Om vores værtsfamilier

 

 

1. Værtsfamilier i alle former og størrelser
2. 
Hvordan vores værtsfamilier bliver udvalgt
3. 
Værtsfamilien vælger dig
4. 
Økonomisk kompensation
5. 
FAQ
6. 
Bliv værtsfamilie

Din værtsfamilie er en stor og meget vigtig del af dit udvekslings-semester eller år. Det er dem som åbner sit hjem for dig og som giver dig et rigtig indblik i hverdagen i din nye kultur.

Mange af vores tidligere udvekslingsstudenter er stadig i tæt kontakt med deres værtsfamilier - selvom det er mange år siden, de er kommet hjem fra udveksling! Det kan virkelig blive en ekstra familie, som du kan besøge mange gange i fremtiden og også invitere hjem til dig selv i Danmark. Hvis du også får værtssøskende, vil du helt sikkert se dem som dine “amerikanske” eller “argentinske” søskende og udvikle et forhold næsten på lige fod med rigtige søskende.

Vi gør en stor indsats for at finde de bedste værtsfamilier for vores elever. Værtsfamilier som er engagerede, venlige og trygge. Vi ved af erfaring, at for at få et succesfuldt udvekslingsår eller semester, betyder det mindre hvilken by du bor i, men meget mere i hvilket hjem. Derfor gør vi altid vores allerbedste for at finde de bedste værtsfamilier for vores elever.


Værtsfamilier i alle former og størrelser

All vores familier ser forskellige ud og der findes ikke nogen typisk Explorus familie. Nogle er unge, nogle er lidt ældre, andre har børn, nogle er enlige. * Nogle familier bor ude på landet, andre i byen, nogle er troende, andre er ikke, nogle elsker fodbold, andre... Ja, vi tror du forstår hvor vi vil hen!

De kommer i alle former og størrelser, men noget som alle familier har tilfælles er at de har en oprigtig interesse i at byde dig velkommen i deres hjem og vise dig hverdagen i dit valgte land. De er interesserede i ungdommen og kulturel udveksling og er nysgerrige omkring at finde ud af mere om dit land, såvel som du er omkring deres.

*Som kvindelig elev, vil du aldrig blive placeres i et hjem med en enlig værtsfar uden børn.

Ansøg om et high school-år


Hvordan vores værtsfamilier bliver udvalgt

Familierne skal ansøge om at blive værtsfamilie og de gennemgår en process der minder om den, som du som elev gennemgår. Vores personale i værtslandet udfører et hjemmebesøg og interviewer hvert familiemedlem nøje, for at finde ud af hvem de er, hvorfor de gerne vil være værtsfamilie og hvilke forventninger de har til værtsfamilie-programmet.

Vores personale gennemgår også deres hjem, for at sikre at hjemmet ser pænt ud og lever op til vores standarder, såvel som at der er et værelse og seng ledigt til dig.*

Herefter beder vi om referencer og får kopier af deres straffeattest, for at sikre, at der ikke er nogle pletter på attesten. Deres ansøgning bliver så gennemgået nøjagtigt af vores personale og hvis dette så bliver anset som værende anstændigt, har de rette forudsætninger og attitude, og ikke har nogle pletter på straffeattesten - så kan de blive accepteret til programmet og tage imod en spændt udvekslingsstudent.

Før programmet starter, vil vores familier også gennemgå et forberedende møde med vores personale, som minder om Get Ready-møderne som du har mulighed for at deltage i, før din udveksling starter.

*Nogle elever deler et værelse med deres værtssøskende som er omtrent samme alder og køn. Du vil altid få din egen seng.

Ansøg om et high school-år


Værtsfamilien vælger dig

Vores personale gør deres bedste for at sammensætte udvekslingsstudenter og værtsfamilier, baserende på deres profiler og ansøgninger, men i sidste ende – beslutningen om hvilken elev de tager imod, er helt op til familien.

De vælger at byde dig velkommen i deres hjem, baserende på dine interesser og indtryk de fik fra din ansøgning. Det er derfor vigtigt at du er ærlig og giver en præcis beskrivelse af dig selv og dine forventninger til dit udvekslingsophold.

Nogle værtsfamilier har allerede en tydelig vision af, hvilken slags elev de gerne vil tage imod. Hvis de, for eksempel, bor på en gård med heste, vil de højst sandsynligvis gerne have en elev boende som godt kan lide heste og er vant til dem. Nogle har måske børn som dyrker en bestemt sportsgren og ønsker at udvekslingsstudentn dele denne interesse.

Andre er måske bare interesserede i en bestemt kultur eller land, og vil derfor gerne tage imod en udvekslingselev fra det bestemt område af verden.

Vær nysgerrig og åbensindet

Vi er sikre på at vi vil finde en værtsfamilie som passer godt til dig. Men det er også meget vigtigt at være åbensindet. Hvis din familie elsker at nyde fritiden i naturen, men du aldrig gør det – så er det nu at du skal prøve det. Hvis de er kæmpe baseball-fans, men du har ikek set en eneste kamp? Nyd det!

Et udvekslingsophold handler trods alt om at prøve nye ting og blive en del af en ny kultur. Hvis værtsfamilien mindede for meget om din egen familie hjemme, ville du gå glip af nogle ting. Hav et åbent sind og en positiv attitude, så er vi sikre på at du vil komme godt ud af det med din nye familie og deres livsstil.

Ansøg om et high school-år


Økonomisk kompensation

Et vigtigt spørgsmål som vi ofte får er, om værtsfamilierne modtager betaling for at have dig boende. Svaret er, at i langt de fleste tilfælde, gør de ikke. Vi ønsker at vores værtsfamilier tager imod dig, fordi de ønsker det og gerne vil, i stedet for pengenes skyld. Men der er nogle undtagelser, som vi gerne vil understrege.

Classic High School & Combo High School 

Classic High School er vores mest populære program og de samme vilkår gælder for det program, som for Combo High School, når det kommer til betaling. Indenfor disse programmer modtager familierne ikke nogen betaling, med undtagelse for familier i Storbritannien, Irland, Spanien og i nogle tilfælde Japan.

Storbritannien

Siden Storbritannien har en lang tradition af at tage imod elever som tager på sprogrejser om sommeren, og hvor disse familier modtager økonomisk kompensation for disse få uger, er det svært at finde familier i de samme områder som gerne vil tage imod elever for fem eller ti måneder uden betaling. Derfor har standarden i Storbritannien for en meget lang tid været at familier modtager en vis betaling for at modtage udvekslingsstudenter.

En anden grund til det er også at leveomkostningerne her er høje, såsom elektricitet, varme og vand omkostninger, som kompensationen så vil hjælpe med at dække.

Irland

Mentaliteten for at tage imod udvekslingsstudenter i Irland såvel som de høje leveomkostninger, er stort set det samme som for Storbritannien, selvom det ikke er et ligeså populært land for sprogrejse elever. Det er standarden her at familierne modtager betaling, hvilket betyder at din irske familie vil modtage kompensation for at have dig boende, ligesom naboerne i østen gør.


Spanien

Spanske folk er venlige og varmhjertede, men grundet Spaniens økonomiske situation og seneste nedgang, er det svært at finde folk som har råd til at have en student boende, som tilfører nogle ekstra omkostninger. Derfor modtager familierne også økonomisk kompensation, for at kunne tage sig godt af dig under dit ophold.

Japan

Vi arbejder med flere forskellige partner organisationer i Japan, hvoraf nogle af dem har som standard procedure at give værtsfamilierne økonomisk kompensation. Derfor kan din familie muligvis modtage noget økonomisk støtte, men i langt de fleste tilfælde vil de ikke få dette.


Select High School  

Værtsfamilierne for vores Select High School-program, modtager økonomisk kompensation for at tage imod dig som udvekslingsstudent, og grunden til det er meget simpel.

Når du tilmelder dig disse programmer vælger du selv skolen du gerne vil gå på. Fra at vi har, f.eks. hele USA til at finde familier i, som i vores Classic High School-program, har vi nu kun et meget begrænset område som er tæt på din valgte skole, for at finde en passende familie.

For at kunne sikre at vi finder en god familie til dig tæt på denne skole, tilbyder vi familierne noget betaling. Dette også fordi mange områder er meget attraktive blandt udvekslingsstudenter og modtager derfor mange elever fra hele verden, hvert år, såsom Calabasas i Los Angeles County såvel som Boston området i USA.

Bemærk venligst, at værtsfamilierne for disse programmer også gennemgår den præcist samme ansøgningsproces som alle de andre familier.

Summer High School

Værtsfamilierne på vores Summer High School-program modtager ingen kompensation for at have dig boende.

Ansøg om et high school-år


FAQ – vores værtsfamilier

Nedenfor nævner vi nogle af de ofte stillede spørgsmål, hvis besvarelser vi ikke har fået dækket ovenfor. Hvis du har nogle spørgsmål som vi ikke have fået besvaret eller belyst, så tøv endelig ikke med at kontakte os for at få mere information.


Vil jeg være den eneste udvekslingsstudent i hjemmet?

Oftest, ja, men nogle familier byder to elever velkommen i deres hjem, som betyder at du måske også får en værtssøskende som også er udvekslingsstudent.

En værtsfamilie er dog ikke tilladt at have mere end to udvekslingsstudenter boende på samme tid, og eleverne må heller ikke være af samme nationalitet. Hvis du får en “udvekslingssøskende” skal du helt sikkert anse det som at være noget godt.

Udvekslingsstudenterne bliver oftest meget tætte med hinanden, og det er altid rart at have en på samme alder og i den samme situation som en selv, at tale og opleve ting med.

Kan jeg arrangere min egen værtsfamilie?

Ja, det kan du godt. Din værtsfamilie skal dog gennemgå den præcist samme proces som alle andre værtsfamilier.

Nogle særlige kriterier skal dog imødekommes og opfyldes; din værtsfamilie må ikke være dansktalende og du må ikke være beslægtet med dem. Du skal også placeres et sted, hvor du kan på en plads på en skole og hvor vi har en lokal kontaktperson i nærheden, som er til rådighed for dig.

Hvis du arrangerer din egen værtsfamilie, vil du få en rabat på 2000 DKK, som fratrækkes din programpris.

Dækker de mine omkostninger?

Din værtsfamilie betaler for maden* i hjemmet, såvel som logi. Toilet-/skønhedsartikler, såvel som indkøb af tøj etc. er noget du selv betaler for.

De inviterer dig måske til restaurant og på cafe, men forvent altid at du skal betale for dig selv når du spiser ude og anse alt andet som en venlig gestus.

*Normalt med en undtagelse for særlig mad.

Hvad forventes der af mig i hjemmet?

Hvor meget du skal lave i hjemme, afhænger af din familie, men sørg altid for at gøre rent efter dig selv og tilbyd en hjælpende hånd. Det er vigtigt at du og din familie taler om pligter i hjemmet ligeså snart du ankommer, for at undgå nogle misforståelser og konflikter.

Normalt vil du skulle rengøre dit hjem, håndtere dit eget vasketøj, såvel som hjælpe til i hjemmet på lige fod med de andre medlemmer. Din værtsfamilie vil dig stå for madlavning og indkøb af fødevarer. Men, de vil naturligvis meget gerne smage en ret fra dit hjemland, så tag endelig nogle initiativer i køkkenet en gang imellem.

Hvad sker der, hvis de rejser imens jeg er der

Ofte vil vores elever få mulighed for at deltage i ture som deres værtsfamilie arrangerer under opholdet, efter det er blevet aftalt med værtsfamilien, din familie hjemme i Danmark og vores organisation.

Hvis du ikke kan deltage, vil du i den tid bo hos en velkomst familie, indtil de er kommet tilbage igen. Det er ikke tilladt for dig at overnatte alene i hjemmet, indtil de kommer tilbage.

Hvad er en velkomst familie??

En velkomst familie er en familie som tager imod elever i en kortere periode, f.eks. når din rigtige værtsfamilie er ude af landet.


Kan jeg tage på udveksling uden at skulle bo hos en værtsfamilie?

Ja, det kan du godt. Hvis du tilmelder dig vores Boarding School-program vil du ikke bo hos en værtsfamilie, men på skolens campus. Du vil bo hos en værtsfamilie når du tilmelder dig et af de andre high school-programmer.

Kan jeg skifte værtsfamilie?

Du kan ikke skifte din værtsfamilie inden ankomst. Hvis et problem opstår imens du er der, er det først vigtigt at du kommunikerer med din værtsfamilie og fortæller dem hvordan du har det. Mange problemer bliver løst bare af at kommunikere. Din lokale kontaktperson vil også være der for dig, så kontakt altid dem når du har brug for en at snakke med og forklare situationen.

Vi vil altid gøre vores bedste for at løse hvilke som helst problemer mellem din familie og dig, men hvis det bliver alt for meget og det påvirker din udvekslings-oplevelse på en negativ måde, vil vi, selvfølgelig, hjælpe dig med at skifte til en ny værtsfamilie!

Vær altid ærlig og kommuniker med os, så er vi sikre på, at alt nok skal blive godt alligevel. Som vi har nævnt før, er vi meget opmærksomme på vigtigheden af familien og vil selvfølgelig gøre vores bedste for at du kan nyde dit ophold i dit nye land.

Har familierne haft udvekslingsstudenter før?

Mange af vores værtsfamilier har haft udvekslingsstudenter før. Andre er helt nye i denne oplevelse, lige som du er. Der er positive sider ved begge dele.

En fordel ved en erfaren værtsfamilie er at de præcis ved hvad det kræver at være en god værtsfamilie, såvel som hvilke forventninger udvekslingselever ofte har. Du kan oftest komme i kontakt med deres tidligere elever, som kan fortælle dig mere om hvordan deres udveklsingsophold med familien har været, samt give dig gode råd og vejledninger. En fordel ved at bo hos en værtsfamilie som aldrig har prøvet det før er, at oplevelsen måske er mere unik for jer begge, da det er nyt for begge parter. Båd du og de har ingen tidligere erfaring med udveksling eller udvekslingsstudenter som de kan sammenligne med, hvilket nogle gange kan være meget positivt.

Som nævnt, der er fordele ved begge slags familier og vi er sikre på at du vil få en god oplevelse uanset om familien har erfaring indenfor udveksling eller ikke.

Ansøg om et high school-år


Bliv værtsfamilie

Udveklsing i Danmark, bliv værtsfamilie

Hvorfor ikke blive værtsfamilie selv?

Vi leder altid efter omsorgsfulde værtsfamilier henover Danmark som gerne vil introducere en udenlandsk udvekslingsstudent til vores land, for et par dage eller uge, som en velkomst familie eller for tre, fem eller ti måneder.

Når du er værtsfamilie for fem måneder eller mere, vil du modtage en rabat på high school-program prisen.

At have en udvekslingsstudent boende er en fantastisk oplevelse, som vi er sikre på du vil sætte pris på og få en del ud af. Læs mere om at blive værtsfamilie.

Ansøg om et high school-år