Information vedrørende Coronavirus (COVID-19)

Udvekslingsstuderende i Spanien

Som vi alle lærer mere om Covid-19 og hvordan vi kan passe på vores elever og samfund, vil vi sørge for at holde dig opdateret omkring det kommende studieår i udlandet med afrejse efterår 2021.

One team, across the globe

Explorius er stolte af at være en del af Educatius Group, som er en førende og sikker organisation inden for international uddannelse. Educatius Group organiserer high school ophold over hele verden for elever i mere end 60 lande. Sammen er vi ét globalt team, hvilket sikrer at vores udvekslingselever får det bedste, tryggeste og mest givende udvekslingsophold.

Vi er i løbende dialog med vores kolleger rundt omkring i verden, og følger myndigheder og sundhedsautoriteters restriktioner og anbefalinger lokalt i værtslandet. Vi har set, hvordan skoler og nationer verden over har været ivrige efter at åbne, men gøre det sundhedsmæssigt forsvarligt for elever og samfundet. Vi ser nogle skoleændringer, der er foretaget for at sikre eleverne bedst muligt. Nogle skoler har krav om mundbind og afstand.

Alle bekræftede tiltag, som kan påvirke programmet, bliver meldt ud hurtigst muligt. Vores elevers sikkerhed er vores førsteprioritet, så dit barn sendes ikke på udveksling førend vi er sikret, at landet er klar til at modtage internationale elever.

Sidst opdateret 30. marts

Generel information - Udvekslingsprogrammer

Hvad hvis det er umuligt at rejse til min destination til efteråret? Hvis grænserne er lukkede, eller hvis de lokale myndigheder fraråder udvekslingsophold i landet?

I efteråret 2020 sendte vi glade og spændte udvekslingselever trygt afsted på deres programmer til alle lande, som tog imod udvekslingselever (modsat nogle organisationer, som aflyste deres 2020-programmer) og vi arbejder målrettet på afrejserne i 2021.

Vi arbejder tæt sammen med myndighederne i både Danmark og i værtslandet, for at få den nyeste information omkring Covid-19 og mulige indrejserestriktioner. Udover at sikre og videregive denne information til jer så I føler jer trygge, tilbyder vi også en fleksibel afbestillingspolitik for efteråret 2021.

  • Da vi succesfuldt sendte elever på udveksling i efteråret 2020, kan du trygt regne med, at programmet også finder sted i 2021, så længe værtslandets grænser er åbne
  • Vi kan rykke programstart til januar eller efterår 2022
  • Vi kan tilbyde et andet program eller udveksling i et andet land
  • Hvis det er umuligt at rejse grundet grænserestriktioner, vil vi tilbagebetale programprisen. Eksempelvis hvis myndighederne kategoriserer udvekslingsophold som ‘non-essential’, hvor elevernes sikkerhed er i fare, refunderer Explorius programprisen
  • Vi har en Tryghedsforsikring, som sikrer dig mod uforudsete hændelser helt op til afrejsen!

Er eleverne dækket mod Covid-19 under opholdet via rejseforsikringen?

Ja. Sygdom i forbindelse med Covid-19 er dækket af rejseforsikringen under opholdet på alle destinationer.

Hvordan vil en eventuel ny bølge af Covid-19 blive håndteret?

I løbet af de seneste mange måneder har vi lært meget om, hvordan Covid-19 spredes, hvilke grupper der er sårbare og hvordan smittespredning bedst muligt undgås, samtidig med at vi alle tilpasser os ‘et nyt normal’. Hos Explorius har vi lært at håndtere Covid-19 i forbindelse med vores programmer. I tilfælde af en ny bølge af Covid-19, er vi nu erfaring rigere og tror på, at det kun vil påvirke vores programmer regionalt og kun midlertidigt i mindre omfang. Hvis en ny lock-down finder sted, vil Explorius og vores kolleger i værtslandet ikke sende elever hjem, medmindre det er et krav fra myndighederne. 

Elever i verden 2020-21

Trods Covid-situationen, er vores elever glade og har det godt på deres program. Nogle skoler kører med en hybridmodel (virtuel samt fysisk undervisning), alt efter de lokale restriktioner og retningslinjer.

Du kan følge elevernes eventyr på vores SnapchatInstagram og blogs.

USA J-1 (Classic) og F-1 (Select) high school programmet

USA klarer sig rigtig godt med vaccinationsprogram og omkring 25% af den amerikanske befolkning som allerede har fået første vaccine d. 15. marts. I april vil mange stater åbne op for at vaccinere alle indbyggere over 16 år. 

Selvom grænserne til USA stadig er lukkede for turister og EU-rejsende med ikke-essentielle formål, udsendte US Department of State d. 15. juli 2020 en meddelelse om, at internationale studerende fra EU er “en undtagelse af nationale interesser” og derfor er tilladt indrejse til USA på et F-1 eller J-1 visum. 

Fra denne dato har amerikanske ambassader i hele EU udstedt studievisa og prioriteret denne visumtype.

Derfor kan vi bekræfte, at elever som rejser på vores programmer, kan få en tid på den amerikanske ambassade til et J-1 eller F-1 visum og derfor kan rejse til USA på udveksling til efteråret 2021. Vores kolleger i USA har taget imod flere hundrede spændte elever i efteråret 2020 på high school udvekslingsprogrammet, til trods for at mange andre organisationer har holdt lukket. 

Skal jeg i karantæne ved ankomst?

I USA anbefaler CDC internationale rejsende at gå i karantæne, men det er op til den enkelte skole at vurdere, om eleven skal i karantæne inden skolestart. Hvis dette kræves, oplyser vi dig om det og sørger for at booke din afrejse, så du kan overstå din karantæne hos værtsfamilien inden skolestart.

Skal jeg have en COVID test?

Alle som rejser ind i USA skal fremvise en negativ COVID (PCR) test som maks må være 72 timer gammel. Du kan læse mere her: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/testing-international-air-travelers.html  

Canada

Selvom grænserne til Canada er lukkede, er der undtagelser for internationale studerende, som er trådt i kraft d. 20. oktober 2020, hvilket gør det muligt for studerende at rejse til Canada til efteråret 2021.

Studerende skal have et study permit for at rejse ind i landet. De seneste positive nyheder er, at det kun tager 6-8 uger at få et study permit. 

De fleste skoler i Canada tilbyder nu fysisk undervisning, men der er forskellige regler fra distrikt til distrikt. De udvekslingselever som er i Canada lige nu, går fysisk i skole og nyder deres udvekslingsophold.

Skal jeg have en COVID test?

Alle som rejser ind i Canada skal kunne fremvise en negativ COVID test som er taget senest 72 timer inden ankomst til Canada. Det skal være en PCR-test; antistof hurtigtests er ikke godkendt. Du kan læse mere om kravene her: https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/flying-canada-checklist/covid-19-testing-travellers-coming-into-canada  

Du skal ligeledes tage en COVID test ved ankomst og igen 10 dage efter ankomst. 

Skal jeg i karantæne ved ankomst?

Ja, du skal i 14 dages hjemmekarantæne hos din værtsfamilie ved ankomst til Canada. Elever under 18 år skal ikke på hotel i karantæne, men kan isolere sig hjemme hos værtsfamilien i 15 dage. Læs mere her: https://www.canada.ca/en/public-health/services/publications/diseases-conditions/coronavirus-disease-covid-19-how-to-self-isolate-home-exposed-no-symptoms.html

Storbritannien

Storbritannien er et af de lande i verden, som har vaccineret flest mod COVID-19 og genåbningsplanen lyder på at hele samfundet kan åbne til juni 2021. 

Ligesom sidste år tager landet imod udvekslingselever til efteråret 2021 og vi har stadig ledige pladser. 

For ophold på mere end 6 måneder (SELECT programmet) skal du have visum for at rejse ind i landet. Vi vejleder dig og guider dig igennem visumprocessen. 

Hvis du skal på udveksling i ét semester (Classic programmet) skal du have et visitor visa. Dette får du ved ankomst.

Skal jeg i karantæne ved ankomst?

Ja, du skal i karantæne (selv-isolation derhjemme) i 10 dage efter ankomst. Du kan læse mere her: https://www.gov.uk/guidance/how-to-quarantine-when-you-arrive-in-england  

Irland 

Skolerne og grænserne i Irland er åbne for udvekslingselever. Skolerne har lavet tiltag, hvor undervisningen er en blanding af fysisk og virtuel undervisning, der er fokus på hyppig håndvask og pauser og frokostpauser holdes forskudt.

Skal jeg i karantæne ved ankomst?

Ja, du skal i 14 dages karantæne (selv-isolation derhjemme). Du kan afslutte karantænen inden de 14 dage, hvis du får taget en negativ RT-PCR test 5 dage efter ankomst. 

Skal jeg have en COVID test?

Ja, du skal kunne fremvise en negativ RT-PCR test (kun denne type godkendes) som er taget inden for 72 timer inden ankomst til Irland. Læs mere her: https://www.dfa.ie/travel/travel-advice/coronavirus/general-covid-19-travel-advisory/

 


Australien & New Zealand

Grænserne til både Australien og New Zealand er stadig lukkede og der er ikke en tidshorisont for, hvornår grænserne igen åbner. Elever, som skulle rejse i 2021 anbefales derfor at udskyde eller vælge en anden destination. Vi følger situationen nøje og får løbene opdateringer fra vores lokale kolleger i Australien og New Zealand.

Tyskland

Grænserne og skolerne er åbne for europæiske elever i Tyskland. Nogle skoler har en hybridmodel, hvor der både er virtuel og fysisk undervisning, nogle fag undervises udenfor og der er krav om mundbind. 

Skal jeg i karantæne ved ankomst?

Tyskland har en liste over højrisiko-områder og virus-varianter. Der er derfor forskellige restriktioner ud fra, hvor du rejser fra og har været. Læs mere her: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/coronavirus#content_3

Skal jeg have en COVID test?

Hvis du har været i et højrisiko område inden for 10 dage inden indrejse til Tyskland, skal du være testet på SARS-CoV-2 coronavirus inden indrejse. Hvis du har opholdt dig i andre risikozoner skal du ligeledes kunne fremvise en negativ test senest 48 timer efter indrejse. Se mere om de forskellige krav i de enkelte områder: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Archiv_Risikogebiete/EN-Tab.html

Italien

Grænser og skoler i Italien er åbne. Skolerne har forskellige restriktioner. Eksempelvis starter skoledagen for nogle elever klokken 09:00 i stedet for klokken 08:00 for at undgå for mange mennesker der samles og der undervises både fysisk og virtuelt (hybrid). Der er ligeledes restriktioner på sport og fritidsaktiviteter på skolen.

Skal jeg have en COVID test?

Nej, ikke på nuværende tidspunkt. Hold dig opdateret her: https://www.esteri.it/mae/resource/doc/2021/03/2021_03_05_restrizioni_allingresso_in_italia_-_testo_stam_con_rev.pdf

Frankrig og La Réunion

Skoler og grænser er åbne i både Frankrig og Reunion. I både Frankrig og Reunion skal man bære mundbind, vaske hænder og holde afstand. Der kan også være andre restriktioner i forskellige områder.

Skal jeg i karantæne ved ankomst?

I Frankrig er der ikke på nuværende tidspunkt krav om karantæne ved ankomst.

Skal jeg have en COVID test?

I Frankrig skal du have en negative RT-PCR test som maks er 3 dage gammel ved indrejse. Du skal ligeledes have et dokument som bekræfter, at du ikke har tegn på Covid-19, ikke har været i kontakt med nogle med Covid-19 inden for de seneste 14 dage og at du er villig til at blive testet ved ankomst. Du kan læse mere her: https://www.diplomatie.gouv.fr/en/coming-to-france/coronavirus-advice-for-foreign-nationals-in-france/

Hvis du vil have mere information om Reunion, skal du endelig tage fat i os. 

Spanien

Skolerne i Spanien er åbne med forskellige restriktioner, som varierer fra område til område. Der er hybridundervisning, krav om mundbind, mindre klasser med færre elever og der er ændrede regler for fritidsaktiviteter. For at alle elever kan følge med i undervisningen, kræver vores kolleger i Spanien, at alle værtsfamilier kan give eleverne adgang til internettet.

Skal jeg i karantæne ved ankomst?

Nej, det er der ikke krav om på nuværende tidspunkt.  

Skal jeg have en COVID test?

Ja, alle skal kunne fremvise en negativ PCR test som er taget maks 72 timer inden ankomst. Du skal også udfylde en Health Control Form inden afrejse. Læs mere her: https://www.mscbs.gob.es/en/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/spth.htm

Som vi løbende modtager opdateringer og information fra vores kolleger, lokale og internationale myndigheder, vil vi naturligvis holde jer informerede om seneste nyt.

Hvis du har yderligere spørgsmål, sidder vi klar til at hjælpe.

Verden venter!