Sådan ansøger du

Map-of-USA
Tilmeld dig online
Hvis du ønsker at komme på udveksling, skal du som det første tilmelde dig et interview. Du og dine forældre kontaktes herefter af Explorius for at få detaljer om interviewet på plads. Vi tilbyder også en række informationsmøder i hele landet, hvis du og dine forældre vil høre mere om High School, inden du tilmelder dig et interview.

Interview 
Det primære formål med interviewet er at lære hinanden bedre at kende. Vi spørger ind til, hvad du som studerende har af tanker og ønsker for dit ophold. Det er også vigtigt, at vi får at vide, hvis der er noget helbredsmæssigt vi skal tage højde for. At komme på udveksling stiller krav til dine karakterer, og derfor vil dette punkt også blive vendt på mødet. Du vil selvfølgelig også kunne få svar på alle dine spørgsmål. Alt sammen for at sikre, at forventningerne til din kommende udveksling er afstemt på bedst mulig vis. 

Du kan tilmelde dig interviewet her eller længere nede på siden. Det er gratis og uforpligtende.

Godkendelse og accept af plads
Efter interviewet vil vi kontakte dig og dine forældre, og fortælle om du er blevet optaget på vores program. Ved optagelse skal du ligeledes acceptere pladsen hos os.

Ansøgning til værtslandet og kontaktperson
Når du har accepteret pladsen hos os, kan vi gå igang med at forberede dit High School år, og som det første skal du lave din ansøgning til værtslandet. Ansøgningspakken får du tilsendt fra Explorius, og det er vigtigt at sætte tid af til at lave den. Med ansøgningen skal også vedlægges dokumenter fra skole, læge etc., men det vil du få meget mere at vide om, når ansøgningsprocessen er igang. Ansøgningen bruges til at finde en værtsfamilie og skole, som passer til dig. Når ansøgningen er sendt til værtslandet er det bare at vente. Familierne i landet vælger dig ud fra din ansøgning, hvor du fortæller om dig selv.

Du vil få tildelt en personlig kontaktperson, som vejleder dig og hjælper dig gennem hele processen.

Forberedelse før afrejse 
For at sikre at du og dine forældre er klar til det store eventyr, afholder vi flere forberedende møder inden afrejsen. Vi har et online møde og 2 Get Ready møder, hvor vi vil hjælpe dig og dine forældre på at blive så forberedt på dit udvekslingsår som muligt. Møderne afholdes både på Sjælland og i Jylland, og vi giver jer datoerne i god tid. 

Afrejsemøde
I maj/juni bliver du og dine forældre inviteret til et sidste møde inden afrejse - vi kalder det Pre-Departure-Orientation. Her vil I møde personale fra Explorius samt andre elever, som også skal på udveksling. Her vil vi gøre alt, hvad vi kan for at sørge for, at de sidste spørgsmål bliver besvaret og samtidig sikre, at forventningsafstemningen er på plads.

Placering
I løbet af sommeren - nogle gange før - får du at vide, hvilken familie du skal bo hos under dit High School år, og hvilken skole du skal gå på. Nogle vil først få deres familie meget kort før afrejse, så her gælder det om at have is i maven! Læs mere om vores placeringsgaranti.

Uanset hvornår du får din familie, er det vigtigt, at du hurtigt tager kontakt til dem, så I når at have talt eller skrevet sammen inden du kommer.

Afrejse og Soft Landing Camp
Din afrejsedato er afhængig af flere ting: Hvornår du får en familie og hvornår din skole starter. Derfor er det en god ide ikke at lægge for mange sommerferie planer, før du kender din afrejsedato. 

Hos Explorius starter alle elever med en Soft Landing Camp sammen med de andre Explorius elever fra hele verden, som skal til samme land som dig. Det er en god måde at starte livet i dit nye hjemland, og samtidig en fantastisk mulighed for at have det sjovt med en masse andre unge i samme situation som dig - og at opleve en storby samtidig!

Efter Soft Landing Camp rejser I alle hvert til sit og mod jeres nye hjem. I lufthavnen vil din nye værtsfamilie eller den lokale kontaktperson tage imod dig. Så er eventyret i gang!