Explorius Danmark

Udvekslingselever som hopper

Explorius fik kontor i Danmark i 2009 og lige siden er Explorius-familien vokset, hver gang en ny elev har tilmeldt sig et af vores programmer.

Explorius Danmark har kontor i København, men vi bor overalt i landet. Explorius-familien består af os på kontoret, vores interviewere og alle vores ambassadører og tidligere elever. Vi har alle prøvet udveksling eller arbejdet med det i mange år og vi synes, at det er et fantastisk job, hvor hver elevs rejse og oplevelser bliver en del af vores hverdag.

Selvom vi er en del af Educatius Group, ved vi, hvad de danske udvekslingselever gerne vil og vi er stolte af, at hjælpe hver eneste elev. Med vores globale kollegers viden og vores lokale tilstedeværelse, har vi rammerne til at tilbyde forskellige programmer, så der er et program for hver enkelt elev. Vi har kolleger på 13 destinationer verden over og trods tidsforskelle arbejder vi alle på, at give hver elev en god oplevelse, både forberedelsen inden opholdet og støtte, mens de er afsted.

I Danmark er vi også tit at finde til messer og vi afholder møder for vores elever flere steder i landet. Vores interviewere bor også på både Sjælland, Fyn og i Jylland, ligesom vores ambassadører bor i hele landet.

Du møder altså flere forskellige exploriussere, lige fra intervieweren, som du har første samtale med, til din kontaktperson og din mentor, som du har kontakt med både før og under hele dit ophold, til ambassadører som fortæller om deres oplevelser til forberedende møder samt din lokale kontaktperson og vores kolleger i dit værtsland.

Hør mere 

Vi er Explorius Danmark

Julia Berner-Zhou Explorius Danmark

Julia Berner-Zhou

Rolle og lande

Country Manager og kontaktperson for elever som skal til Spanien og Argentina.

Hvorfor startede du med at arbejde med udvekslingselever?

Jeg har en international baggrund som både kombinerer det danske med det tyske, det spanske og det kinesiske, hvilket har gjort mig meget åben overfor forskellige kulturer og måder at leve på. At udvide sin horisont og få kendskab til andre levemåder, samt evnen til at balancere forskellige kulturer i sit liv, føler jeg er meget givende og berigende. Derfor er det mig en fornøjelse at følge de unge mennesker, som gennemgår en stor personlig udvikling, ved at drage på udveksling.

Har du en særlig situation, du har oplevet, som har betydning for dig?

Der er mange gode og mindeværdige situationer, men en ganske særlig har været hvor nogle elever skulle flyve fra USA til Danmark, men grundet flytrafikken strandede de i New York og skulle overnatte der, hvilket ikke var et drømmescenarie! Jeg og en kollega kontaktede alle vi kendte i New York for at finde en voksen som kunne tage sig af dem, men uden held – indtil jeg fik fat i den danske ambassade i New York. De sendte en medarbejder på tur for at samle eleverne op i en ambassade bil, for at køre dem til et hotel (hvor denne medarbejder også overnattede og passede på dem), hvor de dagen efter blev kørt sikkert til lufthavnen og sendt godt afsted på deres fly mod København. Eleverne havde det godt og fik en ekstra oplevelse med i bagagen – og jeg var lykkelig over et stærkt internationalt samarbejde, som er det udveksling handler om.

Maria Sørup-Høj Explorius Danmark

Maria Sørup-Høj

Rolle og lande

Kontaktperson for elever som skal til USA, Canada, England, Irland og Australien.

Hvorfor startede du med at arbejde med udvekslingselever?

Jeg har selv været på udveksling i USA, og har stadig kontakt til min værtsfamilie. Derfor ved jeg, hvad det vil sige at være langt væk hjemmefra og skulle stå på egne ben i en ny kultur. Da jeg ved, hvor stor en oplevelse det er at være udvekslingselev, er det en fornøjelse at kunne hjælpe unge mennesker godt på vej ind i det nye kapitel som udvekslingselev i et nyt og spændende land.

Har du en særlig situation, du har oplevet, som har betydning for dig?

Der var en elev, der boede hos en værtsfamilie på deres farm. Her fik eleven en præmiegris, som de tog på dyrskue med og vandt præmier. En masse oplevelser, som var noget helt særligt og anderledes end det, man kom fra hjemme i Danmark – en ægte kulturudveksling! Det helt særlige ved udveksling er, at hver enkelt elevs ophold er forskelligt og byder på unikke oplevelser. En ting er sikkert – man lærer utrolig meget om sig selv og om den verden, vi lever i og kommer hjem med en kuffert fyldt af uvurderlige minder.

Line Hemmingsen Explorius Danmark

Line Hemmingsen

Rolle og lande

Jeg arbejder som Student Exchange Sales Coordinator og er kontaktperson for de elever der skal til USA, New Zealand, Italien, Frankrig og La Réunion.

Hvorfor startede du med at arbejde med udvekslingselever?

Det skete faktisk ved et tilfælde. Jeg startede i det der dengang var den administrative afdeling hos Explorius og fik derigennem ”smag” for alt det spændende, der er ved at beskæftige sig med udveksling og valgte derfor at søge jobbet som koordinator tilbage i 2014, efter at have været der i to år. Jeg har arbejdet med udveksling lige siden og jeg elsker mit job!

Har du en særlig situation, du har oplevet, som har betydning for dig?

Jeg vil ikke sige, at der er én særlig situation, som har haft betydning for mig, men der er flere. Det er blandt andet, når jeg modtager beskeder fra de elever, der er afsted på udveksling, som fortæller hvor fantastisk de har det, hvordan de har oplevet at få en ”udvidet” familie og hvordan de bare har fået venner for livet. Det er også, når forældre skriver til mig efter at have fået deres barn hjem efter et år i udlandet og fortæller, hvordan det er et helt andet og meget mere modent ”barn” de har fået hjem igen og hvordan udvekslingsopholdet har gjort alverden til forskel i deres barns liv.

 

Kickoff - Explorius Konceptet

D. 30. juni havde vi et kickoff møde, hvor vi fortalte om Explorius Konceptet og Explorius familien. Med på mødet var vores kolleger fra USA og Spanien. Vores amerikanske kolleger fortalte om Classic High School og Boarding School, mens vores spanske kolleger fortalte om programmerne, vi har i Spanien. Hvis du er interesseret i at se optagelsen af kickoff mødet eller gerne vil vide mere om udvekslingsophold med Explorius, kan du indtaste dine oplysninger i formularen herunder.