Udveksling – sådan fungerer det!

Trin 1: Hvem kan ansøge?
Trin 2: Vælg din destination
Trin 3: Indsend din ansøgning!
Trin 4: Gratis og uforpligtende interview
Trin 5: Interview evaluering
Trin 6: Velkommen til programmet!
Trin 7: Din personlige kontaktperson
Trin 8: Ansøgning til værtslandet
Trin 9: Get Ready møder
Trin 10: Placeringsproces
Trin 11: Visum ansøgning
Trin 12: Afrejsemøde 
Trin 13: Lad udvekslingseventyret begynde!
Trin 14: Soft Landing Camp
Trin 15: Støtte under hele opholdet
Trin 16: Efter dit udvekslingsår

Nedenfor finder du trin-for-trin information omkring hvordan det fungerer, når du rejser på udveksling med os – lige fra starten af dit eventyr, til du er godt hjemme igen.

Der er meget at holde styr på, men vi lover dig at det er nemt (og sjovt!) at blive udvekslingsstudent med os.

Vi vil guide og støtte dig gennem hvert trin af processen og altid gøre vores allerbedste for at give dig den bedst mulige service og støtte.


Trin 1: Hvem kan ansøge?

For at blive en udvekslingsstudent med Explorius, skal du:

  • Være mellem 14-18 år*
  • Ikke have afsluttet gymnasiet endnu
  • Gå i skole året før din afrejse
  • Have bestået alle dine fag
  • Have grundlæggende engelskkundskaber
  • Være moden, fleksibel og motiveret (vi vil sikre, at du er klar til et udvekslingsår!)  

Allergier og diagnoser - dit helbred

Hvis du har en fødevareallergi eller pelsdyrsallergi er det vigtigt, at du giver os besked allerede til interviewet. På denne måde kan vi sikre, at vi kan reservere en plads til dig hos vores kolleger i værtslandet, så din kommende værtsfamilie er opmærksom på og kan tage hensyn til din allergi - og så vi sikrer, at du ikke som pelsdyrsallergiker skal bo hos en værtsfamilie, hvor der er dyr. Vi har et begrænset antal pladser til elever med allergi, så oplys os om din allergi og dine behov med det samme, så vi kan hjælpe dig og din kommende værtsfamilie.

Hvis du har eller har haft en psykisk lidelse, en diagnose eller har været i samtaleterapi eller andre behandlingsformer er det vigtigt, at du ligeledes oplyser os om dette til dit interview. Vores vigtigste job er at give dig en tryg og sikker udvekslingsoplevelse og for at gøre dette, skal vi være informerede om eventuelle diagnoser eller tidligere behandlingsforløb. Hvis du har en diagnose er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan komme på udveksling, men vi skal i samråd med vores kolleger i værtslandet sikre os, at vi kan tilbyde dig de rigtige rammer for et succesfuldt udvekslingsophold. 

Hvis du er usikker på aldersgrænsen eller nogle af de andre kriterier, kontakt os endelig så vi kan hjælpe dig videre!

*Aldersgrænsen varierer fra land til land. Find ud af mere under “Quick Facts” sektionen nederst på hver destination.


Trin 2: Vælg din destination

Hvilket land vil du gerne studere i?

Læs mere om de forskellige destinationer for at finde ud af hvilket land eller lande som du gerne vil tilbringe dit år på udveksling i. Kig også på vores udvekslingsprogrammer for at se hvilket af dem, der passer bedst til dig og dine ønsker.

Måske er du interesseret i at studere på en high school i vores mest populære destination USA, blandt palmer og strande i Spanien eller La Reunion eller gå på Boarding School i Storbritannien eller Canada?

Vi tilbyder helt sikkert en destination og udvekslingsprogram som passer perfekt til dig.


Trin 3: Indsend din ansøgning!

Hvis du føler at et udvekslingsår eller semester er noget for dig, så ansøg straks! Kort efter du har ansøgt om et interview, vil vi tage kontakt til dig for at arrangere interviewet.

Vi kan arrangere et interview på vores kontor i København, tæt på hvor du bor, hjemme hos dig eller online – lige som det passer dig!

Ansøg i dag


Trin 4: Gratis og uforpligtende interview

Vi vil gerne møde dig og mindst én af dine forældre til et gratis og uforpligtende interview. Du har helt sikkert mange spørgsmål omkring hvordan det er at være udvekslingsstudent og hvordan du forbereder dig bedst muligt. Dine forældre sikkert også gerne vide mere om hvordan udvekslingsprogrammet fungerer, samt hvem vi er som organisation, inden de beslutter sig for at sende dig afsted.

Hos Explorius mener vi, at det er meget vigtigt for familien at tale om disse emner med os og vi ser også meget frem til at lære dig at kende. Vi vil gerne sikre os, at du er klar og har den rette attitude til et udvekslingsår eller semester i udlandet.

En del af interviewet vil være uden dine forældre, så vi kan lære dig lidt bedre at kende, når dine forældre ikke er der.

Interviewet varer normalt en times tid. Vi beder dig også om at medbringe dine sidste nye karakterer til interviewet.


Trin 5: Interview evaluering

 

Efter evaluering af dit interview og gennemgang af dine karakterer, vil vi vurdere om du er egnet til at blive udvekslingsstudent med os.

Udover at imødekomme de grundlæggende kriterier, såsom alder og sundhed, lægger vi også stor vægt på dine overvejelser, samt din motivation og forventninger.


Trin 6: Velkommen i programmet!

Fantastiske nyheder – du er godkendt!

Du vil modtage en e-mail fra os med vilkår og betingelser, såvel som programregler. Disse skal du acceptere* for at kunne sikre din plads på udvekslingsprogrammet og fortsætte mod dit store eventyr.

Kæmpe stort tillykke!

*Hvis du ikke accepterer programreglerne, vil din plads gå til en anden.


Trin 7: Din personlige kontaktperson

Efter at have accepteret din plads, vil du få din egen kontaktperson hos Explorius, som vil være der for dig og dine forældre under hele ansøgningsprocessen, såvel som under selve dit udvekslingsår.

Vi giver dig en personlig kontaktperson for at kunne yde den bedste service. Vi ønsker at du skal føle dig tryg i vores hænder og den person som tager imod dit opkald, ved præcis hvem der ringer og hvem du er. Du kan altid tage fat i din personlige kontaktperson, hvis du skulle have nogle spørgsmål eller bekymringer.

Udover en kontaktperson på vores kontor, får du også tilknyttet en personlig mentor. Din mentor er en tidligere elev, som har stået i præcis samme situation som dig og som du kan spørge om alt mellem himmel og jord. Din mentor har en Facebook-gruppe, hvor han/hun er mentor for dig og 5-10 andre af dine med-udvekslingsstuderende. 


Trin 8: Ansøgning til værtslandet 

Nu er det tid til at starte på den elektroniske ansøgning, som skal sendes til vores organisation og kolleger i dit værtsland. Din fremtidige værtsfamilie findes på baggrund af din ansøgning.

I denne ansøgning kan du fortælle mere om dig selv, dine interesser og hvad du ser frem til, ved at blive udvekslingsstudent i dit valgte land. Husk at det er værtsfamilien som vælger dig, det er derfor vigtigt at du giver dem et ærligt og godt indtryk af dig.

Vi vil naturligvis give dig instrukser omkring hvordan du udformer og sender ansøgningen. Din kontaktperson vil vejlede dig gennem hvert trin i processen, såvel som give dig nogle gode råd undervejs.


Trin 9: Get Ready møder

 

For at du kan blive så forberedt som muligt, og for at du og dine forældre får mulighed for at møde de andre kommende udvekslingsstudenter og deres forældre, arrangerer vi to frivillige Get Ready møder, såvel som et obligatorisk afrejsemøde, før selve afrejsen finder sted.

Elever og forældre som ikke er tilmeldt programmet endnu, deltager ikke på disse møder, det er kun tilmeldte elever. Til interesserede har vi vores informationsmøder. 

På Get Ready møderne taler vi mere om livet i en værtsfamilie og på high school, såvel som kulturelle forskelle og brug af sociale medier.

Du vil møde vores personale, såvel som tidligere udvekslingselever som deler ud af erfaringer fra deres udvekslingsår. De vil give dig gode råd såvel som besvare dine spørgsmål.

Get Ready #1 

Information bliver sendt til tilmeldte elever.

Get Ready #2

Information bliver sendt til tilmeldte elever.


Trin 10: Din placering

Efter din ansøgning er læst og godkendt af vores kolleger i dit værtsland, vil søgningen efter din fremtidige værtsfamilie og high school begynde. Dette er processen på vores Classic program, hvor du ikke allerede har valgt din skole som du gerne vil gå på, som du gør på SELECT programmet.

Din kontaktperson vil ringe til dig med de gode nyheder, så snart din værtsfamilie er fundet og din placering er klar.

Vær opmærksom på, at når du rejser om efteråret, vil langt de fleste placeringer komme i løbet af januar – august.

Om vores værtsfamilier


Trin 11: Visum ansøgning 

I nogle lande, såsom USA og Australien, skal du ansøge om et visum for at kunne studere der. Vi vejleder dig igennem, og til eksempelvis USA, skal du også besøge den amerikanske ambassade i København.

Vi vil naturligvis hjælpe dig så meget vi kan med visumansøgningen.


Trin 12:Afrejsemøde

På Pre-Departure Orientation, som er vores afrejsemøde, vil vi tale om programreglerne, hjemve, livet hos en værtsfamilie og skolen, blandt mange andre ting. Vær opmærksom på, at dette møde er obligatorisk og at mindst én forælder skal deltage sammen med eleven.

Information omkring tidspunkt, dato og sted, samt tilmeldingen til Pre-Departure mødet vil du modtage på e-mail.


Trin 13: Lad udvekslingseventyret begynde!

Upptäck Nya Zeeland

På nuværende tidspunkt er din ansøgning og eventuelt din visumansøgning godkendt, du og dine forældre har deltaget i det obligatoriske Pre-Departure møde og du har modtaget din placering hos din værtsfamilie og high school i dit valgte land.

Det er nu tid til at pakke dine tasker og endelig lade high school-eventyret begynde.

Men først - Soft Landing Camp!


Trin 14: Soft Landing Camp

Vi ønsker at vores udvekslingsstudenter skal starte deres eventyr på den bedst mulige måde og derfor er vores Soft Landing Camp inkluderet i programprisen. Du får din allerførste introduktion til dit nye land på denne camp. Workshops, seminarer og sightseeing er arrangerede for dig, så du kan blive bedst muligt forberedt og få en god start i dit nye land.

Soft Landing Campen er et sandt hit og en perfekt start til dit semester eller år i udlandet. Du møder vores engagerede og erfarende personale, som vil sikre, at du får den bedste introduktion til dit udvekslingseventyr.

På Soft Landing Campen vil du også møde andre udvekslingsstudenter fra både Danmark og andre lande. De ser frem til det samme eventyr som dig og ved præcist hvad det vil sige at være nervøs, men spændt, ligesom du selv er.

Efter dagene på Soft Landing Camp, er det tid til at rejse videre til din værtsfamilie og endelig lade dit rigtige high school-eventyr starte!

Camps i New York, Sydney, London og mere

tre killiga utbytesstudenter i sydney

Hvilken Soft Landing Camp vil du deltage på?

Læs mere om de forskellige camps under hver destination.

Nordamerika

USA – New York
Canada – New York

Oceanien

Australien – Sydney
New Zealand – Auckland


Europa

Storbritannien – London
Irland – Dublin
Tyskland– Mannheim
Italien – Milano 
Spanien – Barcelona eller Madrid
Frankrig – Paris
Réunion – St. Denis


Sydamerika

Argentina – Córdoba


Asien

Japan – Tokyo


Trin 15: Støtte under hele opholdet

Med os hos Explorius vil du altid være i sikre hænder. Din kontaktperson vil være der for dig, under hele opholdet. Når du ankommer til din destination, vil du også få en lokal kontaktperson som bor i dit nærområde.

Den lokale kontaktperson er kun et opkald væk og vil kunne hjælpe dig med mere lokale problemer eller spørgsmål, som kunne opstå. De vil hjælpe dig med introduktionen i skolen og lokalsamfundet, såvel som introducere dig og arrangere events for dig og andre udvekslingsstudenter i dit nærområde.

Kontaktpersonen vil følge op med dig mindst én gang om måneden, for at se hvordan du har det og hvordan det hele går.

Både din lokale kontaktperson, vores kontor i Danmark og kontoret hos vores kolleger i dit værtsland kan kontaktes 24/7 på vores nødtelefon.


Trin 16: Efter dit udvekslingsophold

Alt godt har en ende, og desværre også dit udvekslingsår. Du kan ikke forestille dig, hvor hurtigt månederne vil flyve afsted og inden du ved det, vil du være tilbage hos din familie i Danmark.

Men dit udvekslingseventyr behøver ikke at stoppe her. Vi vil naturligvis gerne holde kontakten til dig, også efter dit udvekslingsophold er afsluttet!

Bliv ambassadør

At blive Explorius ambassadør - Exploriusser - er en god mulighed at få arbejdserfaring, såvel som at kunne inspirere andre unge til at tage på det samme eventyr som dig.

Det er dig som er udadvendt, motiveret og gerne vil onspirere andre unge, som er nysgerrige på et udvekslingsår eller semester i udlandet, som du også engang var.

Junior ambassadør

Du kan blive junior ambassadør lige så snart du er tilbage fra dit eventyr.

Som junior ambassadør vil du repræsentere os til messer, uddele plakater og besøge skoler i dit nærområde, deltage i vores informationsmøder og Get Ready møder, hvor du kan besvare spørgsmål fra studerende og forældre, såvel som dele dine egne erfaringer.

Du vil blive en god støtte til vores personale og senior ambassadører. Du vil også få chancen for selv at komme med ideer og initiativer til ting du gerne vil gøre.

Senior ambassadør

Efter at have været junior ambassadør, kan du blive senior ambassadør.

Som senior ambassadør vil du få mere ansvar. Du kan arrangere interviews med studerende og deres forældre, arrangere og afholde informationsmøder og være nøgleperson til vores messer og forskellige arrangementer, som vi afholder.

Bliv en del af vores Alumni netværk

Bliv en del af vores Alumni netværk på Linkedin for at holde kontakten med andre Explorius studenter. Læs deres udvekslingshistorier og del dine egne. Det er en god måde at udvide dit professionelle netværk, som kan være vigtigt for din fremtidige karriere. Du og dine forældre kan blive en del af gruppen allerede i dag!


Har du nogle spørgsmål? 

Hvis du stadig har spørgsmål omkring processen, er du naturligvis mere end velkommen til at kontakte os og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Vi ser frem til at guide dig til dit livs eventyr!

Ansøg om udveksling