Udveksling – sådan fungerer det!

Trin 1: Hvem kan ansøge?
Trin 2: Vælg din destination
Trin 3: Indsend din ansøgning!
Trin 4: Gratis og uforpligtende interview
Trin 5: Interview evaluering
Trin 6: Velkommen til programmet!
Trin 7: Din personlige kontaktperson
Trin 8: Ansøgning til værtslandet
Trin 9: Get Ready møder
Trin 10: Placeringsproces
Trin 11: Visum ansøgning
Trin 12: Afrejsemøde 
Trin 13: Lad udvekslingseventyret begynde!
Trin 14: Soft Landing Camp
Trin 15: Støtte under hele opholdet
Trin 16: Efter dit udvekslingsår

Nedenfor finder du trin-for-trin information omkring hvordan det fungerer, når du rejser på udveksling med os – lige fra starten af dit eventyr, til det allersidste.

Det ser ud som om at der er massevis af information, men vi lover dig at det er nemt at blive udvekslingsstudent med os.

Vi vil guide og støtte dig gennem hvert skridt af processen og altid gøre vores allerbedste for at give dig den bedst mulige service.


Trin 1: Hvem kan ansøge?

For at blive en udvekslingsstudent med Explorius, skal du:

  • Være mellem 14-18 år*
  • Ikke have afsluttet gymnasiet endnu
  • Være fuldtidsstuderende året før din afrejse
  • Have bestået alle dine fag
  • Have et godt helbred
  • Have grundlæggende engelskkundskaber
  • Være moden, fleksibel og motiveret (vi vil sikre at du er klar til et udvekslingsår!)  

Hvis du er usikker på aldersgrænsen eller nogle af de andre kriterier, kontakt os endelig og vi vil hjælpe dig videre!

*Aldersgrænsen varierer fra land til land. Find ud af mere under “Quick Facts” sektionen nederst på hver destination.


Trin 2: Vælg din destination

Hvilket land vil du gerne studere i?

Læs mere om de forskellige destinationer for at finde ud af hvilket land eller lande som du gerne vil tilbringe dit år på udveksling i. Kig også på vores udvekslingsprogrammer for at se hvilket af dem der passer bedst til dig og dine ønsker.

Måske er du interesseret i at studere på en high school i vores mest populære destination USA, blandt palmer og strande i Spanien eller La Reunion eller gå på Boarding School i Storbritannien eller Canada?

Vi tilbyder helt sikkert en destination og udvekslingsprogram som passer perfekt til dig.


Trin 3: Indsend din ansøgning!

Hvis du føler at et udvekslingsår eller semester er noget for dig, så ansøg straks! Kort efter du har ansøgt om et interview, vil vi tage kontakt til dig for at arrangere interviewet.

Vi kan arrangere et interview på vores kontor i Herlev, tæt på hvor du bor, hjemme hos dig eller online – lige som det passer dig!

Ansøg i dag


Trin 4: Gratis og uforpligtende interview

Vi vil gerne møde dig og mindst en af dine forældre til et gratis og uforpligtende interview. Du vil helt sikkert have mange spørgsmål omkring hvordan det er at være udvekslingsstudent og hvordan du forbereder dig bedst muligt. Dine forældre vil helt sikkert gerne vide mere om hvordan udvekslingsprogrammet fungerer, samt omkring os som organisation, inden de beslutter sig for at sende dig afsted.

Os hos Explorius mener at det er meget vigtigt for familien at tale om disse emner med os og vi ser også meget frem til at lære dig at kende. Vi vil gerne sikre at du er klar og har den rette attitude til et udvekslingsår eller semester i udlandet.

En del af interviewet vil være uden dine forældre, som gør at vi kan lære dig lidt bedre at kende, når de ikke er omkring dig.

Interviewet varer normalt 1 times tid. Vi beder dig også om at medbringe dine sidste nye karakterer til interviewet.


Trin 5: Interview evaluering

 

Efter evaluering af dit interview og gennemgang af dine karakterer, vil vi vurdere om du er egnet til at blive udvekslingsstudent med os.

Udover at imødekomme de grundlæggende kriterier, såsom alder og sundhed, lægger vi også stor vægt på dine overvejelser, samt din motivation og forventninger.


Trin 6: Velkommen i programmet!

Fantastiske nyheder – du er godkendt!

Du vil modtage en e-mail fra os med vilkår og betingelser, såvel som programregler. Disse skal du acceptere* for at kunne sikre din plads på udvekslingsprogrammet og fortsætte mod dit store eventyr.

Kæmpe stort tillykke!

*Hvis du ikke accepterer programreglerne, vil din plads gå til en anden.


Trin 7: Din personlige kontaktperson

Efter at have accepteret din plads, vil du få din egen kontaktperson hos Explorius, som vil være der for dig og dine forældre under hele ansøgnignsprocessen, såvel som under selve dit udvekslingsår.

Vi giver dig en personlig kontaktperson for at kunne yde den bedste service. Vi ønsker at du skal føle dig tryg i vores hænder og den person som tager imod dit opkald, ved præcis hvem der ringer og hvem du er. Du kan altid tage fat i din personlige kontaktperson, hvis du skulle have nogle spørgsmål eller bekymringer.


Trin 8: Ansøgning til værtslandet 

Nu er det tid til at starte på den skriftlige ansøgning, som skal sendes til vores organisation og personalet i dit værtsland. Din fremtidige værtsfamilie findes på baggrund af din ansøgning.

I denne ansøgning kan du fortælle mere om dig selv, dine interesser og hvad du ser frem til, ved at blive en udvekslingsstudent i dit valgte land. Husk at det er værtsfamilien som vælger dig, det er derfor vigtigt at du giver dem et ærligt og godt indtryk af dig.

Vi vil naturligvis give dig instrukser omkring hvordan du udformer og sender ansøgningen. Din kontaktperson vil vejlede dig igennem hvert trin i processen, såvel som give dig nogle gode råd undervejs.


Trin 9: Get Ready møder

 

For at du kan blive så forberedt som overhoved muligt, såvel som for dig og dine forældre at få en mulighed for at møde de andre kommende udvekslingsstudenter og deres forældre, arrangerer vi to frivillige Get Ready møder, såvel som et obligatorisk afrejsemøde, før selve afrejsen finder sted.

Elever og deres forældre som ikke er tilmeldt programmet endnu, kan desværre ikke deltage. Til dem har vi vores informationsmøder. 

På Get Ready møderne taler vi mere omkring livet i en værtsfamilie og på high school, såvel som kulturelle forskelle og brug af sociale medier samt andre ting.

Du vil møde vores personale, såvel som tidligere udvekslingselever som er kommet tilbage fra deres udvekslingsår. De vil fortælle om deres egene erfaringer, give dig nogle gode råd såvel som besvare dine spørgsmål.

Get Ready #1 

Information bliver opdateret til skoleåret 2020/21.

Get Ready #2

Information bliver opdateret til skoleåret 2020/21.


Trin 10: Din placering

Efter din ansøgning er blevet gennemlæst og godkendt af vores personale i dit værtsland, vil søgningen efter din fremtidige værtsfamilie, såvel som high school, begynde. Dette er tilfældet, såfremt du ikke allerede har valgt din skole som du gerne vil gå på.

Din kontaktperson vil give dig et kald, så snart din værtsfamilie er fundet og din placering er klar.

Vær opmærksom på, at når du rejser om efteråret, vil langt de fleste placeringer komme i løbet af maj – august.

Om vores værtsfamilier


Trin 11: Visum ansøgning 

I nogle lande, såsom USA og Australien, skal du ansøge om et visum for at kunne studere der. Nogle gange kan du gøre dette online, men til USA for eksempel, skal du også besøge den amerikanske ambassade i dit hjemland.

Vi vil naturligvis hjælpe dig så meget vi kan med visumansøgningen, for at sikre, at alt går som det skal.


Trin 12:Afrejsemøde

På Pre-Departure Orientation, som er vores afrejsemøde, vil vi tale om programreglerne, hjemve, livet hos en værtsfamilie og skolen, blandt mange andre ting. Vær opmærksom på at dette møde er obligatorisk og at mindst en forælder skal deltage.

Information omkring tidspunkt, dato og sted, samt tilmeldingen til Pre-Departure mødet vil du modtage på e-mail.


Trin 13: Lad udvekslingseventyret begynde!

Upptäck Nya Zeeland

På nuværende tidspunkt er din ansøgning og eventuelt din visumansøgning godkendt og sendt, du og dine forældre har deltaget i det obligatoriske Pre-Departure møde og du har modtaget din placering hos en kærlig værtsfamilie og high school i dit valgte land.

Det er nu tid til at pakke dine tasker og endelig lade high school-eventyret begynde.

Men først - Soft Landing Camp!


Trin 14: Soft Landing Camp

Vi ønsker at vores udvekslingsstudenter skal starte deres eventyr på den bedst mulige måde og derfor er vores meget værdsatte Soft Landing Camp inkluderet i programprisen. Du får din allerførste introduktion til dit nye land på denne camp. Workshops, seminarer og sightseeing er arrangerede for dig, så du kan blive bedst muligt forberedt.

Soft Landing Campen er et sandt hit og en perfekt start til dit semester eller år i udlandet. Du får mødt vores engagerede og erfarende personale som vil sikre at du får den bedste introduktion til dit udvekslingseventyr overhoved.

På Soft Landing Campen vil du også møde andre udvekslingsstudenter fra både Danmark og andre lande. De ser frem til det samme eventyr som dig og ved præcist hvad det vil sige at være nervøs, men spændt, ligesom du selv er.

Efter dagene på Soft Landing Camp er overstået, er det tid til at rejse videre til din værtsfamilie og endelig lade dit rigtige high school-eventyr starte!

Camps i New York, Sydney, London og mere

tre killiga utbytesstudenter i sydney

Hvilken Soft Landing Camp vil du deltage på?

Læs mere om de forskellige camps under hver destination.

Nordamerika

USA – New York
Canada – New York

Oceanien

Australien – Sydney
New Zealand – Auckland


Europa

Storbritannien – London
Irland – Dublin
Tyskland– Mannheim
Italien – Milano 
Spanien – Barcelona eller Madrid
Frankrig – Paris
Réunion – St. Denis


Sydamerika

Argentina – Córdoba


Asien

Japan – Tokyo


Trin 15: Støtte under hele opholdet

Med os hos Explorius vil du altid være i sikre hænder. Din kontaktperson vil være der for dig, under hele opholdet. Når du ankommer til din destination, vil du også få en lokal kontaktperson som bor i dit nærområde.

Den lokale kontaktperson er kun et opkald væk og vil kunne hjælpe dig med mere lokale problemer eller spørgsmål, som kunne opstå. De vil hjælpe dig med introduktionen i skolen og samfundet, såvel som introducere dig og arrangerere events for dig og de andre udvekslingsstudenter i dit nærområde.

Kontaktpersonen vil se til dig mindst en gang om måneden, for at se hvordan du har det og hvordan det hele går.

Både din lokale kontaktperson, vores kontor i Danmark og kontoret hos vores partner organisation i dit værtsland kan kontaktes 24/7.


Trin 16: Efter dit udvekslingsophold

Alle godt har en ende, og desværre også dit udvekslingsår. Du kan ikke forestille dig, hvor hurtigt månederne vil flyve afsted og inden du ved det, vil du være tilbage hos din familie i Danmark.

Men dit udvekslingseventyr behøver ikke at stoppe her. Vi vil naturligvis gerne holde kontakten til dig, også efter dit udvekslingsophold er afsluttet!

Bliv ambassadør

At blive en Explorius ambassadør er en god mulighed at få arbejdserfaring, såvel som inspirere andre unge til at tage på det samme eventyr som dig.

Det passer til dig som er udadvendt, motiveret og gerne vil møde andre teenagere som er nysgerrige omkring et udvekslingsår eller semester i udlandet, som du også engang var.

Junior ambassadør

Du kan blive en junior ambassadør lige så snart du er tilbage fra dit eventyr.

Som en junior ambassadør vil du repræsentere os til messer, uddele plakater og besøge skoler i dit nærområde, deltage i vores informationsmøder og Get Ready møder, hvor du kan besvare spørgsmål fra studerende og forældre, såvel som dele dine egne erfaringer.

Du vil blive en god støtte til vores personale og senior ambassadører. Du vil også få chancen for selv at komme med ideer og initiativer til ting du gerne vil gøre.

Ambassadør

Efter du har afsluttet gymnasiet, kan du blive en af vores senior ambassadører.

Som en senior ambassadør vil du få mere ansvar end junior ambassadørerne. Du kan arrangere interviews med studerende og deres forældre, arrangere og afholde informationsmøder og være en nøgleperson til vores messer og forskellige arrangementer som vi afholder.

Lyder det spændende? Venligst kontakt os for at høre mere og vise os din interesse.

Bliv en del af vores Alumni netværk

Bliv en del af vores Alumni netværk på Linkedin fro at holde kontakten til andre Explorius studenter. Læs deres udvekslingshistorier og del dine egne. Det er en god måde at udvide dit professionelle netværk, som er meget vigtigt for din fremtidige karriere. Du og dine forældre kan blive en del af gruppen allerede i dag!


Har du nogle spørgsmål? 

Hvis du stadig har spørgsmål omkring noget som helst i ansøgningsprocessen, er du naturligvis mere end velkommen til at kontakte os og vi vil vende tilbage til dig så hurtigt vi overhoved kan.

Vi ser frem til at guide dig til dit livs eventyr!

Ansøg om udveksling