Hvad er et år på udveksling?


Ansøgning til efterår 2022 er åben 🎓

Er du nysgerrig omkring det, at tage på udveksling og gå på high school i udlandet?

Explorius hjælper unge mennesker i alderen 14-18 år med at tage deres første skridt ud i verden som udvekslingsstudenter på en lokal high school. Med Explorius får du et trygt, personligt og sjovt udvekslingsår du aldrig glemmer.

Men hvad er et udvekslingsår egentlig? Og hvordan tager du det første skridt og bliver udvekslingsstudent hos os?

Det er meget nemmere end du tror - følg bare med her!


Kort fortalt: hvad er et udvekslingsår

At tage et år på udveksling betyder, at du tager en pause fra skolen hjemme i Danmark og i stedet går på en skole i udlandet.

Som udvekslingsstudent vil du enten bo hos en værtsfamilie eller på skolens campus. Du deltager i timerne ligesom alle de andre jævnaldrende og du får mulighed for at vælge nye og sjove fag. Du kan gøre det for et semester eller et akademisk år - det er helt op til dig. Så nemt er det!

Derudover bliver du også flydende i et nyt sprog, får venner fra hele verden og deltager i eventyr som dine klassekammerater i Danmark kun kan drømme om. Du vil få oplevelser som du kan gøre brug af i fremtiden, ikke mindst i fremtidig uddannelse og karriere.

 Så nemt er det!

Derudover bliver du også flydende i et nyt sprog, får venner fra hele verden og deltager i eventyr som dine klassekammerater i Danmark kun kan drømme om. Du vil få oplevelser som du kan gøre brug af i fremtiden, ikke mindst i fremtidig uddannelse og karriere.

Den største bonus er nok, at du altid vil have en familie og venner i udlandet, som du kan holde kontakten med og besøge. Er det ikke vidunderligt?


 

Hvordan ansøger jeg?

 

At ansøge er nemt:

1. Send os din forespørgsel i dag

2. Vi kontakter dig, giver dig flere informationer og besvarer dine spørgsmål

3. Sammen aftaler vi så et gratis og uforpligtende møde, hvor vi kan tale mere med dig og mindst en af dine forældre. Vi lytter til dine ønsker og sikrer at dit udvekslingsår bliver ligesom du ønsker.

 


Du er en del af Explorius

Som udvekslingselev med Explorius bliver du en Exploriusser så snart du tilmelder dig. Vi går meget op i at lære dig at kende og er med dig hele vejen – også efter dit udvekslingsophold. Alle vores elever får vores Explorius-app, så alle informationer er samlet ét sted og derudover får vores elever, ud over kontaktpersonen, også tilknyttet deres helt egen mentor, som selv har været udvekslingselev.

Herunder kan du læse hvorfor Exploriusser Rasmus, som var i Canada i 2018-19, er ambassadør, mentor og stadig en del af Explorius-teamet:

”Efter mit ophold i Canada følte jeg ikke, at min udvekslingstid skulle stoppe ved hjemkomsten til Danmark. Jeg havde haft et fantastisk år, og jeg ville gerne være med til at inspirere andre til at få samme mulighed for et udvekslingsår. Derfor meldte jeg mig til at være ambassadør for Explorius, hvor jeg har taget ud på skoler og holdt præsentationer, uddelt brochurer, været med til “åbent hus” og deltaget i messer for 8. og 9. klasser. Det er rigtig sjovt at være en del af Explorius-teamet”

– Rasmus, udvekslingsstudent i Canada 2018-19

Real Students – Real Stories

Hos Explorius er vi stolte af vores udvekslingselever og deres oplevelser. Hver uge har vi Snapchat-take over, hvor en af vores elever fortæller om sin hverdag i sit udvekslingsland. Eleven giver et godt indblik i det at være på udveksling og interesserede kan stille spørgsmål direkte til eleven.

At klæde eleverne godt på til et udvekslingsophold er en af vores fornemmeste opgaver, så selvom vi er udvekslingseksperter, giver vi også kommende udvekslingselever og forældre mulighed for at snakke med vores tidligere udvekslingselever – og udvekslingsforældre, som kan fortælle om deres erfaringer og give gode råd med på vejen til kommende udvekslingselever og -forældre.


Vores mest populære udvekslingsdestinationer

Hvis du følger vores udvekslingsstudenters takeover på Snapchat, så har du helt sikkert lagt mærke til at USA er den mest populære destination at studere i.

Det som fører vores elever til USA, er blandt andet:

  • Fantastisk high school-spirit og sjove klubber på skolen
  • Venlige og udadvendte klassekammerater og værtsfamilier
  • Typiske amerikanske helligdage (f.eks Halloween & Thanksgiving) med store fester
  • Kendte byer som Los Angeles, New York, Chicago og Houston.

Og på anden plads finder vi ...

student-surfer

Landet “Down Under”! Australien er egnet for dig, som gerne vil opleve et high school-liv tæt på strande, smuk natur og solskin. Landet har kæmpet sig op som en tydelig favorit blandt vores udvekslingsstudenter indenfor de seneste år, og det er meget nemt at forstå hvorfor. Ligesom i USA er befolkningen her varme og imødekommende. Du bliver også flydende i engelsk og kan også her vælge mange sjove skolefag. Vi har endda haft udvekslingsstudenter som har fået et dykkercertifikat (!) i et valgfag.

Ansøg om et high school-år

 

Send os din forespørgsel i dag!

Lyder et high school-udvekslingsår som noget for dig? Send os din forespørgsel i dag!