Bliv værtsfamilie for en udvekslingselev

Værtsfamilie med udvekslingsstuderende i de nordiske lande

Få oplevelsen af et udlandseventyr derhjemme, ved at blive værtsfamilie for en af vores udvekslingselever. At være værtsfamilie er en fantastisk mulighed for at udvide sit internationale netværk og lære mere om en anden kultur – uden at skulle rejse for det!

I mere end 15 år har Explorius budt internationale 14-18 årige elever velkommen til Danmark. Disse nysgerrige og ambitiøse elever kommer hertil for at gå på dansk gymnasium, lære mere om den danske kultur og det danske sprog.

En meningsfuld og givende oplevelse

At være værtsfamilie gør dig og din familie en sjov erfaring rigere og er en meget givende oplevelse, da du lærer en anden kultur at kende på tæt hold og får en ny ven for livet. Med dit værtsskab muliggør du en drøm for en international elev.

Bliv værtsfamilie – få op til 10 000 kr

Når du er værtsfamilie for en udvekslingselev, som skal være ti måneder i Danmark, får du 10.000,- DKK rabat på vores udvekslingsprogrammer, hvis du selv har et barn, som skal på udveksling. Du får 5.000,- DKK hvis du er værtsfamilie i fem måneder og selv har et barn, som skal på udveksling.

5 ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid kan vi være værtsfamilie?

Du kan være værtsfamilie i op til ti måneder. Vores udvekslingselever er oftest i Danmark i tre, fem eller ti måneder.

Vi har også velkomstfamilier, hvis man ønsker at være værtsfamilie for en kortere periode.

Du kan også blive velkomstfamilie, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du vil være værtsfamilie i en længere periode, og kan på denne måde lære en elev at kende og se, om det er noget I ønsker at forlænge. Det er dit hjem og helt op til dig!

Kan vi vælge hvilken elev vi gerne vil have boende?

Ja, det er helt op til dig og din familie, hvem I gerne vil have boende.

Skal vi selv have børn?

Nej, det er ikke et krav. Familier er forskellige og alle kan være værtsfamilie!

Hvordan er processen?

Du kan læse mere i vores guide og se, hvordan processen er fra start til slut. Det er enkelt og ligetil.

Får vi betaling for at være værtsfamilie?

Nej, det gør man ikke. Man vælger at være værtsfamilie, fordi man gerne vil byde en international elev velkommen og få en god oplevelse, uden at tænke på et økonomisk incitament.

Hvis du derimod er værtsfamilie året inden dit eget barn skal på udveksling, får du rabat på dit barns ophold. Her kan du læse flere ofte stillede spørgsmål om det, at være værtsfamilie. Hvis du har yderligere spørgsmål, hører vi meget gerne fra dig.

Værtsfamilier fortæller

Udvekslingselev bager med sin værtsfamilie

“Vi fik en ny ven i Melina og hun står os meget nært i dag. Vi er taknemmelige for muligheden det var, at være hendes værtsfamilie”

- Carina og Karl

“Jeg kan virkelig anbefale andre at byde en udvekslingselev velkommen. Vi har lært så meget af at have en anden kultur boende herhjemme. Det bedste af det hele er, at vores yngste datter er blevet mere flydende i engelsk og er blevet mere åben”

- Erika og Martin

“Allerede efter første uge hos os snakkede vi om, hvordan det ville blive, når hun rejste hjem igen og jeg besluttede, at jeg ville besøge hende og holde kontakten. Så kunne jeg opleve hendes hjem, præcis som hun oplevede mit. Så jeg har virkelig fået noget, jeg aldrig har haft før. En søster”

- Sofie, værtssøster til Devin

Er du interesseret i at høre mere om at blive Explorius-værtsfamilie?

Vis din interesse her! Så kontakter vores værtsfamilie-koordinator dig.