltrækker hvert år mange udenlandske studerende. Som udvekslingsstudent vil du højst sandsynligvis gå på Transition Year.

Transition Year

Transition Year er det første år af “Senior Cycle” i irske high schools. Dette år er normalt ikke så krævende som de andre år, hvilket gør det perfekt for udvekslingsstuderende. Siden fagene ikke er så krævende, får du mere tid til at forbedre dine sprogkundskaber og lave dine lektier. Det giver også ekstra tid til at udforske landet og deltage i sjove fritidsaktiviteter.

Yderligere information

Lærerne er engagerede og klasserne er ofte relativt små, med omkring 17 elever per lærer. Engelsk og matematik er obligatoriske fag, men du vil kunne tilvælge valgfag selv. Det kan være fag som science, IT, sprog og økonomi. 

Skoleuniformer er obligatoriske på mange high schools i Irland, både private og offentlige skoler. At have skoleuniform er noget vores udvekslingselever virkelig sætter pris på, da det ofte giver lidt ekstra til den kulturelle oplevelse.


Soft Landing Camp i Dublin

 

Vores populære Soft Landing Camp i den smukke irske hovedstad Dublin er inkluderet i prisen. Vi opholder os i Dublin for tre nætter, hvor vi forbereder os på udvekslingsopholdet og lærer hinanden at kende. Sammen med udvekslingsstudenter fra hele verden, vil du få den bedste forberedelse til dit år på udveksling.

Nedenfor finder du et eksempel på, hvordan skemaet for dine dage i Dublin kan se ud.

Dine dage i Dublin

 

 

Dag 1: Ankomst og velkomstmøde, efterfulgt af team-aktiviteter. Vi ærer hinanden at kende og spiser aftensmad på campus.

Dag 2: Workshop om "det irske skolesystem" om morgenen og en tur til Dublin efterfølgende. Mulighed for at se Trinity College, St. Patrick's Cathedral, St. Stephen's Green og The Temple Bar, blandt mange andre ting. 

Dag 3: Aktiviteter i klasseværelset om morgenen og Causey Farm om eftermiddagen. Oplev rigtig irsk dans og irsk kultur! 

Dag 4: 
Afrejsetid. Lad udvekslingseventyret begynde!

Ved ankomst vil du blive mødt af vores personale og sammen vil I tage til Dublin City University Campus. Det er et smukt campus i det centrale Dublin, hvor vi vil opholde os under campen. Du vil dele værelse med en eller flere Explorius-elever. Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet hver dag.

*Vær opmærksom på, at Soft Landing Camp ikke er inkluderet for dig som rejser for et forårssemester.

Ansøg om et High School-år


Din fritid i Irland

Hvordan din fritid i Irland vil se ud, afhænger af dine interesser, såvel som hvor i landet du bor. Du kommer måske til at prøve kræfter med spillet hurling i den livlige by Limerick, besøge de smukke søer i Killarney eller se surfere på de store bølger i Mullaghmore. Én ting er sikkert, og det er, at du vil have meget at lave, se og udforske som udvekslingsstudent i Irland.


Sport & musik

De irske high schools tilbyder oftest ikke nogle ekstra aktiviteter, såsom sport i forbindelse med skolen. Hvis du dyrker en sport, vil vi anbefale dig at kontakte de lokale sportsklubber inden eller ved ankomst. Gaelic Athletic Association (GAA) er kæmpestort i Irland, hvor Hurling (kastesport) og Gaelic fodbold er de mest populære sportsgrene. Hvorfor ikke kontakte din lokale GAA klub og prøv en eller begge sportsgrene? Det er en rigtig god måde at opleveden irske kultur og møde andre unge irere på.

Kunst og musik er normalt fag, du kan have i skolen. At spille et instrument er meget almindeligt blandt de irske unge. Hvis du spiller et instrument, har du mulighed for at forbedre dig. Hvis du ikke spiller et instrument, kan du gribe muligheden for at lære hvordan man spiller, for eksempel klaver, violin eller bodhrán, en irsk tromme.

Ansøg om et high school-år


At bo hos en irsk værtsfamilie

I Irland er familielivet en stor del af kulturen. Din værtsfamilie vil ikke se dig som en gæst, men som en del af familien. Når du bor hos en irsk familie, vil du opleve den irske kultur og familielivet helt tæt på. Familierne er ofte store og elsker at tilbringe tid sammen. Husk at deltage i din værtsfamilies aktiviteter, især i starten af din udveksling. De sætter stor pris på din interesse i dem og deres måde at leve på.


Du og din værtsfamilie vil også lære hinanden at kende over mange irske gryderetter og boxties, som er en typisk irsk kartoffelpandekage. Du vil også opleve irske helligdage såsom St. Patrick’s Day eller "Lá Fhéile Pádraig" som den hedder på irsk. Det er en speciel helligdag, som du aldrig vil glemme, du har været med til at fejre.


Howya! Tá Gaeilge agat?

Din værtsfamilie i Irland vil tale engelsk, men en stor del af irerne taler også irsk. Nogle gode irske ord at kende er “howya” (hej), "tá Gaeilge agat?" (taler du irsk?),"sláinte" (skål), "the jacks" (toilet), og "gas" (sjovt).

Hovedfokus under dit udvekslingsår eller semester vil være at styrke og forbedre dit engelsk, men det kan også være sjovt at lære lidt irsk, når du nu er der!

Om vores værtsfamilier

Quick facts: udvekslingsstudent i Irland

 • Alder: 14-18 år

 • Afrejse: August eller januar

 • Sprog krav: Grundlæggende engelsk-kundskaber

 • Engelsk test: Nej

 • Visum: Nej

 • Område ønske: Ja

 • Soft Landing Camp: Ja, i Dublin

 • Skole dag: Normalt fra 8.45 til 15.45

 • Fag: Der er både obligatoriske fag, såvel som valgfag

 • Rejse muligheder: Udflugter kan blive arrangeret af skolen eller den lokale kontaktperson, mod et mindre tillæg

 • Program: Flere muligheder

Ansøg om et high school-år