Information vedrørende Coronavirus (COVID-19)

Udvekslingsstuderende i Spanien

Som vi alle lærer mere om Covid-19 og hvordan vi kan passe på vores elever og samfund, vil vi sørge for at holde dig opdateret omkring det kommende studieår i udlandet med afrejse efterår 2021.

One team, across the globe

Explorius er stolte af at være en del af Educatius Group, som er en førende og sikker organisation inden for international uddannelse. Educatius Group organiserer high school ophold over hele verden for elever i mere end 60 lande. Sammen er vi ét globalt team, hvilket sikrer at vores udvekslingselever får det bedste, tryggeste og mest givende udvekslingsophold.

Vi er i løbende dialog med vores kolleger rundt omkring i verden, og følger myndigheder og sundhedsautoriteters restriktioner og anbefalinger lokalt i værtslandet. Vi har set, hvordan skoler og nationer verden over har været ivrige efter at åbne, men gøre det sundhedsmæssigt forsvarligt for elever og samfundet. Vi ser nogle skoleændringer, der er foretaget for at sikre eleverne bedst muligt. Nogle skoler har krav om mundbind og afstand.

Alle bekræftede tiltag, som kan påvirke programmet, bliver meldt ud hurtigst muligt. Vores elevers sikkerhed er vores førsteprioritet, så dit barn sendes ikke på udveksling førend vi er sikret, at landet er klar til at modtage internationale elever.

Sidst opdateret 30. oktober

Generel information - Udvekslingsprogrammer

Hvad hvis det er umuligt at rejse til min destination til efteråret? Hvis grænserne er lukkede, eller hvis de lokale myndigheder fraråder udvekslingsophold i landet?

Vi arbejder tæt sammen med myndighederne i både Danmark og i værtslandet, for at få den nyeste information omkring Covid-19 og mulige indrejserestriktioner. Udover at sikre og videregive denne information til jer så I føler jer trygge, tilbyder vi også en fleksibel afbestillingspolitik for efteråret 2021.

  • Vi kan rykke programstart til januar eller efterår 2022
  • Vi kan tilbyde et andet program eller udveksling i et andet land
  • Hvis det er umuligt at rejse grundet grænserestriktioner, vil vi tilbagebetale programprisen. Eksempelvis hvis myndighederne kategoriserer udvekslingsophold som ‘non-essential’, hvor elevernes sikkerhed er i fare, refunderer Explorius programprisen

Er eleverne dækket mod Covid-19 under opholdet via rejseforsikringen?

Ja. Sygdom i forbindelse med Covid-19 er dækket af rejseforsikringen under opholdet på alle destinationer.

Hvordan vil en eventuel anden bølge af Covid-19 blive håndteret?

I løbet af de seneste mange måneder har vi lært meget om, hvordan Covid-19 spredes, hvilke grupper der er sårbare og hvordan smittespredning bedst muligt undgås, samtidig med at vi alle tilpasser os ‘et nyt normal’. Hos Explorius har vi lært at håndtere Covid-19 i forbindelse med vores programmer. I tilfælde af en ny bølge af Covid-19, er vi nu erfaring rigere og tror på, at det kun vil påvirke vores programmer regionalt og kun midlertidigt i mindre omfang. Hvis en ny lock-down finder sted, vil Explorius og vores kolleger i værtslandet ikke sende elever hjem, medmindre det er et krav fra myndighederne. 

Elever i verden 2020

Trods Covid-situationen, er vores elever glade og har det godt på deres program. Nogle skoler kører med en hybridmodel (virtuel samt fysisk undervisning), alt efter de lokale restriktioner og retningslinjer.

Du kan følge elevernes eventyr på vores SnapchatInstagram og blogs.

USA J-1 (Classic) og F-1 (Select) high school programmet

Selvom grænserne til USA er lukkede for turister og EU-rejsende med ikke-essentielle formål, udsendte US Department of State d. 15. Juli 2020 en meddelelse om, at internationale studerende fra EU er “en undtagelse af nationale interesser” og derfor er tilladt indrejse til USA på et F-1 eller J-1 visum.

Fra denne dato har amerikanske ambassader i hele EU udstedt studievisa og prioriteret denne visumtype.

Derfor kan vi bekræfte, at elever som rejser på vores programmer, kan få en tid på den amerikanske ambassade til et J-1 eller F-1 visum og derfor kan rejse til USA på udveksling i januar 2021 eller efterår 2021. Vores kolleger i USA har taget imod flere hundrede spændte elever i efteråret 2020 på high school udvekslingsprogrammet, til trods for at mange andre organisationer har holdt lukket.

Placeringsgaranti

Hvis du tilmelder dig et high school år med os, garanterer vi dig en placering i USA. Da vi opererer programmet i USA, kan vi garantere dig en plads på en amerikansk high school selv hvis den oprindelige placering går i vasken.

Canada

Selvom grænserne til Canada er lukkede, er der undtagelser for internationale studerende, som er trådt i kraft d. 20. Oktober, hvilket gør det muligt for studerende at rejse til Canada i januar 2021 eller efteråret 2021.

50% af landet er allerede åbnet. Vi er optimistiske om, at flere provinser vil åbne de kommende uger. IRCC (Immigration, Refugees and Citizenship Canada) har offentliggjort en liste over åbne provinser. Vores kolleger i Canada opdaterer os løbende omkring de provinser, som endnu ikke er på listen. Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du vil høre seneste nyt om en specifik provins.

Studerende skal have et study permit for at rejse ind i landet. De seneste positive nyheder er, at det kun tager 6-8 uger at få et study permit, hvilket giver tid nok til at ansøge inden opstarten i 2021.

Undervisningen i Canada vil være enten hybrid (virtuelt eller fysisk) eller 100% fysisk undervisning. Der vil være forskellige tiltag for at sikre et Covid-sikkert miljø. Vi ser, hvordan eleverne i år har haft et meget successfuldt år.

Storbritannien

Grænserne og skolerne i UK er åbne for internationale elever. Skolerne i UK har gjort mange forskellige Covid-venlige tiltag, som skal sikre både elever og underviseres sikkerhed. Der er forskellige krav og regler i de forskellige regioner. Eleverne som er i UK lige nu, er trygge og glade og følger retningslinjerne. Ligesom i år, kan internationale elever studere i UK det kommende skoleår fra efterår 2021.

For udveksling af mere end 6 måneder, kræves der et studievisum. Hvis du er i UK i mindre end 6 måneder, skal du blot have et visitor visum. Vi vil hjælpe dig med at søge visum og sørge for de forskellige dokumenter, der skal bruges frem mod din afrejse.

Irland 

Skolerne og grænserne i Irland er åbne. Skolerne har lavet tiltag, hvor undervisningen er en blanding af fysisk og virtuel undervisning, der er fokus på hyppig håndvask og pauser og frokostpauser holdes forskudt.

Vores pladser til januar 2021 er desværre alle optaget, men vi har stadig pladser til efteråret 2021. Der er et begrænset antal pladser og vi ser en stor efterspørgsel.

Australien & New Zealand

Grænserne til både Australien og New Zealand er stadig lukkede og der er ikke en tidshorisont for, hvornår grænserne igen åbner. Skolestartdatoer bliver først bekræftet i løbet af foråret 2021, men vi er optimistiske omkring, at grænserne vil åbne. Vi følger situationen nøje og får daglige opdateringer fra vores lokale kolleger i Australien og New Zealand.

Tyskland

Grænserne og skolerne er åbne for europæiske elever i Tyskland. Nogle skoler har en hybridmodel, hvor der både er virtuel og fysisk undervisning, nogle fag undervises udenfor og der er krav om mundbind. Ligesom i alle andre lande, er vores tyske kolleger dedikerede på at finde værtsfamilier og skoler til eleverne. Ansøgning til januar 2021 er lukket, men der er stadig pladser til efterår 2021, da pladserne til januar 2021 alle er optaget.

Italien

Grænser og skoler i Italien er åbne. Skolerne har forskellige restriktioner. Eksempelvis starter skoledagen for nogle elever klokken 09:00 i stedet for klokken 08:00 for at undgå for mange mennesker der samles og der undervises både fysisk og virtuelt (hybrid). Der er ligeledes restriktioner på sport og fritidsaktiviteter på skolen.

Du kan stadig ansøge om et udvekslingsophold i Italien både januar 2021 og efterår 2021.

Frankrig og La Réunion

Skoler og grænser er åbne i både Frankrig og Reunion. I både Frankrig og Reunion skal man bære mundbind, vaske hænder og holde afstand. Der kan også være andre restriktioner i forskellige områder.

Ansøgning om udvekslingsophold er åben for både Frankrig og Reunion for både januar 2021 og efterår 2021.

Spanien

Skolerne i Spanien er åbne med forskellige restriktioner, som varierer fra område til område. Der er hybridundervisning, krav om mundbind, mindre klasser med færre elever og der er ændrede regler for fritidsaktiviteter. For at alle elever kan følge med i undervisningen, kræver vores kolleger i Spanien, at alle værtsfamilier kan give eleverne adgang til internettet.

Vi har lige nu lige så mange elever i Spanien, som vi plejer og vi har stadig pladser til 2021.


Som vi løbende modtager opdateringer og information fra vores kolleger, lokale og internationale myndigheder, vil vi naturligvis holde jer informerede om seneste nyt.

Hvis du har yderligere spørgsmål, sidder vi klar til at hjælpe.

Verden venter!