Hvad er udveksling?


At blive en udvekslingsstudent og tage på udveksling, er en kulturel oplevelse. Du forlader dit hjemland, for at være i et nyt og fremmed land i et års tid, hvor du skal integrere dig og fungere på lige fod som alle de lokale indbyggere.

Hvad betyder det?
Det betyder, at du rejser væk fra dit hjem og dine trygge rammer, for at erstatte det med noget helt nyt og spændende i et andet land. Ja, det kan lyde grænseoverskridende og overvældende – og det er det også i starten. Men det er en oplevelse for livet! Når du er på udveksling skal du integrere dig i et nyt land og det gør du blandt andet ved at bo hos en lokal familie, samt gå på en lokal High School.
Du vil også fungere som en ambassadør for dit eget land, da du netop tager en del af Danmark med dig, da det er dér du kommer fra. Kulturel udveksling går begge veje, så de mennesker du møder under dit ophold, vil også lære noget af det land du kommer fra.

Hvad får jeg ud af, at tage på udveksling?
Hvis du vælger at blive en udvekslingsstudent og påtager dig det ansvar at rejse på udveksling til udlandet, vil du udvikle dig selv på utrolig mange måder. Du vil få åbnet øjnene for noget helt nyt og få et helt andet perspektiv, du vil lære en masse mennesker at kende, lære et nyt sprog og du vil helt bestemt også lære en hel del om dig selv.
Føler du dig måske lidt genert nu? Er du ofte bekymret over at møde nye mennesker? Det overkommer du, når du er afsted på udveksling! Synes du, at dit engelsk godt kunne blive bedre eller drømmer du om at blive flydende i et andet sprog? Du vil med garanti mestre sproget, når du vender hjem til Danmark igen. Derudover vil du også mestre en ny kultur, få et nyt syn på tilværelsen og en anden ting du får med på vejen – en masse bekendtskaber i et andet land, som du altid vil kunne vende tilbage til.

Vores verden bliver mere og mere international, derfor er kulturel udveksling og forståelse for andre mennesker og kulturer i stor fokus. Som udvekslingsstudent vil du være en frontløber på det punkt og det vil åbne mange døre i din fremtid, da du har været i udlandet i et år og har et kendskab, som mange andre ikke har.